Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Πανικός και καμία συνέντευξη από τον Γιώργο Παπανδρέου

Στο ΠαΣοΚ προσπαθούν να αποφύγουν το λάθος που θα τους κοστίσει πέντε μέρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης.



Στην Ιπποκράτους μέσα στον πανικό τους, έχουν αρχίσει να αναθεωρούν και τη στρατηγική τους για τις εμφανίσεις του Παπανδρέου.



Από τη μια μεριά τον κρύβουν βλέποντας ότι κάθε φορά που βγαίνει στο μπαλκόνι ή αντιπαρατίθεται δημόσια με δημοσιογράφους, χάνει σημαντικά αλλά από την άλλη αναγκάζονται να τον εμφανίζουν όταν διαπιστώνουν ότι ο Καραμανλής κυριαρχεί στα κανάλια.


Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν να μην δώσει καμία τηλεοπτική συνέντευξη ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως γράψαμε και χθές σε σχετικές μας αναρτήσεις, εδώ και εδώ!



Σε αντίθεση με το 2007 που έβγαινε ακόμη και στα μεσημεριανάδικα, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν θα βγει μέχρι την Παρασκευή.



Στην Ιπποκράτους γνωρίζοντας τις αδυναμίες του Γιώργου, δεν θέλουν να τρέχουν την τελευταία ώρα.



Ωστόσο, η απουσία του Παπανδρέου έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ.



Κάποιοι θεωρούν ότι τώρα θα έπρεπε να βγει μπροστά για να πάρει τους αναποφάσιστους και να κλειδώσει την αυτοδυναμία.



Αυτό συνέβη χθες το βράδυ όπου στο Alter παιζόταν η πολύ καλή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Χατζηνικολάου και στα άλλα κανάλια παίζονταν εκτενή αποσπάσματα από τις ομιλίες του πρωθυπουργού σε Ρόδο και Μυτιλήνη.



Το επικοινωνιακό επιτελείο του Παπανδρέου μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη, τον έβαλε να κάνει δήλωση μέσα στα δελτία ειδήσεων ώστε να καταγραφεί η παρουσία του και να μην μονοπωλεί ο Καραμανλής την επικαιρότητα. Παράλληλα, στην Ιπποκράτους διαπιστώνουν τώρα ότι υπέπεσαν σε σοβαρά λάθη όταν αποφάσιζαν να μη δώσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις ο αρχηγός τους και να μην τοποθετηθούν αφίσες στους δρόμους.



Αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων τους ήταν να γεμίσουν η Αθήνα, οι εθνικές οδοί και τα αστικά κέντρα με αφίσες του Καραμανλή, να κυριαρχήσει ο πρωθυπουργός στα κανάλια και να διατυπωθούν δημοσίως αντιδράσεις δημοσιογράφων για την άρνηση του Παπανδρέου να τους παραχωρήσει συνέντευξη.



Για παράδειγμα, ο Πρετεντέρης, η Τρέμη και ο Τσίμας απορούσαν δημοσίως με τη στάση του Παπανδρέου ενώ ο Χατζηνικολάου στη συνέντευξή του με τον Καραμανλή έλεγε ότι «δυστυχώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να δώσει συνέντευξη», κάτι που έπιασε ο πρωθυπουργός και καταφέρθηκε εναντίον του Παπανδρέου αναδεικνύοντας παράλληλα και την άρνησή του για δεύτερο ντιμπέιτ.




Παράλληλα, μέσα στον πανικό της Ιπποκράτους, ο Βενιζέλος μιλάει για σίγουρη αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, γεγονός που σημαίνει πάρα πολλά για όσους αντιλαμβάνονται τα γεγονότα και τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, μετά το κλείσιμο της κάλπης!


Λέτε να πάει και να περιμένει στο Ζάπειο;



Ανεξάρτητα πάντως από την απόφαση να μην δώσει συνεντεύξεις ο Γιώργος, πρέπει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη.


Θα απαντήσει σε ερωτήσεις όλων των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.


Ήδη, μάλιστα, έχει ξεκινήσει τα σχετικά φροντιστήρια.


Το περίεργο για όλους μας είναι ένα:


Όταν έχεις όλα τα Μέσα Ενημέρωσης στο πλευρό σου και τους "μεγαλοδημοσιογράφους" να σε στηρίζουν και να σε υποστηρίζουν, δηλαδή να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και να μην τολμάς να δώσεις μία συνέντευξη αυτό πάει πολύ...


Όταν δίνεις διακαναλική συνέντευξη σε "διαπιστευμένους δημοσιογράφους" δηλαδή αυτούς που εσύ θα έχεις διαλέξει, αυτό σημαίνει αδυναμία, ανικανότητα και υποτίμηση του εκλογικού σώματος!


Και μετά ο Καραμανλής περίμενε να κάνουν και δεύτερη τηλεμαχία!


Που κατάντησε η πολιτική στην χώρα μας.


Ο υποψήφιος πρωθυπουργός να μην διαθέτει την ικανότητα να χειρισθεί μία συνέντευξη ελεύθερα και άνετα με όλους τους δημοσιογράφους απέναντι του!


Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, οι "διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι" και ο Παπανδρέου θα κάνουν τα φροντιστήρια τους για να ... έχουν καλά αποτελέσματα!


Θα καθίσουν σε προκαθορισμένη θέση, θα πάρουν τις "ερωτήσεις" τους, αριθμημένες και με αυστηρή σειρά, να μην γίνει κάποιο λάθος και ο Παπανδρέου θα διαβάζει τις απαντήσεις, υπό την καθοδήγηση και τον έλεγχο των "φωστήρων" του ΠαΣοΚ, Ραγκούση και Παπακωσταντίνου!


Αυτό μάλιστα σημαίνει οργάνωση, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα!


Μας δίνουν το στίγμα για το πόσο οργανωμένα θα μας κυβερνήσουν, που δεν το βλέπω με αυτά που κάνουν!


Και οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ θα αισθάνονται υπερήφανοι..!


Άν αυτό δεν είναι κατάντια της πολιτικής,τότε πιά είναι;



Δεν υπάρχουν σχόλια: