Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

" Απογοήτευση " ο κ. Παπανδρέου, δεν δικαιούται την συναίνεση των Πολιτικών Αρχηγών !


Σήμερα αναμέναμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων του Έλληνα πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου, τα οποία θα οδηγήσουν τη χώρα και την ελληνική οικονομία στην έξοδο από το τούνελ στο οποίο βρίσκεται. 
Δυστυχώς τίποτα ουσιαστικό, γενικολογίες και συνθήματα!
Οι πρώτες εκατό ημέρες πήραν παράταση άλλους τρεις μήνες, όχι για να λύσει τα προβλήματα η κυβέρνηση, αλλά για ν' ανακοινώσει τα "περιβόητα μέτρα".
Ακούσαμε αοριστολογίες, παρελθοντολογία και γενικολογίες, τίποτα συγκεκριμένο!
Το μόνο συγκεκριμένο ήταν τα  χειροκροτήματα(;)!
Ιδιαίτερα όταν αναφερόταν ο Πρωθυπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση, τα χειροκροτήματα ήταν εντονότερα και παρατεταμένα! 
Μήπως μιλούσε σε..οπαδούς του;
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παπανδρέου, ζητά συναίνεση... από την πολιτική ηγεσία και εκείνοι απλόχερα την προσφέρουν.
Σήμερα η Ρηγίλλης είχε "σιγή ασυρμάτου", καμία τοποθέτηση, καμία ανακοίνωση με αποτέλεσμα να κυριαρχεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση!
Δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα από τις 4/10/2009!

Περιμένουμε με αγωνία αυτή την ώρα την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την  τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στην αυριανή σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας!
Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, για τα μέτρα που θα λάβει, όλα δείχνουν ότι τα μέτρα θα είναι εξαιρετικά σκληρά για σχεδόν όλα τα κοινωνικά στρώματα και βεβαίως δεν θα είναι βραχείας διάρκειας. Αντίθετα, θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατούν δύο τάσεις τις οποίες αντίστοιχα φέρονται να εκπροσωπούνται από τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κ. Κατσέλη. Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπακωνσταντίνου να είναι θιασώτης της σκληρής γραμμής και την κ. Κατσέλη να τάσσεται υπέρ της ήπιας προσαρμογής.
Για ακόμη μια φορά το κράτος θα δώσει έμφαση στα μεγάλα και θα αφήσει στο περιθώριο τα "μικρά" ή καλύτερα αυτό που λέμε "καθημερινότητα του πολίτη".
Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το κράτος αφήνει τον πολίτη αβοήθητο στην "ζούγκλα" της καθημερινότητας.
Οι εικόνες από την μακρινή και χρεοκοπημένη Ισλανδία μας δείχνουν πως μια χώρα μπορεί να βγει από το αδιέξοδο. 
Στη συγκεκριμένη λοιπόν χώρα η κυβέρνηση αποφάσισε τη φορολόγηση ή καλύτερα την παρακράτηση του 40% του μισθού ενός εργαζομένου (τα 400 ευρώ δηλαδή από τα 1.000), αλλά ο πολίτης δεν θα έχει να σκεφθεί και να πληρώσει τίποτα.
Όλες οι παροχές που συνδέονται με το κράτος είναι δωρεάν, όπως π.χ. οι υπηρεσίες υγείας και ό,τι αφορά την παιδεία.
Τα πράγματα πολλές φορές είναι απλά, εμείς τα κάνουμε περίπλοκα.
Απογοητεύσατε για άλλη μια φορά κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι???αντε τα ιδια ....
Σαμαρας , Καραντζαφερης, Παπαρηγα και Αλεξης δεν ....συνενουν???η σοβαροτης σ ολο το μεγαλειο της, μικρη χωρα ειμαστε τους ξερουμεκαλα.

Ανώνυμος είπε...

Πεστε μου πως δεν δημοσιευετε τη γνωμη μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλου για τη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς Εκτύπωση E-mail


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθήνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: «Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι».

Η λαϊκή παροιμία επιβεβαιώθηκε πλήρως από τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, αφού καλλιέργησε υψηλές προσδοκίες για τις αποψινές του δηλώσεις, και πάλι απογοήτευσε.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία, οι Έλληνες πολίτες περίμεναν να ακούσουν από τα χείλη του την ανακοίνωση ενός πλήρους και εμπεριστατωμένου σχεδίου εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

Αντί για τα αναμενόμενα, ο Πρωθυπουργός αναλώθηκε, για μια ακόμη φορά, κατά κύριο λόγο, σε εκθέσεις ιδεών, σε διακηρύξεις αφηγηματικού χαρακτήρα και σε εκδηλώσεις καλών προθέσεων.

Εκεί που προσπάθησε να γίνει πιο συγκεκριμένος, είτε ανέφερε μεμονωμένα μέτρα, είτε μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη από τη Ν.Δ., είτε παρουσίασε ως «πεπραγμένα», μέτρα που «θα» πάρει στο μέλλον. Κάνοντας, μάλιστα, κατάχρηση της λέξης «θα» σε όλη του την ομιλία.

Η εμμονή του κ. Παπανδρέου να επιλέγει την απραξία και την αδράνεια ή στην καλύτερη περίπτωση την αοριστία, την ώρα που όλοι του ζητούν να ανακοινώσει ολοκληρωμένα μέτρα στήριξης της οικονομίας, τα οποία θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δημιουργεί κλίμα πολιτικής παθογένειας και στέλνει λανθασμένα μηνύματα στις αγορές.

Η κυβέρνηση πρέπει να βρει το πολιτικό θάρρος να αποδεσμευτεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Πρέπει παράλληλα να παρουσιάσει άμεσα και όχι τον Μάρτιο, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης και σταθεροποίησης της οικονομίας.

Σε μια τέτοια προσπάθεια που συνδυάζει την ανάπτυξη με την σταθεροποίηση, η κυβέρνηση θα μας βρει στο πλευρό της. Μόνον έτσι θα πειστούν οι αγορές ότι υπάρχει εθνικό και αξιόπιστο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Με αίσθημα ειλικρινούς ανησυχίας διαπιστώνουμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των καιρών.

Ανώνυμος είπε...

Εφοσον, δε δημοσιευετε τη γνωμη μας τι τη ζητατε??δημοκρατες!!αλλα φοβαστε την αληθεια.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.