Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ο Τσίπρας χαρακτηρίζει ρατσισμό τα περί «πανδημίας των ανεμβολίαστων»

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ αφενός να εμφανιστεί υπέρ του εμβολιασμού και αφετέρου να χαϊδεύει τα αφτιά των ανεμβολίαστων συνεχίζεται
με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει από τη Θεσσαλονίκη ότι η περιγραφή του νέου κύματος του κορονοϊού 
ως «πανδημία των ανεμβολίαστων» είναι ρατσιστική απέναντι στο 40% των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί. 
Και ναι μέν τους αποδίδει ευθύνη δίνει όμως και το απαραίτητο άλλοθι τονίζοντας πως φταίει η κυβέρνηση που δεν τους έχει πείσει...
Το γεγονός μετά από 22 μήνες πανδημίας, διαρκείς προσπάθειες να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν και χιλιάδες νεκρούς ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών δεν προχωρά στη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Ελευθερία με αποτέλεσμα ένα νέο κύμα να κάνει απειλητική εμφάνιση στη χώρα (και στην Ευρώπη συνολικά), ο Αλέξης Τσίπρας το αποδίδει στην κυβέρνηση και στην αδυναμία να «πείσει».
Και ενώ δεν προτείνει μέτρα χαρακτηρίζει την ώρα που η διασπορά βρίσκεται στην απόλυτη σχεδόν έξαρσή της, «ρατσιστικό» να χαρακτηρίζει κάποιος την πανδημία σε αυτή τη φάση ως «πανδημία των ανεμβολίαστων». Την ίδια στιγμή συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως έχει παραιτηθεί και ότι αδυνατεί να λάβει μέτρα καλώντας να αποχωρήσει προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος και τα στελέχη του και να σώσουν τη χώρα.
Τοποθέτηση ίδια με τις αναρτήσεις του Πάυλου Πολάκη ο οποίος μάλιστα δηλώνει ότι πρέπει να φύγουν και να αναλάβουν αυτοί που μπορούν υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε την πανδημία και θα έδινε λύσεις προωθώντας ενδεχομένως και τον εμβολιασμό με ένα εμβόλιο που ο ίδιος χαρακτήριζε ως μη δοκιμασμένο και πειραματικό με άγνωστα αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιτεθεί στην κυβέρνηση, να την κατηγορήσει για αδυναμία λήψης αποφάσεων και να μιλήσει για πολλοστή φορά για την κατάσταση στο ΕΣΥ.
Υπενθυμίζεται όμως πως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασε ακόμη και στο μέτρο της υποχρεωτικότητας ως προς τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ζητώντας να εφαρμοστεί ένα είδος προαιρετικής υποχρεωτικότητας χωρίς επιπτώσεις όμως για όσους αρνηθούν να συμμετάσχουν στη συνολική προσπάθεια να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας.
Αρκεί να σημειωθεί πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν ακόμη και σε πορείες και συλλαλητήρια υγειονομικών που ζητούν να καταργηθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμούς και να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι στους χώρους εργασίας τους, δηλαδή στους χώρους της Δημόσιας υγείας που στενάζει στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης και αυτού του κύματος.

«Δυστυχώς μετά από δύο χρόνια και ενώ είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι βγαίνουμε από τις πιο σκοτεινές μέρες, βρισκόμαστε τώρα στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας. Και δυστυχώς βρισκόμαστε σε αυτές τις πιο σκοτεινές μέρες με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει ότι:

»Στη χρονική αντιστοίχηση, φέτος αρχές του Νοέμβρη είμαστε με σχεδόν διπλάσια επιβάρυνση από την αντίστοιχη που είχαμε πέρυσι τέτοιο καιρό. Τα κρούσματα ανεβαίνουν και έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη χειμωνιάτικη περίοδο»

Στο σημείο αυτό βρήκε να ζητήσει και πάλει ανάληψη πολιτικής ευθύνης να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ως «αρνητή της πραγματικότητας» και να δηλώσει ότι πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση «μία επικίνδυνη κατά την άποψή μου αντίληψη την οποία διαχέει στην ελληνική κοινωνία, ότι αυτό που ζούμε είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων».

«Αυτό» είπε «πέρα από ότι είναι ρατσιστικό απέναντι στο 40% των συμπολιτών μας, που έχουν βεβαίως ευθύνη που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχει ευθύνη και η κυβέρνηση που δεν τους έχει πείσει, είναι και επικίνδυνο γιατί δημιουργεί μία αίσθηση χαλαρότητας στο υπόλοιπο 60% που έχουν εμβολιαστεί»

Πάντως, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και τους εμβολιασμένους να προχωρήσουν στην τρίτη δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: