Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Το απόγευμα το πόρισμα της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής για το Βατοπαίδι

Το απόγευμα το πόρισμα της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής για το Βατοπαίδι
Διαβουλεύσεις και πυρετώδεις διεργασίες είχαν και θα έχουν έως σήμερα το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι καθώς με τα πορίσματά τους που θα παραδώσουν στις 16:00 το απόγευμα καλούνται να αποφανθούν για την παραπομπή πρώην υπουργών στο Ειδικό Δικαστήριο.
Πάντως, αποκλείεται η έκδοση κοινού πορίσματος.
Στο ΠΑΣΟΚ πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται δεδομένη η παραπομπή των πρώην υπουργών Ευάγγελου Μπασιάκου, Πέτρου Δούκα, Αλέξανδρου Κοντού, ενώ σε ορισμένους υπήρχε προβληματισμός αν θα έχουν την ίδια τύχη και οι Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης.
Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι τελικώς θα παραπεμφθούν και τα 5 κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ
Το ΚΚΕ αναμένεται να παραπέμψει σίγουρα τους ...
Ευ. Μπασιάκο, Π. Δούκα, Αλ. Κοντό, αλλά μέχρι το βράδυ της Κυριακής δεν είχε οριστικοποιηθεί η τύχη του Θ. Ρουσόπουλου.
Το ΛΑΟΣ θα παραδώσει πόρισμα αλλά σκέφτεται να μην προτείνει παραπομπές, με το επιχείρημα ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί
Είναι πιθανόν όμως να καταλογίζει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα αν δεν είχαν παραγραφεί τα αδικήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρεί δύσκολη την μη παραπομπή των τριών τουλάχιστον πρώην υπουργών που υπέγραψαν αποφάσεις, βρίσκεται σε προβληματισμό ως προς τις διιστάμενες απόψεις περί παραγραφής των αδικημάτων.
Την τελική απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο, υπό το φως των εξελίξεων και στην ποινική διαδικασία αλλά ορισμένοι βουλευτές εκτιμούν ότι εάν το πόρισμα της προκαταρκτικής επιτροπής επεκτείνει και προς πρώην υπουργούς και υφυπουργούς, κατηγορίες για εγκληματικές πράξεις που απηύθυνε ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών σε μη πολιτικά πρόσωπα, τότε μπορεί να μην τεκμηριώνεται θέμα παραγραφής.
Πάντως, η ΝΔ που έχει αποχωρήσει από την επιτροπή κάνει λόγο για προαποφασισμένες πολιτικές διώξεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως υποστηρίζει δεν έχει προκύψει ζημία για το Δημόσιο με βάση τα πορίσματα των εκτιμητών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: