Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Σαμαράς: «Δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια»

Εικόνα γενικευμένης απραξίας και χαλαρότητας παρουσιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
«Δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια», τονίζει σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».
Ο Α. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει την κρίση, ωστόσο προειδοποιεί ότι θα της χτυπάει την καμπάνα όταν το κρίνει απαραίτητο.
«Όπως δεσμεύτηκα να τους στηρίζω στα δύσκολα, έτσι θα τους βαράω βαριά "καμπάνα" όταν παραπαίουν. Η οικονομία δεν σηκώνει τέτοια καμώματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εκφράζει εκ νέου τη διαφωνία της ΝΔ στο κλείσιμο των δρόμων από τις αγροτικές κινητοποιήσεις οι οποίες, όπως σημειώνει,...
«μας προειδοποιούν για πολύ χειρότερα».
Δυστυχώς, προσθέτει, η Πολιτεία δεν έχει αγροτική πολιτική, αλλά πολιτική διανομής επιδοτήσεων και άλλων ενισχύσεων. «Και αυτό το έλλειμμα πολιτικής διαχρονικά θα παράγει όλο και περισσότερη απελπισία στους αγρότες, όλο και περισσότερα μπλόκα.»
Αναφερόμενος στο ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής, προτείνει να παίρνουν ιθαγένεια όσα παιδιά γεννιούνται από νόμιμους μετανάστες στην Ελλάδα, αφού ολοκληρώσουν την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: