Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Το ερώτημα προς το λαό δεν είναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, το θέμα είναι αν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι»


"Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, αλλά διευθετήσεις" ...

Αυτό το βλέπουν όλοι όσοι   Έλληνες βρίσκονται στην πραγματική οικονομία ...
Άνω του 13% του ΑΕΠ εκτίμησε ότι είναι το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στους «Νέους Φακέλους», παρά τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα.
Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε σε αφύπνιση τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, ζήτησε ριζικές μεταρρυθμίσεις, πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές για να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του.
Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι: «το έλλειμμα του 2010 αρχικώς η κυβέρνηση έλεγε ότι θα το μειώσει στο 8,1% μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009 πήγανε στο 9,4%. Τελικά εκτιμάται στο 10,2%, και αν το γρατζουνίσει κανείς θα πάει στο 11%. Αν προστεθούν και οφειλές του κράτους στον ιδιωτικό τομέα είμαστε πάνω από 13%. 
Τι κάναμε αυτή τη χρονιά; 
Αυτό δείχνει ένα κράτος που παράγει ελλείμματα και δεν μπορεί να κλείσει τις χαίνουσες πληγές».
Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε δε λόγο για επερχόμενη καταστροφή, αδιέξοδο και πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας. 
«Οι Έλληνες δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι από πέρυσι τον Απρίλη είμαστε υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο αποφασίζουν και οι δανειστές μας επιβάλλουν μέτρα και εφόσον δεν εκτελούνται δεν δανειζόμαστε. Είμαστε υπό χρεοστάσιο» ανέφερε.
«Το ερώτημα προς το λαό δεν είναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, το θέμα είναι αν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

1 σχόλιο:

Στελιος είπε...

Καλώς τον …. που ήτανε?
Μην πετάς καλέ μου την μπάλα στο λαό βάζοντάς του τη λάμα στο λαιμό.
Οι πολιτικοί, έτσι όπως τα έκαναν και αφού επιστρέψουν όλα τα κλεμμένα να πάρουν όλα τα απαραίτητα και επώδυνα μέτρα για να επωμιστούν και τις ανάλογες συνέπειες….