Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

4πλάσιες προσφορές 21 δισ. ευρώ με υψηλό κόστος


Υπερτετραπλάσιες στα 21 δισ. ευρώ είναι οι προσφορές για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου. 
Το επιτόκιο κυμαίνεται 6,15%-6,25%. 
Υπενθυμίζεται ότι για την έκδοση ορίστηκαν ως κύριοι ανάδοχοι οι Credit Suisse Group, Deutsche Bank AG, Eurobank EFG, Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley και National Bank of Greece.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, λόγω της υψηλής προσφοράς (υπετετραπλάσιας) το επιτόκιο μπορεί να διαμορφωθεί μεταξύ 6,15%-6,25%, καθώς υπολογίζεται περίπου σε 340 μονάδες βάσης πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό επιτόκιο των 5ετών ομολόγων (mid-swaps συν 340 μονάδες βάσης), αρκετά ακριβό...
δηλαδή.

Η Ελλάδα αξιολογείται "A2" από την Moody΄s Investors Service και "BBB+" από τις Standard & Poor΄s Corp. και Fitch Ratings Inc, υπό την πίεση του υψηλού ταμειακού ελλείμματος (12,8% του ΑΕΠ) που κληρονόμησε από το 2009 και με διευρυμένα τα spreads στην δευτερογενή αγορά.
Από το οικονομικό επιτελείο εκφράζεται αισιοδοξία για τις προσφορές, ενώ σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία ενδέχεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.
sofokleous 

Διαβάστε και την ανάρτηση και τα σχόλια του πολύ καλού και φιλικού ιστολογίου Wolf:

Τό δάνειό σας εγκρίνεται...
Μόνο πού επειδή είστε κλέφτης, απατεώνας καί λαμόγιο (δέν φαίνεστε καί Αινστάιν περί τα οικονομικά) καί αφού εσείς ο ίδιος μάς είπατε ότι είστε κοντά στήν πτώχευση, θα σάς χρεώσουμε - ειδικά εσάς - με επιτόκιο 6,20% (όταν οι κανονικοί πελάτες δανείζονται με 3% περίπου).
Σέ καλή μεριά....
Εάν σάς τό έλεγε αυτό μιά τράπεζα θα πανηγυρίζατε?
Θά πηγαίνατε στό σπίτι και θα ανακοινώνατε με υπερηφάνεια "Ζήτωωωω, μου έδωσαν δάνειοοο"...
Η γυναίκα σας θα σάς έδινε συγχαρητήρια?

Δείτε πώς δίνει τήν είδηση τού δανεισμού τό in.gr...
Τό έχει πρωτοσέλιδο και πανηγυρίζει για την ικανότητα τής κυβέρνησης...
Africa man....25/01/10 17:55
Θετικό ξαφνικά το κλίμα
Τα 25 δισ. ευρώ έφτασαν οι προσφορές για το 5ετές κοινοπρακτικό ομόλογο

Reuters
Αθήνα
Τα βιβλία προσφορών του 5ετούς ελληνικού κοινοπρακτικού ομολόγου για την Ευρώπη έκλεισαν με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 25 δισ. ευρώ.

«Η Ελλάδα θα αντλήσει 8 δισ. ευρώ με την τελική τιμολόγηση να διαμορφώνεται σε mid-swaps συν 350 μονάδες βάσης» δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

«Το βιβλίο προσφορών έφτασε τα 25 δις ευρώ, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα βιβλία που είχαμε ποτέ από πλευράς προσφορών» είπε ο Σπύρος Παπανικολάου.

Η ισχυρή ζήτηση για το ομόλογο επιβεβαιώνει ότι η χώρα θα είναι σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες φέτος, είπε αναλύτρια του Οίκου Moody's στην Reuters Insider TV.

«Ήταν πολύ σημαντικό να πάει καλά αυτή η έκδοση. Αυτό επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η Ελλάδα σίγουρα θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει το χρέος της το 2010» είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε θετικά για την οικονομία μας και αυτό θα αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα» είπε ο Γιώργος Πεταλωτής, σε ερώτηση για το αν είναι ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας.Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: