Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Καραμανλής θα επιστρέψει δικαιωμένος και ο Παπανδρέου θα δικασθεί για "εθνική προδοσία"

Κάθε μέρα που περνάει δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παρά τα όποια λάθη έκανε, δεν μπορεί όμως να κατηγορηθεί ποτέ για εθνική προδοσία 
κάτι που πολύ σύντομα θα συμβεί με το δίδυμο Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου.
Η περίπτωση Καραμανλή συνοψίζεται σ’αυτό το σπάνιο για τις μέρες μας προσόν του:
Είχε και έχει βαθιά την αίσθηση της απολογίας στην Ιστορία που όλοι την γνωρίζουμε σαν υστεροφημία. 
Η έγνοια του και η φροντίδα του και οι θεμιτές φιλόδοξες στοχεύσεις του είναι αυτές: να υπηρετηθεί η πατρίδα του με τον τρόπο που αυτός θεωρεί καλύτερο, χωρίς ν’ακούει τις σειρήνες των πιέσεων. 
Το είδος αυτό πολιτικού είναι σπανιότατο και στις μέρες της παγκοσμιοποίησης είναι δονκιχωτικής ματαιότητας. 
Πολέμησε τη μιντιοκρατία και με τη σειρά της η μιντιοκρατία τον γονάτισε.
Πολέμησε τις αχόρταγες ορέξεις του ξένου παράγοντα και ο ξένος παράγοντας τον υπονόμευσε. 
Στάθηκε έντιμος και καθαρός απέναντι στο εκλογικό κοινό του λέγοντας απλές καθαρές αλήθειες και το κοινό του προτίμησε τον ψεύτη και τα δεινά που επεσώρευσαν σαν συνέπειες τα ψεύδη του. 
Το ωραίο σε όλη αυτή την ακολουθία προσβολών είναι ότι η διακυβέρνηση Καραμανλή αντιστοιχήθηκε σε μεγάλο της μέρος με την ομορφιά του ηθικού πατριωτικού σθένους του Τάσου Παπαδόπουλου και το τρόπαιο της κατάκτησης ενός απίστευτου ποσοστού στο δημοψήφισμα ενάντια στο σχέδιο Ανάν.
Ιδεολογικά μπορείς να βρίσκεις πολλές διαφορές με έναν ηγέτη, όταν όμως διαισθάνεσαι την πατριωτική του, αυτοθυσιαστική του συγκρότηση δεν μπορείς παρά σαν λογικός και πεισματάρικα συγκροτημένος νους να δεχθείς αυτή την ποιότητα και να την αναγνωρίσεις, ακόμη και δημόσια.

Οι σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ζωής Γεωργαντά, (Καταγγελία- σοκ: Η Eurostat «φούσκωσε» το έλλειμμα της Ελλάδας για να παρθούν τα μέτρα!) συγκλονίζουν τη κοινή γνώμη και όπου νάναι θ ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου για το ξεχείλισμα μιας πρωτοφανούς λαικής οργής που δεν θα επιτρέψει ούτε καν στα ελικόπτερα να απογειωθούν.
και
Από σήμερα αρχίζει ένα κολασμένο δίμηνο που θα ολοκληρωθεί με τις εκλογές  και την απόδραση - αν προλάβουν - των πολιτικών που πρόδωσαν την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη για χάρη της Αμερικής.
Ναι, όπου ναναι ο Καραμανλής θα επιστρέψει δικαιωμένος.
Διαισθάνομαι ότι ο ίδιος ο Καραμανλής θα διαφυλάξει αυτή την ηθική νίκη που τόσο σύντομα κατήγαγε και δεν θα την εξαργυρώσει για πιο εφήμερα τρόπαια.
Για μένα είναι ήδη αρκετό ότι μόλις δυό χρόνια μετά την άδικα ταπεινωτική του ήττα στον κόσμο διαχέεται μια αίσθηση αδικίας και διάθεση αποκατάστασης της φήμης του σαν ενός τουλάχιστον πατριώτη πολιτικού και αυτό είναι ήδη μια μεγάλη μια ανυπολόγιστη ηθική νίκη, που δεν χρειάζεται καμιά υλική ικανοποίηση για να ολοκληρωθεί. 
Απλά η περίπτωση του να εισπραχθεί σαν ηθικής αξίας δίδαγμα, να εμπεδωθεί και να απαιτηθεί από το ενεργό πολιτικό προσωπικό μιας τέτοιας ηθικής ωραιότητας συμπεριφορά.

Στάθης Σαραφόπουλος


Διαβάστε τι έγραψαν ορισμένα Blogs για την απάτη της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛ.ΣΤΑΤ.):
1. TaXalia (Macedonia): Φούσκωνε το έλλειμμα, το ΠΑΣΟΚ. Σοκαριστικές δηλώσεις
 
 

Διαβάστε την σταθερή γνώμη και άποψη του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ., για τον Κώστα Καραμανλή, εδώ!

3 σχόλια:

Stathis είπε...

1. Αναρωτιέμαι γιατί δεν μιλάνε και για την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2008 κατά 2 % αλλά και για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 με άλλους μεθόδους, ήτοι τη μετάθεση εισπράξεων του 2009 στο 2010 και πληρωμών του Δημοσίου από το 2010 στο 2009 ;;;;

2.Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από την Ελληνική Κυβέρνηση και όχι από την Eurostat ! Έπειτα, υπενθυμίζω ότι ο ΓΑΠ κυβέρνησε τους τελευταίους 3 μήνες του 2009 και όχι η Eurostat. (οι εκλογές έγιναν στις 4 Οκτωβρίου)

Για δείτε εδώ :

16.10.2009 Δραματική προειδοποίηση ότι η χώρα έχει περιέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (emergency situation),εξαιτίας του ελλείμματος και τους δημόσιου χρέους απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίγοντας τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός, εξήγγειλε σειρά φιλολαϊκών μέτρων όπως 30 ευρώ αύξηση στις συντάξεις του ΟΓΑ αναδρομικά, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης ώς το τέλος του χρόνου κλπ και ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη απογραφή με τη συνδρομή της Τραπέζης της Ελλάδος http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4541525&ct=1

18.10.2009 Συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή - Ομιλία του υπουργού οικονομικών - το έλλειμμα του 2009 θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τα 30 δις ευρώ (12,5%) http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/blog-post_861.html) http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8059049

21.10.2009 Απεστάλη γνωστοποίηση στη EUROSTAT ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2009 εκτιμάτο σε 30.102 δις. ευρώ ή 12,5 %του ΑΕΠ (ένα μήνα μετά, με το προϋπολογισμό που κατατέθηκε στην ΕΕ διορθώνεται αυτή η πρόβλεψη από 12,5% στο 12,7% ) http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/blog-post_861.html Γίνετε ταυτόχρονα αναθεώρηση του ελλείμματος του 2008 κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, όπως αναλύεται στην έκθεση της Eurostat του Ιανουαρίου 2010 http://www.papathanassiou.gr/portal/media/glossa.pdf σελ 44-47

05.11.2009 New Greek PM Papandreou says the 2009 budget deficit will be 12.7% of GDP http://www.ibtimes.com/articles/20100629/timeline-euro-zone-debt-crisis.htm

24.11.2009 Γ. Προβόπουλος, «Επειδή αρκετοί είπαν ότι δεν περιγράψαμε ακριβώς πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, απαντώ ότι πως θα μπορούσαμε να πούμε, αφού έμεναν ακόμη 4 μήνες. Η μεν Κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε πει ότι αν επανεκλεγόταν θα έκοβε δαπάνες, θα πάγωνε αμοιβές και συντάξεις, θα έκανε διάφορα για τη φοροδιαφυγή κ.λπ.. Πώς εγώ μπορώ να ξέρω τι θα έκανε αυτή η κυβέρνηση; Πώς μπορούσα να ξέρω τι θα έκανε η σημερινή Κυβέρνηση;» Γ. Προβόπουλος, πρακτικά Βουλής, http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/2009_07.html

Ανώνυμος είπε...

Όπως έχω πει και αλλού -άσχετα με την ανωνυμία μου- στο τελευταίο διάγγελμά του σε πανεθνικό δίκτυο ο καραμανλής μπορούσε να πει όλη την αλήθεια μπροστά στον Ελληνικό Λαό και ας αποφάσιζε ο ίδιος -ο λαός-για την τύχη του. Αφού δεν το έκανε ήταν κι αυτός μέσα στο κόλπο. Ήταν πολύ λίγος... ο καρά αμαν αλής. πάρτε το χαμπάρι και καταψηφίστε στις επόμενες εκλογές, όλα τα υποκείμενα που φέραν την Ελλάδα σ'αυτή τη κατάσταση. Νέο αίμα αποκλειστικά στη βουλή.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σαραφόπουλε, ενώ συμφωνώ μαζί σας πως ο Καραμανλής έκανε πολλά που άλλοι δεν τόλμησαν και τα πλήρωσε πανάκριβα....δεν είμαι σίγουρος αν συμφωνώ με τον τίτλο του άρθρου σας...και ξέρετε γιατί:

1. Και εκείνος φούσκωσε το έλλειμα του 2003 και άλλαξε τον υπογιδμό του ΑΕΠ για να δείξει τεχνητά ότι το μοίωσε.
2. Επέτρεψε στον Αλογοσκούφη -κολλητό του Χριστοδουλάκη - να κάνει ακριβώς τις ίδιες απατεωνιές με τον προκάτοχό του και να υπερχρεώσει τη χώρα με αέρα κοπανιστό (δηλ. τα δομημένα ομόλογα).
3. Επέτρεψε στον Παυλόπουλο να μετατρέψει την Ελλάδα στο μελλοντικό Ισλαμικό κράτος στα Βαλκάνια αφήνωντας αφειδώς να εισέρχονται και εν τέλει να νομιμοποιούνται εκατομμύρια μουσουλμάνοι ασιατικής και αφρικανικής καταγωγής υποθηκεύοντας πλέον ανοιχτά το μέλλον των παιδιών μας και του Έθνους μας εν γένει.
4. Δεν έκανε το παραμικρό για να σταματήσει τα πρακτοριλίκια (ΜΚΟ και υπηρεσίες πρεσβειών) που τελεικά τον ανέτρεψαν και παραλίγο να του κοστίσουν και τη ζωή.

Παρότι με τον τωρινό πρωθυπουργό δε συγκρίνεται σαφώς σε καμία περίπτωση, αν αυτά τα 4 δε συνιστούν εθνική προδοσία, τότε τι να σας πω....