Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο γιος του Πάλμε, η ανεργία και το "πακέτο των 2,6 δις ευρώ"!


Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η σημερινή φιέστα στο Μαξίμου οργανώθηκε για να προσληφθεί ο … οικογενειακός φίλος Πάλμε και να διαχειριστεί πακέτο δισεκατομμυρίων ευρώ.
Τους προέδρους των κοινωνικών φορέων κάλεσε σήμερα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός για να τους ανακοινώσει ότι θα διαθέσει - άγνωστο από πού - 2,6 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Κι ενώ την περασμένη Παρασκευή δήλωνε στη Βουλή πως στόχος του είναι να αλλάξει το εργασιακό μοντέλο της χώρας , εναρμονίζοντας την εργασία στα σύγχρονα τεχνολογικά πρότυπα, σήμερα είπε πως θα δώσει αυτά τα χρήματα προκειμένου να διατηρηθούν 670.000 θέσεις εργασίας και να επιδοτηθούν οι άνεργοι.
Ανακοίνωσε μάλιστα πέντε στόχους, μεταξύ των ...
οποίων και την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να προβούν σε μαζικές απολύσεις.
Πότε θα υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι; 
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που εκδόθηκε το μεσημέρι, ο Γ. Παπανδρέου θα αναθέσει τη μελέτη των προγραμμάτων στον Σουηδό Γιοακίμ Πάλμε ο οποίος είναι πρόεδρος του Παγκόσμιου Κοινωνιολογικού Ερευνητικού Ινστιτούτου και διευθυντής του Ινστιτούτου Μελλοντικών Σπουδών. 
Πέραν αυτών είναι και πρωτότοκος γιος του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε, προσωπικού φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Γιόακιμ Πάλμε θα προσληφθεί ως ένας ακόμη σύμβουλος του Παπανδρέου με άγνωστες απολαβές και άγνωστες απαιτήσεις επί των ποσών των προγραμμάτων που θα εκπονήσει. 
Επισκέφθηκε την Ελλάδα πριν από ένα μήνα συμμετέχοντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ!
Έδωσε μάλιστα και συνέντευξη στην οποία είπε πόσο πολύ θαυμάζει «την αναλυτική σκέψη» του Παπανδρέου και «τα ηγετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του»! 
Όταν δε ρωτήθηκε πότε η Ελλάδα θα βγει από την κρίση , απάντησε: «Το πότε δεν είμαι σε θέση να σας πω, δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. 
Θα είναι ένα μακρύ ταξίδι, αλλά όταν γίνουν τα πρώτα βήματα, τότε η όλη διαδικασία θα κυλήσει γρηγορότερα. 
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα βλέποντας το μέλλον. 
Μπορεί ο κόσμος να είναι απογοητευμένος, όμως αυτή είναι η αρχή ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας».
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η σημερινή φιέστα στο Μαξίμου οργανώθηκε για να προσληφθεί ο … οικογενειακός φίλος Πάλμε και να διαχειριστεί πακέτο δισεκατομμυρίων ευρώ.
parapolitika.gr

Σχόλιο  Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.: Έτσι σήμερα  στη χώρα της  διαφθοράς – κατά δήλωση του αρμόδιου πρωθυπουργού -, η Κυβέρνηση επιδοτεί προγράμματα του ΟΑΕΔ για να… παρακαλέσει τις επιχειρήσεις να μην απολύουν κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: