Σάββατο 10 Απριλίου 2010

“Ο Γιώργος είναι δραστήριος, όχι σαν τον άλλο το προηγούμενο το τουρίστα”

Εκείνη η ψυχή ο Ασεμπέγιο τι να κάνει άραγε;

Κάποτε όταν ήμουν νέος ΔΑΠιτης, σε ένα σεμινάριο μας έλεγαν πως πρώτα βρίσκεις τις πολιτικές και μετά τους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να τις επικοινωνήσεις. 
Εξελικτικά το μοτίβο, στην Ελλάδα τουλάχιστον, άλλαξε. 
Βρίσκαμε πρώτα τον επικοινωνιολόγο και μετά τις πολιτικές. 

Πλέον με τη κυβέρνηση ΜΚΟ του Γεωργίου Παπανδρέου κάνουμε μόνο επικοινωνιακή διαχείριση.  
Με όρους day-to-day  υπάρχουν τρία meetings ένα πρωινό για την χάραξη της επικοινωνιακής καμπάνιας, ένα μεσημεριανό για τις διορθώσεις και ένα βραδινό για το damage control
Ενδιάμεσα βέβαια κανείς δεν ασχολείται με τις πολιτικές και την διακυβέρνηση μιας και το να λες αηδίες δεξιά αριστερά είναι κουραστική δουλειά.
Από την ώρα που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την διακυβέρνηση της χώρας το μόνο που κάνει είναι επικοινωνιακή πολιτική. 
Λογικό θα πει κάποιος μιας και με αυτή κέρδισε την εξουσία. 
Με μία άνευ προηγουμένου....
..επικοινωνιακή προπαγάνδα που απαξίωνε τους πάντες και τα πάντα. 
Με ένα καλοστημένο δίκτυο από χαρούμενος ψιττακούς στα ΜΜΕ και τα Social Media (οι γνωστοί και ως #pasoktweeters) που απαξίωναν καθημερινά τους πάντες και τα πάντα. 
Ήταν τέτοια η προσήλωση τους στο στόχο, που είχε χαθεί κάθε αίσθηση μέτρου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που απειλούσε θεούς και δαίμονες και μιλούσε για Καμπούλ και αίμα που θα χυθεί. 
Όμως και ο  Γεώργιος Παπανδρέου δεν πήγαινε πίσω. 
Σε μία συνέντευξη ποταμό απαξίωσε με κάθε τρόπο την κυβέρνηση της ΝΔ και είπε πως στο μόνο τομέα που πήγαινε καλά ήταν στην Eurovision. 
Στο ΠΑΣΟΚ είχαν μεθύσει τόσο πολύ με το νέκταρ της επικοινωνιακής προπαγάνδας που όταν ο Κώστας Καραμανλής φώναξε τους πολιτικούς αρχηγούς για να ζητήσει συναίνεση για την αντιμετώπιση της κρίσης ένα χρόνο πριν, ο νυν πρωθυπουργός “που αγωνίζεται για την Ελλάδα” βγήκε έξω και δήλωνε με στόμφο πως δεν υπάρχει κρίση. 
Δεν συζητώ τις αντιδράσεις όταν η τότε κυβέρνηση πάγωσε τους μισθούς και έβαλε την έκτακτη εισφορά γιατί η ανευθυνότητα της νυν κυβέρνησης στην συγκεκριμένη ιστορία αποτελεί όνειδος για τη χώρα.
Η παρωδία συνεχίστηκε και προεκλογικά όταν στη μία πλευρά η ΝΔ μιλούσε για σκληρά μέτρα και το χαρούμενο κονκλάβιο της Ιπποκράτους μιλούσε για αυξήσεις στους μισθούς, τον πολίτη στο επίκεντρο, αναθέρμανση της οικονομίας και φυσικά πράσινη ανάπτυξη και φούξια πεταλούδες. Άλλωστε “λεφτά υπάρχουν και το θέμα είναι που πήγαν τα λεφτά”. 
Καταρρίφθηκε έτσι και οριστικά ο “μύθος” πως ο Έλληνας ψηφοφόρος έχει βαρεθεί τα ψέμματα των πολιτικών και θέλει ειλικρίνεια. 
Τα χειρότερα όμως άρχισαν από την ώρα που ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Γεώργιος Παπανδρέου.
Βόλτα με Ισπανούς αρχιτέκτονες, μεγαλόπνοα λόγια για δίκαιο φορολογικό σύστημα και διαφάνεια στο διαδίκτυο και πολλά άλλα θαυμαστά. 
Βέβαια κάποια στιγμή η πραγματικότητα χτύπησε την πόρτα. 
Όλοι οι τομείς πάνε από το κακό στο χειρότερο και το ΠΑΣΟΚ εκεί. 
Επικοινωνία και πάλι επικοινωνία. 
Διαρκής επίθεση στο Κώστα Καραμανλή και επικοινωνιακή διαχείριση των πάντων. 
Έφτασαν στο σημείο να κάνουν και επικοινωνιακές επιθέσεις για το ζήτημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας επειδή λέει θα γίνει “μονοπώλιο” με την Aegean. 
Αφού προσπεράσω πως στην χώρα λειτουργεί επιτροπή ανταγωνισμού για να ελέγχει τα μονοπώλια θα υπενθυμίσω πως μιλάμε για την ίδια ΟΑ που στοίχιζε στο Ελληνικό δημόσιο 340.000.000 ευρώ το χρόνο και που επί 10+χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ δεν έβρισκαν λύσεις στα προβλήματα της. 
Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να γίνει πεδίο για υψηλή πολιτική από τα φυντάνια του επικοινωνιακού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ.
Εκεί που ξεπέρασαν τον εαυτό τους όμως ήταν με τις αγορές και τα spread.  
Οι φωστήρες του κυβερνητικού επιτελείου αρχικά  μίλησαν σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη, με πρώτους τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, με βασική θεματολογία πως η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ψεύτες, κλέφτες και αναξιόπιστοι και αυτοί είναι φοβεροί και τρομεροί. 
Αγνοούσαν φυσικά πως οι ξένοι κοιτάνε την χώρα Ελλάδα και όχι την εκάστοτε κυβέρνηση της αλλά αυτό ήταν πταίσμα μπροστά στα όσα ακολούθησαν.
Έφεραν εδώ την Goldman Sachs μήπως κλείσουν κρυφό deal δανεισμού. Διέρρεαν πως τα βρήκαν με την Κίνα μέσω της Goldman Sachs,  για αγορά του δανεισμού της Ελλάδας. 
Έστειλαν τον πρωθυπουργό στην Γερμανία να καλέσει τους Γερμανούς τουρίστες στην Ελλάδα. 
Μετά πήγε στις ΗΠΑ κολαούζος στην εκδήλωση που κάνει κάθε χρόνο ο Λευκός Οίκος για να τιμήσει την 25η Μαρτίου και τα εδώ χαριτωμένα πτηνά πανηγύριζαν και έλεγαν πως ο Γεώργιος Παπανδρέου πήγε ως εκπρόσωπος της ΕΕ να δει τον Obama.
Αυτά όμως ήταν το ορεκτικό. 
Για κυρίως είχαμε τα καλύτερα
Ακούσαμε τον Υπουργό Οικονομικών να απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με το “όπλο” του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
Πανηγυρίσαμε με την ψυχή μας την μεγάλη νίκη του να συμφωνήσουμε πως μπορεί υπό προϋποθέσεις να μας σώσει η ΕΕ με το ΔΝΤ. 
Δεν επηρεαστήκαμε που η χώρα δύο μέρες μετά δανειζόταν με επιτόκιο πιστωτικής κάρτας. Ούτε μας τάραξαν οι σκληρές δηλώσεις του ΔΝΤ.  
Εμείς πήγαμε για κανό επειδή “ο Γιώργος είναι δραστήριος, όχι σαν τον άλλο το προηγούμενο το τουρίστα”
Φυσικά με το που πέρασε το Πάσχα και το κανό, αρχίσαμε πάλι τα δικά μας.
Διαρροές από κυβερνητικά στελέχη πως θα θέλαμε κάτι καλύτερο από την υφιστάμενη συμφωνία με ΕΕ και φυσικά η χώρα έφτασε στο απόλυτο ναδίρ ως προς τις αγορές. Αναγκαστήκαμε να σταματήσει να δίνει η ΗΔΑΤ τιμές στα ομόλογα 4 φορές μέσα στην ίδια μέρα (ρεκόρ) για να μην καταρρεύσει το χρηματιστήριο. 
Η κυβέρνηση εκεί όμως. 
Επικοινωνία και ξερό ψωμί. 
Το ίδιο βράδυ ανακοινώναμε πόσο καλά πάει το πρόγραμμα σταθερότητας και λέγαμε πως για 20-30 μέρες δεν θα ξαναδανειστούμε. 
Την επομένη φυσικά ανακοινώσαμε πως θα δανειστούμε ξανά την Τρίτη. 
Είπαμε με το ΠΑΣΟΚ κάθε μέρα είναι μία καινούρια μέρα και μπορούμε να βγάλουμε μία καινούρια διαρροή 
Κάθε τόσο βέβαια βγάζουμε και την κλασσική “Πάλι καλά που είναι ο Γιώργος που αγωνίζεται για την χώρα και όχι ο προηγούμενος γιατί σκέψου που θα ήταν η χώρα”.
Guys, για να σας αποκαλέσω και με την γλώσσα που καταλαβαίνει το επικοινωνιακό επιτελείο, ο Γιώργος δεν είναι πουθενά. 
Σε όλα τα δύσκολα είναι κάπου κρυμμένος και βγαίνει ο Πεταλωτής και ο Παπακωνσταντίνου άντε και ο Σαχινίδης όταν δεν ανακαλύπτει σκάνδαλα με χάρισμα χρεών 5,5 δις στη Βουλή για να ανασκευάσει την επομένη. 
Αν ήταν ο Καραμανλής το σίγουρο ήταν πως η χώρα δεν θα ήταν στα χάλια που είναι σήμερα γιατί τώρα το παιχνίδι χάθηκε οριστικά χάρη στην απαραδέκτη πρακτική σας. 
Πλέον την μοίρα μας την ορίζουν άλλοι, αν δεν το έχετε καταλάβει. 
Αποδειχθήκατε ανίκανοι, καταφέρατε με τις απίστευτες παλινωδίες σας τα spread δανεισμού που παραλάβατε στις 134 μονάδες βάσης να αγγίξουν το 500.
Ξυπνήστε, αφήστε τις επικοινωνιακές αηδίες και δείτε τι μπορεί να γίνει. 
Αν δεν μπορείτε αδειάστε μας τη γωνιά. 
Μέχρι τότε όμως πραγματικά λύστε μου μία απορία που έχω. 
Εκείνη η ψυχή ο Ασεμπέγιο σας παίρνει κανένα τηλέφωνο να δει τι κάνετε ή τζάμπα οι 
εκδρομές, τα ψάρια, οι καραβίδες και τα πανηγύρια;
by stakon

Δεν υπάρχουν σχόλια: