Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλαλούμ

Όπως γίνεται φανερό και από το ζήτημα της εφεδρικής εργασίας, η κυβέρνηση, άρα και η Ελλάδα δεν έχει κανένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση της οικονομίας της, ούτε για την αντιμετώπιση ή την επαναγορά του χρέους της.
Το αποτέλεσμα είναι ότι διάφορα σχέδια, υπό την μορφή σεναρίων, καταρτίζονται στο εξωτερικό και ειδικά στη Γερμανία, που αφορούν την επίλυση του «ελληνικού ζητήματος», με τη...
συμμετοχή μάλιστα κάποιων παρασκηνιακών και εξωθεσμικών παραγόντων, από ελληνικής πλευράς.
Κοινός τόπος όλων αυτών των προτάσεων, ειδικά σχεδίων τύπου «Εύρηκα» είναι όχι μόνον, είναι ότι δεν συμφέρουν την Ελλάδα, αλλά κινούνται σε μια λογική εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και επικράτειας της στην Ευρώπη, σε ένα γενικό πλαίσιο και στη Γερμανία σε ένα ειδικότερο, ως κυρίαρχο μέτοχο της Ευρώπης.
Η κατάσταση πλέον είναι τόσο εκτός ελέγχου που πραγματικά σε λίγους μήνες θα μιλάμε εκ του αποτελέσματος για απεθνικοποίηση της Ελλάδος και για αφανισμό των ιδιωτικών και όχι μόνον των δημόσιων , περιουσιών και εισοδημάτων των Ελλήνων. 
Για πολλούς και συγκεκριμένα την κυρίαρχη προπαγάνδα αυτός είναι εξευρωπαϊσμός της χώρας και ολοκλήρωση της κοινοτικής της συσσωμάτωσης.
Διάφοροι περίεργοι τύποι ελληνικής καταγωγής σε ξένα πανεπιστήμια εμφανίζονται σε ελληνικά ΜΜΕ και δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι αφού ο δημόσιος πλούτος της Ελλάδος , αλλά και οι επιχειρήσεις αποκτώνται από ευρωπαίους, δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού στην ίδια Οικονομική Ένωση βρισκόμαστε, την ίδια πατρίδα έχουμε.
Φυσικά φροντίζουν να παραβλέπουν ότι καμιά άλλη πατρίδα στην ευρωζώνη, δεν εκχωρείται, τουναντίον ο οικονομικός εθνικισμός από μεγάλους και μικρούς, οξύνεται.
Το πολιτικό ζήτημα
Το κρίσιμο στο επόμενο διάστημα δεν είναι ποια σενάρια υπάρχουν, συζητούνται η ζυμώνονται για την Ελληνική χρεοκοπία και την αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά το πολιτικό ζήτημα. Εάν δηλαδή η Ελλάδα θα αποκτήσει πολιτική κυβέρνηση , εθνικού προσανατολισμού ή θα συνεχίσει με διαχειριστικές αρχές ευρωπαϊκής επικυριαρχίας όπως συμβαίνει από τον Μάιο του 2010 και εντεύθεν.
Στο επίπεδο αυτό γνωρίζουμε τι κυβέρνηση έχουμε. 
Αυτό όμως που δεν διαπιστώνεται, είναι εάν υπάρχει συλλογικό ζητούμενο , για επιβολή όρων εθνικής διακυβέρνησης στο πολιτικό σύστημα Εάν ουσιαστικά θα υπάρξει έγκαιρη ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης και προοπτικής , επίσης ανατροπής, όποιας επόμενης θελήσει να επιβάλει την απεθνικοποίηση της χώρας.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης
Οι ευθύνες της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης στο σημείο αυτό είναι σημαντικές.  
Πρώτον γιατί δεν σχηματίζει ένα αριστεροδεξιό «μέτωπο» ενημέρωσης και αντίδρασης στα όποια σχέδια τύπου «Εύρηκα». Μιλάμε για το κοινοβουλευτικό πεδίο.
Δεύτερον , μέχρι στιγμής, δεν έχει καν ακουστεί, πόσο μάλλον εμπεδωθεί, ένα ελληνικό συνολικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση της οικονομίας, τα όρια του κράτους, την επαναγορά και τη διαχείριση του χρέους. Μια πρόταση δηλαδή που να συμφέρει τους Έλληνες και να καλύπτει μέχρι κάποιου ρεαλιστικού βαθμού, τους πιστωτές.
Τρίτον δεν υπάρχει κανενός τύπου πρόταση για την αναπτυξιακή αναστροφή της χώρας, εντός ή εκτός ευρώ.
Τέταρτον δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το αν μας ενδιαφέρει και αν μας συμφέρει η Ευρώπη , που δημιουργείται, με την κυριαρχία του Βερολίνου και την ανοχή του Παρισιού.
Η ευρωπαϊκή θεολογία και δογματισμός, δεν αφήνουν περιθώρια να γίνει καμιά σοβαρή συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για το μέλλον της χώρας και για τα συμφέροντα των Ελλήνων , την θεσμική και πολιτική προστασία τους.
Η απόλυτη εκτροπή
Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι αδύνατον να συνεχίσουμε όπως πάμε μέχρι τώρα. Έχει ακυρωθεί κάθε νόμος και κάθε πράξη δικαίου. Οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι οφθαλμοφανώς αντισυνταγματικές και αυθαίρετες.
Η Διοίκηση έχει καταρρεύσει . Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί , το Κοινοβούλιο , ακόμη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας , έχουν παραχωρήσει ενεργητικά ή παθητικά, τις κυριαρχικές τους αρμοδιότητες, στα ξένα και ειδικά στα ευρωπαϊκά συστήματα εξουσίας. Το χειρότερο η θεσμική Ευρώπη έχει μεταβληθεί σε πλαίσιο υπεράσπισης των συμφερόντων των πιστωτών, κάτι σαν ΔΝΤ και έχει πάψει να είναι κοινότητα συμφερόντων.
Η Ελλάδα παραχωρείται και στην ουσία δεν μιλά κανείς. Χρειαζόμαστε επειγόντως εθνικό προσανατολισμό και σχεδιασμό για να ισορροπήσουν η επιθετικότητα και ο επεκτατισμός των Ευρωπαίων πιστωτών. Χρειάζεται θαραλλέα εθνική πρωτοβουλία για να αναστραφεί η πορεία και η εξέλιξη των πραγμάτων.
Ο αφελληνισμός και η απεθνικοποίηση, έφθασαν . Οι Έλληνες παραμένουμε τραγικά ακίνητοι, αιφνιδιασμένοι και αποσπασματικοί. Ελληνικά σενάρια δεν υπάρχουν στο διεθνές τραπέζι των συζητήσεων. Μόνον το ελληνικό ..αλλαλούμ.
Του Μενέλαου Τασιόπουλου / newscode
Σχόλιο: Το κυβερνητικό αλαλούμ με τις αποδείξεις και την εφεδρεία δείχνει όχι μόνο κοινωνική αναλγησία αλλά πρωτοφανή προχειρότητα, φορομπηχτική κουτοπονηριά και διαχειριστική ανικανότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: