Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Ο Πούτιν «ανακάλυψε» αμφορείς σε αρχαιοελληνική αποικία


Την καταποντισμένη Φαναγόρεια στον κόλπο του Ταμάν επισκέφθηκε ο σήμερα  ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τη μεγαλύτερη αρχαιοελληνική αποικία στο έδαφος της σημερινής Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός, αφού περιόδευσε στις ανασκαφές ολόκληρης της χερσονήσου, βούτηξε σε βάθος 200 μέτρων, όπου ανακάλυψε, σύμφωνα με την....
υπηρεσία Τύπου του και δύο αρχαίους αμφορείς.
Ο Πούτιν ήταν εξαιρετικά ευδιάθετος, συμμετείχε επανειλημμένως σε εργασίες, αποδεχόμενος προσκλήσεις φοιτητών και κατά την άποψη πολλών παρατηρητών πραγματοποίησε μια ακόμη επιτυχημένη προεκλογική εμφάνιση, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου και των προεδρικών του ερχόμενου Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ακρόπολη στο κεντρικότερο σημείο της Φαναγόρειας, όπου βρίσκεται το παλάτι του άρχοντα του Βασιλείου του Βοσπόρου, του Μιθριδάτη του 6ου του Ευπάτορος. Το μνημείο ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2009 από την αρχαιολογική ομάδα του Β.Κουζνετσόφ και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην καταγραφή της ιστορίας του κατοπινού Βασιλείου του Πόντου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: