Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ποιοί και γιατί πιέζουν για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης


Κάποιοι, (εντός και εκτός συνόρων) θέλουν,( σπρώχνουν, πιέζουν, εύχονται, μεθοδεύουν) τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης.  
Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη περιγράφει το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και την ανάγκη της κυβέρνησης να αναζητήσει ένα ελάχιστο έδαφος πολιτικής συναίνεσης
Ο… φερετζές της συναίνεσης, στην προκειμένη περίπτωση, ονομάζεται «διάλογος» και… κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. 
Πες- πες στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου μπορούμε με βεβαιότητα να προβλέψουμε ότι στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και στα δικαιώματα των εργαζομένων δε θα μείνει τίποτε όρθιο.  
Αλλωστε είναι παλιά και δοκιμασμένη η συνταγή: Οι πολλοί (και μη έχοντες) αγκομαχούν για να εξασφαλίζονται τα υπερκέρδη των...

εισηγμένων που για το τρέχον εννιάμηνο και εν μέσω κρίσης έφτασαν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ!
Διαβάστε ακόμη στο «Π» που κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη για τις επιβλαβείς συνέπειες της...διαβούλευσης: Εξ αιτίας αυτού του νέου «φρούτου» 34 αεροδρόμια της χώρας κινδυνεύουν με λουκέτο! Όλες οι λεπτομέρειες για το πώς η ηλεκτρονική διακυβέρνηση έκατσε βαριά και ασήκωτη στο στομάχι των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου, οι οποίοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν άκουγαν την εκπρόσωπο του υπουργείου Υποδομών να ισχυρίζεται ότι όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση δεν μπορεί να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επίγεια εξυπηρέτηση των εν λόγω αεροδρομίων.
Ακόμα στο «Π» αυτή της Πέμπτης :

  • Η στρατηγική της ... ωτίτιδας που ακολουθεί η Ντόρα... «Συλλαβίστε» τις εξελίξεις στην ΝΔ και απολαύστε το μοναδικό παρασκήνιο μετά τις εκλογές στην Δεξιά παράταξη. Πώς θα κινηθεί ο Σαμαράς στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος και με ποιους τρόπους θα επιχειρήσει να κερδίσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στο κόμμα του. Την ίδια ώρα μάλιστα που η Ντόρα προσπαθεί να διαχειριστεί το δικό της 40%. Ακόμα, γιατί δεν έπεισε κανέναν η στρατηγική της… ωτίτιδας και με ποιους άλλους τρόπους σκέφτεται το Μητσοτακέικο τσαρδί, να πλήξει τον Σαμαρά..


  • Τα ζόρια του Καρατζαφέρη μετά την εκλογή του Σαμαρά στην Ν.Δ. Γιατί του χάλασε τα σχέδια ο και, πως σκοπεύει να προστατεύσει πλέον το μαγαζάκι του.


  • Ο Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε στον πρωθυπουργό μας να κάτσουνε στο τραπέζι από μηδενική βάση. Δεν έχουμε, ως χώρα, πει το ΟΚ, αλλά έχουμε κόψει τις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών όσο διαρκεί το Μπαϊράμι των γειτόνων... Αυτό τα λέει όλα.


  • Ένα απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο «Έθνος» της περασμένης Κυριακής καταγράφει ότι η «χαμένη» Ντόρα δεν είχε υπόψη της την αρχή πως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται χωρίς.... να λέγονται παρουσία τρίτων. Τελικά, πολύ ακριβά πλήρωσε το Μητσοτακέικο (μπαμπάς και κόρη) την υπόθεση των Σκοπίων. Στο (Π) που κυκλοφορεί διαβάστε πως και γιατί την «έπαθε» η Ντόρα...


  • Στο έντυπο «Π» θα διαβάσετε ακόμη για την απέλπιδα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να έχει και την πίτα ολόκληρη (ικανοποιημένους και πιστούς ψηφοφόρους) και το σκύλο χορτάτο (τους δανειστές της χώρας που απαιτούν σκληρή λιττότητα για τους εργαζόμενους)


  • Το όργιο αστυνομικής βίας ντύνεται σιγά- σιγά με τον μανδύα της νομιμότητας. Το μάτι του «μεγάλου αδελφού» εμφανίζεται ως αναγκαιότητα. Οι χώροι κοινωνικής δράσης «μπαίνουν στο μάτι» της αστυνομοκρατίας. Βοήθειά μας.
    Εμπεριστατωμένο άρθρο για τους νέους πόρους στο Ασφαλιστικό από τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο και όπως κάθε βδομάδα απαντήσεις στα δικά σας ερωτήματα για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα από την επιστημονική ομάδα του «Π»


  • Στο Ποντίκι Art διαβάστε την συνέντευξη της Πέμης Ζούνη όπου μεταξύ άλλων διακηρύττει πως «Ο πραγματικός ηθοποιός πληρώνεται για να μην καταδεχθεί το ψέμα και για να δώσει όσο περισσότερη βιωματική αλήθεια της στιγμής έχει».


  • Και χωρίς άλλη οικονομική υποχρέωση λαμβάνεται και την συνέχεια της πετυχημένης εκδοτικής σειράς «Πρόσωπα και Ιδέες». Αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα κυκλοφορεί το «Περί πολέμου» και για την επαρχία η «Περίπτωση Βάγκνερ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: