Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Που το πάει ο Σαραφόπουλος;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε μια "συγγραφική" έξαρση του πρώην βουλευτή Στάθη Σαραφόπουλου, ο οποίος με την συχνή αρθρογραφία του επιχειρεί μια πολιτική παρέμβαση στα της Δράμας. Η οποία, προφανώς είναι ηχηρή, αφού εστιάζει σε θέματα ανάπτυξης της Δράμας «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένα πρόσωπα της τοπικής πολιτικής ζωής και καθιστώντας σε κάθε αναγνώστη των άρθρων του ποιοι και γιατί έχουνε την ευθύνη, κατηγορώντας τους μάλιστα για ολιγωρία, προσωπικές τακτικές, ανικανότητα και έλλειψη πολιτικού οράματος.

Στο τελευταίο του άρθρο μάλιστα με τίτλο «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΘΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» επεξέτεινε ακόμα περισσότερο το «κατηγορητήριό» του μιλώντας για "τον λιγούρη της εξουσίας»" φωτογραφίζοντας - κατά κοινή αίσθηση -τον Κώστα Ευμοιρίδη, αναπαράγοντας εννοιολογικά και φραστικά το επιχείρημα του τελευταίου ότι «με επιβραβεύει ο Δραμινός λαός στις εκλογές».


Οπότε, ποιον πρωτίστως στοχοποιεί με τα άρθρα του δεν υπάρχει αμφιβολία .... ουδεμία.
Όμως, ο Στάθης Σαραφόπουλος στοχοποιεί και τη ΝΟΔΕ Δράμας, την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εννοεί ως εντολοδόχο και εκτελεστή της βούλησης του Κώστα Ευμοιρίδη (αφού πρόεδρος της ΝΟΔΕ είναι ο κατέχων για πολλοστή φορά τη θέση του Αντινομάρχη και προνομιακός συνομιλητής του Νομάρχη κ. Θωμάς Ιωαννίδης).

Αναμενόμενη ήταν η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Δράμας , η οποία επιχειρεί να «αδειάσει» το Στάθη Σαραφόπουλο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «Μοναδικός κριτής όλων είναι οι πολίτες που επικροτούν ή απορρίπτουν τους πολιτικούς».

Ο Στάθης όμως επανήλθε αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Δράμας δίνοντας στη δημοσιότητα μια δήλωση υπό τον τίτλο «Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΑΠΛΑΤΑ!»

Την Δευτέρα μάλιστα. φιλοξενήθηκε στο στούντιο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού "STAR" στην εκπομπή των Παναγιώτη Ηλιάδη και Έλλης Οικονόμου, αποσαφηνίζοντας ότι δεν
ασκεί κριτική στην κυβέρνηση αλλά στους παράγοντες της Δράμας που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την κυβέρνηση της Ν .Δ.
Ο Στάθης όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει από αυτό που πιστεύει για τον εαυτό του, σημειώνοντας σε μια αποστροφή του λόγου του ότι «Όσοι είναι σήμερα στην εξουσία της Δράμας μου χρωστάνε πολιτικά και δεν χρωστάω σε κανέναν τίποτα».
Πράγμα δηλαδή αδύνατον πρακτικά και τόσο ξένο με την πολιτική αφού το κατεξοχήν λαμπρό πεδίο της είναι αυτό του «δούνε και λαβείν».
Οι δημόσιες δηλώσεις του τύπου «Δεν επιθυμώ και δεν επιδιώκω τίποτα» που με τόση θέρμη επανέλαβε στο STAR, δεν θα μπορούσαν να έχουν πείσει κανέναν.
Απλώς, λέγονται για λόγους τακτικής και αποσκοπούν στη δημιουργία διαπραγματευτικής ισχύος από την πλευρά του.
Το τι επιθυμεί και που αποσκοπεί θα φανεί σύντομα. Ορισμένοι πρόλαβαν να γράψουν βάζοντας και το απαραίτητο ερωτηματικό (;) στο τέλος ότι «Πάει στο ΛΑΟΣ ο Σαραφόπουλος; Εξαρτάται.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές για τη Ν.Δ. και μόνο το ερωτηματικό αυτό που κάποιοι άφησαν να πλανάται τον ενισχύει


Τι ενισχύει;
Μα το είπαμε, την διαπραγματευτική του ισχύ.
Εάν δεν βρει τον χώρο που επιζητεί εντός της οικογένειας της Ν.Δ. για να διαδραματίσει έναν ρόλο θα τον αναζητήσει αλλού.
Όσο για αυτά που γράφει; Δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς μαζί του ότι δεν εστιάζει σε αλήθειες.
Το θέμα είναι ΠΟΤΕ λέει κανείς αλήθειες.
Γιατί όταν αυτές λέγονται σε συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία δεν είναι ΑΔΟΛΕΣ. Κλείνω αντιγράφοντας το σχόλιο της Ρένας Τριανταφυλλίδου από τη στήλη της «ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ» στην εφημερίδα «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου. «Τελικά σε αυτό το κόµµα, όλοι ενδιαφέpoνrαι για την πάρτη τους και το δήθεν ενδιαφέρον τους για τον τόπο, µοιάζει µε παραμύθι για μικρά παιδιά:


Γράφει ο Θανάσης Ρεπάκης

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: