Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ποιους απειλούσε και ποιους παρακαλούσε ο Τσοχατζόπουλος

Με ανάμεικτα συναισθήματα, τα οποία εναλλάσσονται μεταξύ θυμού και αυτολύπησης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος στις σημειώσεις του φαίνεται να απειλεί τον Γιάννη Σμπώκο, αλλά και άλλους συνεργάτες του και την ίδια στιγμή να μεμψιμοιρεί για την δυσχερή του θέση. 

Ο πρώην υπουργός άλλοτε απειλεί ότι «θα του στρίψει και θα δείξει τον τοπικό του χαρακτήρα» και άλλοτε δείχνει απελπισμένος εκλιπαρώντας για χρήματα.  
«Έφτασα στον πάτο. Θα βρεθώ στον δρόμο» γράφει χαρακτηριστικά. 
Σε άλλο σημείο, προειδοποιεί τον «Γιάννη» ότι η επιλογή του και η στάση του να μην στέλνει χρήματα θα έχει ανείπωτες συνέπειες.
«Λήσταρχος, ανήθικος και βλαμμένος στο μυαλό» είναι τα...
χαρακτηριστικά που αποδίδει στον πρώην συνεργάτη του φανερά οργισμένος, προσθέτοντας «Όλοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον σου, σε προειδοποιώ».  Ενώ απογοητευμένος από την αδιαφορία του κ. Σμπώκου σημειώνει, «με καταδίκασες στην εξαθλίωση. Τι θα κάνω τώρα;».
 

Ο μυστηριώδης άγνωστος «κύριος»

Ο πρώην υπουργός εκτός από τον Γιάννη Σμπώκο απειλούσε και δεχόνταν αντίστοιχα απειλές από έναν άλλον παλιό συνεργάτη, τον οποίο δεν κατονομάζει παρά αναφέρει ως ο «κος». Πρόκειται για πρόσωπο ιδιαίτερα σημαντικό για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με τον οποίον συναλλάσσονταν και το τελευταίο διάστημα του παρέδιδε σημαντικές επιστολές. Επιχειρώντας να του παραδώσει την δεύτερη και τελευταία επιστολή ο πολιτικός σημειώνει στα χαρτιά του την απεγνωσμένη προσπάθειά του να συναντήσει τον «κύριο», ο οποίος έχει εξαφανιστεί όταν ξεσπά το σκάνδαλο.

Αφού οι δύο άνδρες συναντώνται τυχαία τελικά, όπως γράφει ο κ. Τσοχατζόπουλος, ανταλλάσσουν απειλές και περιγράφουν ο ένας στον άλλον την οικονομική και οικογενειακή διάλυση που τους έχει προκαλέσει η τροπή της υπόθεσης.

«Με απειλούν όλοι» συνοψίζει στα ημερολόγιά του ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της πολιτικής, ο οποίος δεν παραλείπει να κάνει και την αποτίμηση της πολιτικής του πορείας από το 2008 και έπειτα γράφοντας ότι «το 2009 το ΠΑΣΟΚ με έκοψε στις εκλογές. Ήρθα σε  ρήξη και μετά άρχισε η υπονόμευσή μου»…  

Παρά τις έντονες συναισθηματικές εναλλαγές και τις απειλές, ο κ. Τσοχατζόπουλος επιχειρεί μελετημένα και ψύχραιμα μέσα από τις σημειώσεις του να οργανώσει το σχέδιο «παραπλάνησης» των δικαστικών αρχών. «Τώρα μάλιστα. Είναι η κατάλληλη στιγμή. Δικαστική συντριβή! Πετύχαμε καλά αποτελέσματα. Βγαίνουμε μάλιστα και δικαιωμένοι. ‘Έτσι, λύσαμε το πρώτο θέμα.

Πάμε να λύσουμε και το δεύτερο, το ξέπλυμα, όχι μόνο για μένα αλλά και για τους συμμέτοχους μαζί! Η νομική μας ομάδα έκανε χρυσή δουλειά! Θα καθαρίσουμε όλοι μαζί! Για αυτό το οικονομικό είναι κλειδί» γράφει.

Στο ημερολόγιό του ο πρώην υπουργός αναφέρεται επίσης σε επισκέψεις… ειδικών, οι οποίοι θα συναντούσαν τους εισαγγελείς με σκοπό την άσκηση πίεσης, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον «μεσολαβητή» που περιμένει από τον Γ. Σμπώκο ώστε να παρέμβει στο δικαστικό έργο με κάθε τρόπο.

Συνεχείς είναι και οι εκκλήσεις του κ. Τσοχατζόπουλου για χρήματα, καθώς η αγωνία του για την αποπληρωμή χρεών αλλά και την πληρωμή των δικηγόρων και του… μεσολαβητή είναι έντονη.

Νέες εταιρείες στο «φως»

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία από το αρχείο του Τσοχατζόπουλου που βρέθηκε στο γραφείο του στην Κόμνα Τράκκα. Στο αρχείο εμφανίζονται νέοι λογαριασμοί στην ελβετική τράπεζα UBS με δικαιούχο τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη καθώς και πληθώρα εταιρειών που πιθανόν σχετίζονται με το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Η Conrad International, το ισχυρό δικηγορικό γραφείο NIEDERER CRAFF & FREY το οποίο, φέρεται ως ο ενδιάμεσος κρίκος της διακίνησης εκατομμυρίων ευρώ για τα TOR-M1. 

Στο εν λόγω αρχείο καταγράφεται συχνή αλληλογραφία με την BLUE BELL, κατηγορούμενο αξιωματικό, την CREDIT AGRICOLE INDOSUEZ τράπεζα, την Morgan Stanley και την Credit Lyonnais της Ελβετίας όπου προκύπτει «κίνηση» δισεκατομμυρίων.

Πολλά ήταν και τα email που βρέθηκαν με παραλήπτη την εταιρεία Nobilis και ξετυλίγουν το κουβάρι του ξεπλύματος, δεδομένης της συμμετοχής της Nobilis στην αγοραπωλησία του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Αναστασία Γαλάνη
Newpost

Το Ημερολόγιο του Άκη: Θα φέρει ενώπιον του ανακριτή νέα πρόσωπα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου!

«Αν δεν πληρώσω τώρα, τέλος όλα» έγραφε ο Άκης – Οι «μεγάλοι», οι απειλές, ο «βοσκός» και το deal – Όλα όσα «κρύβονται» στα ημερολόγια

Η "λίστα" του Άκη με όσους τα … έπαιρναν

Δεν υπάρχουν σχόλια: