Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Από Δευτέρα η εργασιακή εφεδρεία και από 1η Οκτωβρίου “τσεκούρι” 30% στους μισθούς

“Τρέχουν και δεν φτάνουν” στην Κυβέρνηση να προλάβουν προθεσμίες και χρονοδιαγράμματα που τους έθεσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, για να "κλείσουν φακέλους" που έμεναν σκονισμένοι στα συρτάρια.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε σαφές χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι σε πρώτο πλάνο περνά πλέον το νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα φέρει μειώσεις αποδοχών έως και 30% στους δημοσίους υπαλλήλους- και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.
Μάλιστα, ειδικά για το θέμα της... εφεδρείας δόθηκε στους αρμόδιους υπουργούς η εντολή να ετοιμάσουν και να αποστείλουν σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών για το πλεονάζον προσωπικό και την αναδιάρθρωση φορέων που βρίσκονται υπό την εποπτεία τους, προκειμένου να ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι.


Για το ενιαίο μισθολόγιο, όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα έως την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου ώστε οι ρυθμίσεις που προωθούνται να κατατεθούν στην Βουλή, μαζί με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012.


Πέρα από το μισθολόγιο, παράλληλα με τον προϋπολογισμό αναμένεται να ψηφιστεί και το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: