Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Μητσοτάκης: «Δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά βλέπουμε το τέλος του τούνελ» (Βίντεο)

Βλέπουμε το «τέλος του τούνελ» 
– Γιατί αποφασίσαμε σκληρό lockdown στην Αττική 
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα μετά το διάγγελμά του και την ανακοίνωση του σκληρού lockdown για την περιοχή της Αττικής.
Στους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να λάβει νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην... Αττική αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός.
«Παρότι τα νούμερα σε απόλυτο επίπεδο εξακολουθούν να μην είναι ανησυχητικά, γνωρίζουμε ότι η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Προτίμησα να πάρουμε νωρίτερα τα δραστικά μέτρα, για να τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και τόνισε πως η εμπειρία έδειξε πως τα ημίμετρα δεν λειτούργησαν.
Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη του ECDC.
«Η εμπειρία του Ιανουαρίου απέδειξε ότι ένα αυστηρό lockdown μπορεί να συνοδεύεται από άνοιγμα της αγοράς, αυτός ο κύκλος μπορεί να επαναληφθεί»
Και συνέχισε: «Δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά βλέπουμε το τέλος του τούνελ», προϊδεάζοντας ότι το φετινό Πάσχα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Υψηλός ο βαθμός συμμόρφωσης των Ελλήνων στα μέτρα

Σχετικά με τις καταγγελίες ότι χαλάρωσαν οι έλεγχοι της αστυνομίας το Νοέμβριο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν γίνεται να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη. Εκ των πραγμάτων γνωρίζουμε πως υπήρξε κάποια κατάχρηση στα μηνύματα που εστάλησαν»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνονται αυστηροί έλεγχοι στους χώρους εργασίας. “Ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα είναι πολύ καλύτερος από άλλες χώρες”.

Θα συνεχιστούν τα μέτρα «βεντάλια»

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα το επέτρεπαν εκείνη την περίοδο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα συνεχίσουν τα μέτρα «βεντάλια» για τους επόμενους δύο μήνες, δηλαδή για δύο εβδομάδες θα ανοίγουμε και για δύο εβδομάδες θα κλείνουμε. «Μακάρι να μη χρειαστεί να ξανακλείσουμε», είπε.

Αναγνώρισε βέβαια ότι οι 2,5 εβδομάδες σκληρού lockdown είναι μεγάλο διάστημα για την Αττική, ενώ ανέφερε ότι τα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη θα αποφασιστούν την Πέμπτη.

Σχολεία

Ως προς τα σχολεία είπε μακάρι να μπορούσαμε να τα διατηρήσουμε ανοικτά, αλλά οι λοιμωξιολόγοι είχαν αντίθετη άποψη καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επέτρεψαν.

Σημείωσε ακόμη ότι τα σχολεία είναι κλειστά ως προς την φυσική παρουσία αλλά λειτουργούν με την τηλεκπαίδευση, το οποίο είναι επίτευγμα της δημόσιας διοίκησης.

Σχετικά με τα Λύκεια, σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η διεξαγωγή των Πανελλαδικών με μειωμένη ύλη όπως πέρσι.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο να επαναληφθεί το εξάμηνο ή ολόκληρο το έτος.

Η πίεση στο ΕΣΥ

Για την πίεση στο ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα στα Περιφερειακά Νοσοκομεία, αλλά «κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εκπλήρωσε τη δέσμευσή της για διπλασιασμό των κρεβατιών ΜΕΘ και πως είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με προηγούμενους μήνες.

«Δεν μπορούμε να γεννήσουμε πρόσθετους γιατρούς, νοσηλευτές κλπ. Όποιος είναι διαθέσιμος αξιοποιείται. Τα κρεβάτια ΜΕΘ που ανοίγουν, ανοίγουν πλήρως στελεχωμένα», είπε επίσης ο πρωθυπουργός αντικρούοντας την κριτική που ασκείται ότι ανοίγουν κλίνες ΜΕΘ χωρίς να στελεχώνονται από απαραίτητο προσωπικό.

«Τράβηξα… αυτιά υπουργών»

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις υπουργών που μπέρδευαν τους πολίτες, ο Πρωθυπουργός απάντησε:

«Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές ή είναι αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα. Θέλω να είμαι σαφής: αν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, που υπήρξαν, θα διορθωθούν. Διορθώνονται. Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή. Στην τελευταία απόφαση υπήρχε διχογνωμία. Και η απόφαση φτάνει σε μένα και αυτή την απόφαση πρέπει να υπηρετούν οι υπουργοί. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ίσως λιγότερες παρουσίες”.

Mea culpa, αλλά και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την Ικαρία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε και στο θέμα που δημιουργήθηκε με την επίσκεψή του στην Ικαρία και το περίφημο τραπέζι στο μπαλκόνι.

Όπως είπε, αναγνωρίζει γιατί ενοχλήθηκε ο κόσμος και πως αυτή η εικόνα που παρουσιάστηκε πλήγωσε τους πολίτες, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

«Τα ίδια άτομα που ήμασταν στο ελικόπτερο βρέθηκαν σε ένα τραπέζι», εξήγησε, λέγοντας ότι η εικόνα αδίκησε τις προθέσεις του.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε μια επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποίησε την επίσκεψή του στην Ικαρία για να του ασκήσει κριτική, αναφέροντας ότι η χώρα χρειάζεται καλύτερη αντιπολίτευση.

«Και ο κ. Τσίπρας έκανε συναντήσεις για μαγαζιά, αλλά δεν το ανέδειξε η Νέα Δημοκρατία», ισχυρίστηκε.

«Δεν μπορώ να δεχτώ το επιχείρημα ότι πήγε ο Μητσοτάκης στην Ικαρία για διακοπές», κατέληξε εμφατικά.

«Θα ήταν παράνομη μια διμερής συμφωνία για τα εμβόλια»

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως σκέφτηκε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε διμερή συμφωνία για προμήθεια εμβολίων, ωστόσο όπως είπε τελικά απέρριψε το σενάριο αυτό.

«Θα ήταν παράνομο, θα ξεφεύγαμε από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η ζημιά θα ήταν μεγαλύτερη από το όφελος», είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε πως «από τον Απρίλιο δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα εμβόλια. Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε ότι δεν θα είναι έτσι η ζωή μας για πάντα. Δεν θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε διαρκώς. Αρχές Μαΐου τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Προφήτης δεν είμαι. Τα εμβόλια φαίνονται να καλύπτουν τις μεταλλάξεις».

«Στο πιο κρίσιμο ζήτημα που είναι του εμβολιασμού, το μήνυμα είναι σαφές και ξεκάθαρο. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη ελληνική δημόσια διοίκηση. Τα εμβόλια μας επιτρέπουν ότι όταν θα φτάσουμε στο Πάσχα τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Μέχρι το Πάσχα θα έχουμε εμβολιάσει ένα μεγάλο μέρος των άνω των 60. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι καθώς θα μπαίνουμε στην άνοιξη και η οικονομία θα πρέπει να ανοίγει, θα έχουμε τουρισμό πίσω, θα αφήνουμε πίσω την πανδημία», είπε σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Όσο περισσότερα εμβόλια έχουμε, τόσο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε. Καλά έκανε η Ευρώπη και αγόρασε τα εμβόλια μαζί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην παράδοση».

Οικονομία και τουρισμός

Σε σχετική ερώτηση για την οικονομική επιβάρυνση από τις επιπτώσεις της πανδημίας ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα νέου μνημονίου». «Πρόβλημα δανεισμού και χρηματοδότησης των αναγκών μας δεν έχουμε και δεν θα έχουμε», είπε.

Αποκλείοντας λοιπόν δημοσιονομικά μέτρα ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι θα έχουμε μια «γρήγορη ανάκαμψη» η οποία «θα βελτιώσει την κατάσταση του χρέους ως προς το ΑΕΠ».

«Δεν ανησυχώ για αυτό αλλά για το πόσο γρήγορα θα ξαναπάρουν μπρος οι μηχανές της οικονομίας» είπε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε πως με την ομαλοποίηση της κατάστασης ο κόσμος πιθανώς «θα έχει τη διάθεση να ξοδέψει και να ταξιδέψει μέσα στην Ελλάδα». Παρά ταύτα για να φτάσουμε ως εκεί θα πρέπει να κρατηθούν, σύμφωνα με τον ίδιο, ζωντανές οι επιχειρήσεις.

«Δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης φόρων. Πάμε για πολιτικές που θα μειώσουν φόρους. Είμαστε καλυμμένοι για τουλάχιστον δύο χρόνια. Αυτό που με προβληματίζει είναι το πόσο γρήγορα θα πάρουν μπροστά οι μηχανές μετά το τέλος της πανδημίας. Ποντάρουμε σε αυτό στον τουρισμός, διότι ο κόσμος θα έχει μεγαλύτερη ανάγκη να ταξιδέψει. Η κρίση ανέδειξε την Ελλάδα ως μία ασφαλή χώρα. Θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε ανθρώπους που να έρθουν να μείνουν στην Ελλάδα. Γι’ αυτό επιμένω στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την οικονομία.

Αλλά για να φτάσουμε εκεί, πρέπει να στηρίξουμε την οικονομία. Με τα ενοίκια, τα δούμε και τους λογαριασμούς φως, νερό, τηλέφωνο των επιχειρήσεων. Έχουμε την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Το καλοκαίρι θα είμαστε καλύτερα από το 2020, αλλά θα απέχουμε πολύ από το 2019. Εκτιμώ ότι όσο πιο γρήγορα προχωρούν οι εμβολιασμοί, τόσο καλύτερα θα είναι».

«Το Μάτι δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ»

«Το Μάτι δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Ήταν μια από τις τραγωδίες που μας σημάδεψαν. Αλλά κάνω έναν διαχωρισμό με τις πολιτικές ευθύνες και τις ποινικές ευθύνες. Μπορώ να παρέμβω στο πολιτικό κομμάτι», με την ανοικοδόμηση της περιοχές, είπε ο πρωθυπουργός για την καταστροφή στο Μάτι. «Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση αντίστοιχων κρίσεων στο μέλλον είναι το δεύτερο και πιο σημαντικό. Η κατάσταση της πολιτικής προστασίας είναι η ημέρα με τη νύχτα σε σχέση με πριν», είπε ο πρωθυπουργός.

Τι απαντά στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του ίδιου. «νομίζω ότι η εμπειρία μού λέει ότι αυτός ο οποίος οξύνει συνήθως δεν έχει το δίκιο με το μέρος του. Αυτό είναι ένας κανόνας που νομίζω ότι ισχύει στην πολιτική. Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στις θέσεις μας».

«Για το μεν Κυπριακό, διότι κατάλαβα ότι και εκεί υπήρχε μία αντίδραση, αυτό το οποίο λέμε εμείς -δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά είναι όλοι- υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπάρχει η άποψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει ένα πλαίσιο: λέγεται Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Μπορεί να συζητήσει κανείς τους βαθμούς αυτονομίας που θα υπάρξουν σε αυτό το σχήμα, αλλά αυτό είναι το πλαίσιο από το οποίο δεν μπορούμε να αποκλίνουμε. Και όταν θα συγκληθεί η πενταμερής με την Ευρωπαϊκή Ένωση παρατηρητή, πιστεύω ότι από αυτό το πλαίσιο θα ξεκινήσουν και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κινηθούν. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε όλοι πλην της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Από εκεί και πέρα, στα διμερή μας εγώ κρατώ το γεγονός. Δεν θα μείνω στη σημερινή τοποθέτηση. Νομίζω ότι τα έχω ξαναδεί αυτά στο παρελθόν. Τέτοιες εξάρσεις μερικές φορές μπορεί να γίνονται και για εσωτερικούς λόγους, αν και δεν υποτιμώ τη σημασία της ρητορικής στη διαμόρφωση καλού κλίματος. Τις ξεκινήσαμε τις διερευνητικές. Έχουμε προσκαλέσει τους τούρκους συνομιλητές μας να έρθουν στην Αθήνα και είμαστε στη φάση όπου τους έχουμε προτείνει ημερομηνίες και περιμένουμε την απάντησή τους. Το πλαίσιο των διερευνητικών είναι συγκεκριμένο: Οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως «υπάρχει, επίσης, και ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο όπου στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου θα υπάρχει μία έκθεση προόδου για την Τουρκία, που θα παρουσιάζει συνολικά τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Θα δίνει στην Τουρκία μια θετική προοπτική και πρέπει να τη δίνει, αλλά θα βάζει και τις προϋποθέσεις και τους όρους υπό τους οποίους αυτή η λεγόμενη θετική ατζέντα μπορεί να υλοποιηθεί».

«Εγώ ελπίζω και εύχομαι η σημερινή έξαρση να είναι μια έξαρση της στιγμής. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα, ξέρετε, έχει πολλή αυτοπεποίθηση, πολύ καλούς συμμάχους. Είναι μέλος της Ευρώπης. Όταν η Τουρκία μας λέει «δεν ξέρετε που ανήκετε», όχι, ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουμε την Ευρώπη μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιό μας. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μπορούμε να κάνουμε συμφωνίες αμοιβαία επωφελείς με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Ταυτόχρονα, έχουμε αποδείξει κιόλας ότι υπερασπιζόμαστε είτε τα σύνορά μας στον Έβρο είτε ενισχύουμε την αποτρεπτική μας δυνατότητα, χωρίς να ρωτήσουμε και να πάρουμε την άδεια κανενός».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και γκρίζων ζωνών κατά τις διερευνητικές επαφές. Τόνισε πως «και στο παρελθόν αυτά τα θέματα μπαίναν και βγαίναν. Δηλαδή μπορεί να γίνει μια κουβέντα, είναι θέματα τα οποία εμείς δεν συζητάμε. Είναι σαφές αυτό. Ξέρετε, μερικές φορές τα παρακολουθείτε πολύ καλά, υπάρχει μια χορογραφία, λέγονται πράγματα, παίρνονται απαντήσεις και τελικά καθόμαστε να συζητήσουμε αυτό που είναι το ουσιαστικό μας πρόβλημα. Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα ούτε αποστρατικοποίησης, ούτε προφανώς γκρίζων ζωνών».

«Υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης»

Παραδέχτηκε εξάλλου πως «υπήρχαν στιγμές μεγάλης έντασης, ειδικά τον Αύγουστο, ανησυχίας, απόλυτης επαγρύπνησης. Αλλά όχι, δεν θα σας έλεγα ότι φτάσαμε ένα βήμα πριν από το επεισόδιο. Νομίζω ότι υπήρχε η ωριμότητα, όταν το θερμόμετρο χτύπησε κατακόκκινο, να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Όχι να κάνουμε εμείς, να κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ένα βήμα πίσω». Με την τελευταία φράση, όπως διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε την σύγκρουση των δύο πλοίων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει blame game με την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «νομίζω ότι πρέπει να δούμε την ουσία του θέματος και η ουσία του θέματος είναι ότι η Τουρκία βρέθηκε απομονωμένη με την πολιτική την οποία ακολούθησε. Και αυτή η πολιτική της απειλής των κυρώσεων τελικά είχε το αποτέλεσμα -τουλάχιστον μέχρι σήμερα, μπορεί πάλι κάτι αύριο να αλλάξει- ότι η Τουρκία έκατσε στο τραπέζι των συζητήσεων, δεν έχουμε ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο είναι καλοδεχούμενο, και νομίζω σε αυτό πρέπει να επιμείνουμε.

Συνέτεινε νομίζω και η τακτική των Ηνωμένων Πολιτειών, που ξεκαθάρισε ότι για επιλογές όπως οι S-400 θα υπάρχουν επιπτώσεις και κυρώσεις με δόντια. Και η Ευρώπη, έστω με τους δικούς της ρυθμούς, έχει βάλει πια τις κυρώσεις στο τραπέζι των συζητήσεων. Εγώ επιμένω, κύριε Παπαχελά, ότι οι κυρώσεις είναι αποτελεσματικές όταν είναι μία απειλή η οποία όμως έχει ουσία, όταν ο άλλος ξέρει ότι αν ξεπεράσει, αν συνεχίζει να ξεπερνάει κάποιες γραμμές θα βρεθεί αντιμέτωπος με το φάσμα των κυρώσεων. Και η τουρκική οικονομία δεν είναι ακριβώς σε λαμπρή κατάσταση. Έτσι δεν είναι; Που να μπορεί να αντέχει ένα τέτοιο πλέγμα».

«Εγώ θέλω πάντα να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι Ελλάδα και Τουρκία είμαστε γείτονες, είμαστε «καταδικασμένοι» να ζούμε μαζί. Έχουμε περάσει από πολλές εντάσεις και από πολλές τρικυμίες, καλές, κακές περιόδους. Νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε το κακό 2020 πίσω μας και να δούμε πώς το 2021 μπορούμε να επενδύσουμε σε μία πιο θετική ατζέντα, να συζητήσουμε με ειλικρίνεια το βασικό θέμα το οποίο μας χωρίζει», είπε και συνέχισε:

«Αποτελεί επιτυχία -πιστεύω- και για την Ελλάδα και μία ένδειξη ωριμότητας της ελληνικής κοινής γνώμης το γεγονός ότι λέμε ξεκάθαρα ότι αν διαφωνούμε για το θέμα αυτό να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο. Όταν πάει κανείς σε ένα Διεθνές Δικαστήριο ξέρει ότι μπορεί να μην πετύχει το μέγιστο των διεκδικήσεών του. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όμως το λέμε και το εννοούμε γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Και αποδείξαμε ότι μπορούμε τέτοιες συμφωνίες να τις κάνουμε, όπως κάναμε με την Αίγυπτο, όπως κάναμε με την Ιταλία. Με την Αίγυπτο ήταν πολύ πιο δύσκολη, πιο σύνθετη».

Απαντώντας για ακόμη μια φορά σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Τους τρελούς Τούρκους τους ανέφερε κι εχθές. μιλώντας για τον Πρόεδρο Macron. Τα έχουμε ξαναδεί αυτά. Η τρέλα δεν μας οδηγεί πουθενά. Η Ελλάδα δεν δέχεται απειλές, δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται από κανέναν. Θεωρώ ότι ήταν μία ρητορική έξαρση της στιγμής, εξάλλου τα έχω ξανακούσει αυτά, τα «Δεν θα μιλήσουμε» και μετά, «Θα μιλήσουμε» και μετά «Μπορεί να μιλήσουμε» και κάποια στιγμή θα μιλήσουμε, δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Αλλά αμφιβάλλω ότι αυτή τη στιγμή οι συνθήκες είναι ακόμα ώριμες για μια τέτοια συνάντηση».


1 σχόλιο:

aik είπε...

Πολυ δυσκολος και αντικειμενικος ο κ. Παπαχελας.Με ευστοχες ερωτησεις εφερε τον Πρωθυπουργο,σε δεινη θεση Τοσο καλα.Περιμενω,την αλλη φορα Πρωτοσαλτε ή Αυτια για αλλου επιπεδου πνευματικο αυνανισμο.