Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Φλωρίδης: Να μην προκαλεί την ιστορική μνήμη ο Γ. Παπανδρέου - Δεν είμαστε χρυσόψαρα (Ηχητικό συνέντευξης)

«Ξαφνικά είδα να ανεβαίνει ένα θεατρικό έργο στην πολιτική σκηνή με τίτλο “ενότητα της δημοκρατικής παράταξης”
Το έργο αυτό το ανέβασε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να είναι υποψήφιος, αλλά όχι να το κάνει αυτό προκαλώντας την ιστορική μνήμη»
τόνισε ο δικηγόρος και πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης... μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, με φόντο τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

«Όταν έχεις χρηματίσει 25 χρόνια υπουργός σε ένα κόμμα, μετά πρόεδρος και πρωθυπουργός, ένας σεβασμός στην ιστορία του κόμματος αυτού θα επέβαλλε τουλάχιστον να μην το διασπάσεις, όπως έκανε το 2015 στην πιο κρίσιμη στιγμή του, απειλώντας το με αφανισμό. Και νωρίτερα, διέγραψε τον επί 8 χρόνια πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη. Όταν έχεις τέτοιο πολιτικό παρελθόν, μπορείς να κατέβεις υποψήφιος, αλλά μην προκαλείς τη μνήμη, λέγοντας ότι παίρνεις πρωτοβουλία για την ενότητα της παράταξης. Δεν είμαστε χρυσόψαρα στη μνήμη»
επεσήμανε ο κ. Φλωρίδης.

Μίλησε για «απογοήτευση» και «σύγχυση» στον κόσμο του ΚΙΝΑΛ λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων για την προεδρία, δίνοντας έμφαση στην «ώρα της πολιτικής», η οποία «θα δείξει εάν αυτό το κόμμα αξίζει να υπάρχει ή όχι. Αυτό θα το δείξουν με τις προτάσεις τους οι υποψήφιοι πρόεδροι». Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε βολές και κατά στενών συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας πώς επέδειξαν μεγάλη ασέβεια με τη στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: