Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Τα παλικάρια της κυβέρνησης ΠαΣοΚ, βοηθούν τους κερδοσκόπους ( ! ; )

Οι Γερμανοί στη Σύνοδο Κορυφής της 25 - 26ης Μαρτίου ετοιμάζονται να μας διασύρουν και να καταγγείλουν την κυβέρνηση για κερδοσκοπικά παιχνίδια. 
Κι όσο η κυβέρνηση παίζει τέτοιου είδους παιχνίδια λέγοντας ότι δεν έχει ανάγκη από οικονομική στήριξη, τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν.
«Η χώρα μας δεν ζητά και δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από κανέναν. Ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους, ούτε από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, που θα ήταν η ύστατη επιλογή μας».
Αυτά είπε ο Παπανδρέου στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και στο άκουσμα τέτοιων απίστευτων δηλώσεων, οι αγορές τίναξαν τα spread’s στα ύψη, εκτοξεύοντας τα στις 316 μονάδες βάσης, 16 μονάδες ψηλότερα από χθες.
Η δήλωση του αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμη στο τι ακριβώς θέλει ...να κάνει. 
 Αντί, για μια έστω φορά, να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και να εκθέσει την πραγματική κατάσταση, την ώρα που η Μέρκελ στη Γερμανία αναφέρεται επίσημα στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ, επιμένει σε αυτή την παρελκυστική τακτική που μόνο περισσότερα δεινά μπορεί να επιφέρει.
Το μεγάλο ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση μετά την Σύνοδο της 25ης-26ης Μαρτίου. 
 Όλοι οι αντικειμενικοί παρατηρητές συμφωνούν ότι η Ελλάδα έχει στριμωχτεί στη γωνία λόγω της τακτικής που ακολούθησε.
Η κυβέρνηση έδειχνε να έχει αποκλείσει, τουλάχιστον μέχρι την χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο, την μοναδική επιλογή που θα της πρότεινε οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος άνθρωπος ο οποίος καταλαβαίνει από αγορές.
Κοινώς να μην γίνει η χώρα επαίτης στην ΕΕ και στο ΔΝΤ αλλά να βγει να δανεισθεί, πληρώνοντας τα «βάρβαρα» επιτόκια της αγοράς και να πείσει τις τελευταίες να ρίξουν τα spreads εφαρμόζοντας πιστά το πρόγραμμα σύγκλισης
Μα δεν υπάρχει ξένος οίκος που να μη στοιχηματίζεται, επίσημα ή ανεπίσημα πλέον, στη χρεοκοπία της Ελλάδος στο τέλος του εξαμήνου, ενώ χθες υπό πλήρη μυστικότητα ήλθε στην Αθήνα κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μόλις «έσκασε» στο υπουργείο Οικονομικών, έγινε διαρροή από ανώνυμη πηγή που πρόσκειται στον Παπακωνσταντίνου προς το Reuter’s πως τα πρώτα δάνεια θα τα λάβουμε από το ΔΝΤ μεταξύ Μεγάλης Παρασκευής και Κυριακής του Πάσχα!
Μέχρι όμως την οριστική απόφαση της κυβέρνησης, για το τι θα κάνει, οι κερδοσκόποι θ' αλωνίζουν και ο ελληνικός λαός θα πληρώνει τους ερασιτεχνισμούς του κ. Παπανδρέου και των παλικαριών του ΠαΣοΚ !
Αφού λεφτά υπάρχουν ...ας πληρώσουμε.
Χαλάλι μας..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: