Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Μητσοτάκης : η κυβέρνηση ειχε δώσει εντολή το έλλειμμα να φουσκώσει στο 14,8%, αλλα η Στατιστική Υπηρεσία αρνήθηκε.

Υπέρ της εξεταστικής για τα στατιστικά στοιχεία



Νέα εφ ολης της ύλης συνέντευξη στο Alter, όπως σας είχαμε πληροφορήσει νωρίς το απόγευμα χθες για την "Παρέμβαση Μητσοτάκη", που τόνισε ότι "η χώρα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή".
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην συγκρότηση κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης, εξηγώντας ότι εννοεί κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εφόσον αυτό έχει λάβει την εντολή, αλλά του όλου ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή χρήσιμων προσώπων, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Λουκάς Παπαδήμος.
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το καλύτερο θα ήταν μια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό.
Για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, ο Μητσοτάκης εκτίμησε ότι μάλλον δεν πειθει τους ευρωπαίους και τις αγορές, ζήτησε εργα και όχι λόγια, και παρότρυνε τον Γιώργο Παπανδρέου να πει ευθέως ότι δεν ισχύουν οι προκλογικές δεσμεύσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης ήταν όμως πολύ σκληρός με την κυβέρνηση Καραμανλή:...
"Χάσαμε πεντέμισι χρόνια" είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: " η κυβέρνηση Καραμανλή έχει την ευθύνη ότι ενώ ανέλαβε σε πολύ καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τι σημερινές, άλλα έλεγε και άλλα έκανε".
Σημείωσε ότι υπάρχει και ένα ελαφρυντικό, η λυσσαλέα- αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Για τις εξεταστικές επιτροπές, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν έχει αντίρρηση αλλά - όπως σημείωσε- δεν είναι ωφέλιμο η Βουλή να ασχολείται με εξεταστικές αυτη την ώρα.
Τάχθηκε πάντως υπερ της σύσταση εξεταστικης για την αξιοπιστια των στατιστικών στοιχείων, λέγοντας χαρακτηριστικά "όλοι παίξαμε με τους αριθμούς".
Εσπευσε πάντως να εξαιρέσει την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης.
Αντιδράσεις αναμένεται όμως να προκαλέσει ο ισχυρισμός του ότι η κυβέρνηση ειχε δώσει εντολή το έλλειμμα να φουσκώσει στο 14,8%, αλλα η Στατιστική Υπηρεσία αρνήθηκε.
Τέλος για τον Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι είναι πρόωρο να κριθεί και το ιδιο ισχύει για την κυβέρνηση Παπανδρέου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: