Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πολιτική… Τσαουσέσκου, ακολουθούν οι Έλληνες συνάδελφοι του!

1bevis
Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

Με ... «υπεροψίαν και μέθην» ανάλογη των Ρωμανώφ που έπαιζαν τένις ενώ οι Μπολσεβίκοι συναθροίζονταν έξω από τα Ανάκτορα ή 
αν προτιμάτε των Τσαουσέσκου που γλένταγαν ενώ οι Ρουμάνοι ζούσαν παγωμένοι από το κρύο, νηστικοί, φοβισμένοι -όταν δεν περπατούσαν με σχοινένια παπούτσια στο χιόνι- 
οι Έλληνες (;) πολιτικοί περί άλλα τυρβάζουν!
·         Στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα, δύο τάξεις: η επιχειρηματικο-πολιτική νομενκλατούρα και οι... άλλοι.
·         Οι δεύτεροι χωρίζονται σε δύο στρώματα: σε αυτούς που διαθέτουν ακόμη χρήματα και σε εκείνους που δεν διαθέτουν.
...
όμως δεν υπάρχει κανείς «Μπολσεβίκος» ή κανείς φίλος και συμφοιτητής του Γκορμπατσώφ, στρατηγός, για να τους ανατρέψει!
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ανατραπούν, σημαίνει απλώς ότι δεν υπάρχει (ορατή) διάδοχη κατάσταση, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο γιατί «όλα παίζουν» για την... επόμενη μέρα!

THE TRUTH IS OUT THERE...Αντιγράφω:

·         Το ούζο θα είναι πολύ... φθηνότερο σε ένα χρόνο, δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson, προβλέποντας ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ μέσα στους επόμενους μήνες. Κατά την εκτίμησή του, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα φύγει από την Ευρωζώνη. Την άποψή του συμμερίζεται και ο Philip Hampton, πρέοδρος της Royal Bank of Scotland, ο οποίος δήλωσε στο Sky News: «Νομίζω ότι είναι πιθανό μια χώρα, μια μικρή χώρα, να αποχωρήσει».
·         Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, προερχόμενες από εγχώριες επιχειρήσεις, που παραδοσιακά εξάγουν προϊόντα τους σε αγορές της Γερμανίας (Μόναχο κ.λπ.) και της Ολλανδίας (Άμστερνταμ κ.λπ.), με εύσχημο πλην σαφή τρόπο, καλούνται να είναι έτοιμες από τώρα, για την αλλαγή των συμβολαίων τους από ρήτρες ευρώ, που ισχύουν σήμερα, σε ρήτρες δραχμής! Και αυτό όχι σε αόριστο χρόνο, αλλά σε πολύ συγκεκριμένο. Από τις 20 Μαρτίου 2012 και μετά!
·         Παρόμοιες «ειδοποιήσεις» λέγεται ότι έλαβαν και αρκετά τοπικά καταστήματα τραπεζών, μέσω των οποίων διεκπεραιώνονται οι εξαγωγές και εισαγωγές προϊόντων. Αποστολείς, τα αντίστοιχα καταστήματα τραπεζών των δύο χωρών -Γερμανίας και Ολλανδίας- με τα οποία συνεργάζονται οι εκεί επιχειρήσεις τους για τις συναλλαγές τους.
·         Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, έχει να κάνει με την ημερομηνία, η οποία αναφέρεται στις προειδοποιήσεις αλλαγής των συμβολαίων από γερμανικές και ολλανδικές επιχειρήσεις, προς τις συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρείες. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνεται από πολιτικές και τραπεζικές πηγές, στις 20 Μαρτίου λήγουν ελληνικά ομόλογα αξίας 14,4 δισ. ευρώ, τα οποία θα αδυνατεί να αποπληρώσει η χώρα μας, αν δεν λάβει την (7η παλαιά, ή 1η νέα) δόση των 88 δισ. από την τρόικα. Η οποία, για να δοθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου, το αργότερο, θα πρέπει να προηγηθεί συμφωνία με τους ιδιώτες ομολογιούχους για το PSI+, για να μην εκδηλωθεί «πιστωτικό γεγονός», και, συνεπώς, χρεοκοπία για την Ελλάδα.
·         Σημειώνεται, επίσης, ότι οι ξένες τράπεζες, που προειδοποιούν τα εδώ κατά τόπους τραπεζικά καταστήματα, προφορικά αναφέρουν ότι για τις «οριστικές ισοτιμίες» θα ειδοποιηθούν σχετικά, λίγες ημέρες πριν από την 20ή Μαρτίου, ώστε να συνταχθούν τα τελικά συμβόλαια!
·         Απαισιόδοξος σχετικά με την κατάσταση στην ευρωζώνη εμφανίστηκε ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος-Καν, στις... πρώτες του δηλώσεις για την οικονομία περίπου επτά μήνες μετά την καταγγελία εις βάρος του για απόπειρα βιασμού.Μιλώντας σε οικονομικό φόρου στο Πεκίνο, ο Στρος-Καν συνέκρινε την ευρωζώνη με «μια βάρκα που βουλιάζει». «Βλέπουμε τις ευρωπαϊκές χώρες να περνούν από το ένα σχέδιο διάσωσης στο άλλο, από τη μια σύνοδο κορυφής στην άλλη, πάντα χωρίς να παραδέχονται τις απώλειες, χωρίς να επιτρέπουν την ανάπτυξη και αποτυγχάνοντας να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη», ανέφερε.
·         Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να βγάλει τους Βρετανούς πολίτες από την Ισπανία και την Πορτογαλία, σε περίπτωση που καταρρεύσουν τα τραπεζικά συστήματα των δυο αυτών χωρών. Σύμφωνα με τα σχέδια που εκπονούνται, θα σταλούν πλοία, αεροσκάφη, και λεωφορεία προκειμένου να επαναπατρίσουν Βρετανούς, οι οποίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα ανάληψης χρημάτων για να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες, ή να επιστρέψουν στη πατρίδα τους, σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης. Όπως έγραψε η Sunday Times, το υπουργείο Εξωτερικών, και αυτό των Οικονομικών, προχώρησαν στις προετοιμασίες μετά την πρόσφατη υποβάθμιση δέκα ισπανικών τραπεζών από πλευράς του οίκου Standard & Poor's.

-ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ;

Την ίδια ώρα αναγγέλθηκαν δύο (sic) ...απονενοημένες πρωτοβουλίες:
1.      Θα ανατεθεί σε... ιδιώτες η είσπραξη και των οφειλών προς το Δημόσιο (προφανώς αυτοκτονικούς)
2.      Συζητείται από (προφανώς αυτοκτονικούς) συμβούλους της κυβέρνησης, να αλλάξει το πτωχευτικό δίκτυο ώστε να μην... μπορούν να δηλώνουν αδυναμία πληρωμής ιδιώτες-για τους πλούσιους δεν υπάρχει θέμα, ό,τι γουστάρουν κάνουν!

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: « Προέρχομαι από ένα περιβάλλον όπου όταν δεις ένα φίδι το σκοτώνεις. Εδώ, όταν δημιουργηθεί ένα πρόβλημα, προσλαμβάνουν ένα σύμβουλο». Ross Perot, συμπατριώτης και συνάδελφος σε όλα, του... πρώην(;) πρωθυπουργού.

ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: