Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

«Ταφόπλακα» για την αναπτυξη η φορολογία

Δυστυχώς, η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι εγκληματική κατά της χώρας και εξυπηρετεί μόνο τους δανειστές της – αυτό είναι πλέον είναι πασιφανές και δεδομένο. 
Η κυβέρνηση λειτουργεί μόνο και αποκλειστικά ως κυβέρνηση – εισπράκτορας υπέρ των δανειστών της χώρας. 
Εντωμεταξύ αυτό που παρατηρείται είναι η παντελής απουσία στοιχειώδους μέριμνας, επιμέλειας και προσοχής για τα αναπτυξιακά και παραγωγικά ζητήματα της χώρας. 
Η κυβέρνηση είναι απούσα με την άρνησή της ή με την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει καίρια ζητήματα επιβίωσης του ελληνικού κράτους. 
Δεν μεριμνά για την αναπτυξιακή πολιτική καθυστερώντας εγκληματικά να φέρει στη βουλή τον περίφημο πια αναπτυξιακό νόμο και δεν μεριμνά για παραγωγικά θέματα όπως π.χ. η ...αγροτική παραγωγή. 
Η αγροτική παραγωγή, η οποία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αυξήσει το Α.Ε.Π., σαπίζει απούλητη, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική προστασίας των αγροτών από τα συμφέροντα των μεσαζόντων και των μεγάλων εμπορικών εταιρειών. 
Αντί να δοθούν διέξοδοι, λύσεις, προτάσεις, αντί να δραστηριοποιηθεί το κράτος για την επαύξηση της αξίας της αγροτικής παραγωγής εισάγοντας νέες μορφές και κίνητρα για καλλιέργειες, αφήνει τα πράγματα και τους παραγωγούς στην τύχη τους.

Ταυτόχρονα, η ακραία αύξηση της φορολογίας και η επιβολή νέων φορολογικών υποχρεώσεων επιφέρει όχι μόνο την αύξηση ρεκόρ του πληθωρισμού, η οποία παράλληλα με την ύφεση δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό μείγμα. 

Μετά την τεράστια αύξηση της φορολογίας, που ανέβασε το κόστος ζωής και της παραγωγής στα ύψη καθώς και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα αποτελέσματα είναι πράγματι απογοητευτικά. 
Οποιοσδήποτε άνθρωπος με την στοιχειώδη λογική θα μπορούσε να καταλάβει το αυτονόητο: Το χρήμα και η παραγωγή της χώρας είναι μεγέθη συγκεκριμένα και τα ακολουθεί η φορολογία κατανάλωσης και εισοδημάτων – κερδών. 
Εάν μία οικονομία είναι ελλειμματική ή βρίσκεται σε ύφεση, ακόμα και υπέρμετρες φορολογήσεις δεν θα έχουν παρά πενιχρά αποτελέσματα. Αυτό δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν στην κυβέρνηση και αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό…. 
Αυτή η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει πως μόνο με φόρους δεν μπορεί να αναπτυχθεί μια χώρα η οποία δεν παράγει τίποτα. 
Αν δεν δοθούν κίνητρα για επενδύσεις και δεν υλοποιηθούν οι κατάλληλες διαρθρωτικές αλλαγές ώστε η χώρα να καταστεί επενδυτικά ελκυστική, τότε το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι και άλλες ανακοινώσεις φυγής πολυεθνικών εταιρειών τύπου ALDI από την χώρα μας…
http://neaoikonomiki.typepad.com/my-blog/

Δεν υπάρχουν σχόλια: