Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτοι απατεώνες: "Θέλει τον Παπαδήμο το ... 78% των Ελλήνων"!


Εμείς το είχαμε προβλέψει με το άρθρο μας: 

Τώρα αρχίζει το παιγνίδι.. Αντώνη!

Η πιο γελοία και στημένη δημοσκοπήση: Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό».
Δηλαδή, αν πιστέψουμε τα νούμερα της δημοσκόπησης, ακόμα και μέρος του σώματος των ψηφοφόρων της Αριστεράς, το οποίο σώμα σήμερα βάσει των δημοσκοπήσεων της ίδιας εταιρείας συγκεντρώνει το 25%, αποθεώνουν τον ...
Παπαδήμο.  
Eνώ τον θέλει επίσης το 100% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 100% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (!) και το 100% του ΛΑΟΣ και των άλλων κομμάτων. 
Και ο Στάλιν ακόμα, θα κοκκίνιζε από ντροπή με αυτά τα ποσοστά της δημοσκόπησης. 
Απίστευτοι απατεώνες. Ο Θεός της Ελλάδας να μας βοηθήσει να γλιτώσουμε από αυτούς τους πουλημένους, κάποτε...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Σχόλιο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.:
Αυτό όμως που είναι σημαντικό στο εξής είναι οι εκκολαπτόμενες ενέργειες της νέας Κυβέρνησης.
Σ’ αυτές πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή ο αρχηγός της ν.δ., τα στελέχη της, οι υπουργοί-στελέχη της που θα μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο και στην κυβερνητική επιτροπή, καθώς και οι βουλευτές της. 
Πρόκειται για τις αυστηρώς καθορισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης αυτής, καθώς και για τη χρονική διάρκειά της, όπως αυτά προκύπτουν από τις δύο ανακοινώσεις της π.τ.δ..
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αυτές το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές, ενώ η καταλληλότερη ημερομηνία είναι η 19 Φεβρουαρίου 2012. 
Με άλλα λόγια η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει σαφώς καθορισμένη καθύλη και κατά χρόνο αρμοδιότητα 
Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘ’ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ . 
Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν πολλές προσπάθειες και από πολλές πλευρές να καταστρατηγηθεί ο καταστατικός χάρτης της Κυβέρνησης αυτής που είναι η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. 
Θα χρησιμοποιηθούν πολλές παλαιοκοματικές τακτικές και θα προβληθούν πολλά δικηγορίστικα και λαϊκίστικα επιχειρήματα.
Όμως από την εφαρμογή ή μη του καταστατικού αυτού χάρτη αυτού θα εξαρτηθεί η αξιοπιστία της ν.δ. εναντι του λαού.

ΥΓ.: Ως προς το θέμα της ανοχής και όχι στήριξης της Κυβέρνησης  είναι θέμα στενά πολιτικής τακτικής.  Όμως, για το λαό (και ορθά) δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ ανοχής και στήριξης. 
Ως προς τη σύνθεση της κυβέρνησης αυτής πρόκειται περί δυστυχίας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μόλις λοιπόν η κυβέρνηση αυτή κάνει 4 πράγματα, ήτοι:...
1) Πάρει την 6η δόση,
2) ψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση που θα εξαθλιώνει το λαό, θα ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και θα παραδίδει την Εθνική Κυριαρχία,
3) προχωρήσει στην απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, την οποία δεν τολμούν τα κόμματα και
4) λάβει την πρώτη δόση της νέας δανειακής σύμβασης των 20 δις ευρώ, περί τον Φεβρουάριο του 2012 (γι’ αυτό παίζεται ο χρόνος των εκλογών), θα τορπιλιστεί από τα ίδια τα συμμετέχοντα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ).
Τότε θα δείτε ξαφνικά μια οξεία τεχνητή αντιπαράθεση μεταξύ τους, για να γυρίσουν το λαό στα ίδια και να συνεχίσουν να τον νέμονται απρόσκοπτα. .
Πως είπατε; Δεν θα γίνει έτσι;;;
Εδώ είμαστε και θα το δείτε…

Stathis είπε...

Το πρόβλημά μας δεν είναι αν έχουμε μονοκομματικές ή κυβερνήσεις συνασπισμού.
Ούτε αν ο πρωθυπουργός είναι πολιτικός, τραπεζίτης ή τεχνοκράτης.
Δεν υπάρχουν κάθετες διαφοροποιήσεις και απλοποιήσεις στο καλό και στο κακό.
Το ζήτημα είναι αν έχουμε στη διοίκηση και στην στρατηγική του (τέως) Έθνους εξουσιαστές ή οραματιστές - ιδεολόγους κυβερνήτες.
... Και το χθεσινό στριπτίζ, με τις λιμουζίνες, τα χαμόγελα και τη διάχυτη αυταρέσκεια των μέχρι προχθές διαφωνούντων, που χώρεσαν όλοι μαζί στο ίδιο υπουργικό κοστούμι για να «μας σώσουν», δείχνει ότι εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικό ζήτημα που πρέπει να επιλύσουμε.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Ας σημειωθεί επίσης, ότι τα κόμματα του δικομματισμού εμφανίζονται σε αυτήν την "δημοσκόπηση" με ελάχιστη δημοτικότητα (γεγονός, το οποίο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα - εφόσον βεβαίως έχουν ΝΔ και ΠασοΚ έστω καν αυτήν την μικρή απήχηση, που τους αποδίδουν). Σε συνδυασμό με την τεχνητή δήθεν εκτίναξη της αποδοχής έναντι αυτών του Παπαδήμου επιχειρούν να περάσουν το μήνυμα, ότι η λαϊκή "εντολή" θα επιβάλει στην συνέχεια κυβερνήσεις γκρουπούσκουλων. Στόχος τους η εδαφική διάλυση του προτεκτοράτου και η γενοκτονία των Ελλήνων με ακυβέρνητα "κυβερνητικά" σχήματα. Η ώρα του Μητσοτάκη με πλήρη απροκάλυπτη βοήθεια του Σαμαρά καταφθάνει.
Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις για αφελείς.
Η λεγάμενη έρχεται. Για ποιον λόγω εξ άλλου βάλανε τα άνθη του βαπτιστικού στην κυβέρνηση;
Όσοι πίστευαν, ότι ο Σαμαράς μπορεί να κρατήσει κόμμα, ή να το δυναμώσει εκλογικά, ονειροπολούσαν.
Στον άνθρωπο αυτόν, αν του δώσουν ομάδα ποδοσφαίρου θα την κάνει γρήγορα ομάδα μπάσκετ, μέχρι να φτάσει να παίζει πιγκ πογκ μόνος του.
Το γεγονός, ότι ο Καραμανλής δεν μπορεί να μιλήσει, σχετίζεται με την επιβολή του Σαμαρά στην ΝΔ. έξωθεν από την υπερεξουσία. Ή η Μπακογιάννη, η οποία πήρε τους μισούς ψήφους με την "κινηματική διαδικασία" (που εφήβραν οι ΓΑΠ/Μπενιαμίν Εζλόν) έχει επιρροή μόνο για μικρό κομματικό απόκομμα;