Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

"Η μεγάλη επιτυχία" εξαφανίσθηκε...

Ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά γίνεται, όλοι τους είναι στο ...περίπου!

Ο κ. Παπανδρέου τώρα θερίζει ότι έσπειρε!
Αφού αυτοπυροβολήθηκε πρώτα, μετά έτρεχε και δεν έφτανε κάνοντας βόλτες από Ινδία μέχρι ΗΠΑ και από τηλεόραση σε τηλεόραση!
Του λέγαμε ότι η σιωπή είναι χρυσός και δεν μας άκουγε.
Του λέγαμε ότι τα βρώμικα βρακιά τα πλένουμε σπίτι μας και πάλι δεν μας άκουγε.
Έχει μια δικαιολογία, αν δεν καταλάβενε τι του λέγαμε, γιατί τα γράφαμε στα ελληνικά!
Του επισημάναμε από τις αρχές Δεκεμβρίου το μεγάλο λάθος του, που  ο κ. Παπανδρέου δήλωνε στο πρώτο μάλιστα, «ανοικτό υπουργικό συμβούλιο», για τις τηλεοράσεις και όλο τον πλανήτη, ότι η «ελληνική οικονομία είναι υπό πτώχευση» και «ότι για πρώτη φορά από το 1974, κινδυνεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού»;
Παρουσίασαν τα Οικονομικά στοιχεία όπως αυτοί ήθελαν!
Εγκλημάτησαν σε βάρος της χώρας μας και του λαού!
Τα όσα αποκάλυψε ο τέως επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μ. Κοντοπυράκης, ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά τον διέταξε να φουσκώσει το έλλειμμα και να το φτάσει στο… 14 και κάτι (αμέσως μετά ήταν… ηπιότερος, διατάζοντας «μόνο» 12,7%!) είναι φοβερά!
Σε άλλη χώρα, ακόμα και «τριτοκοσμική», θα προκαλούσαν πολιτική θύελλα!
Εδώ, μούγγα απ’ τα ΜΜΕ, τους δημοσιογραφικούς ευνούχους της νέας εξουσίας, αλλά και απ’ τη Νέα Δημοκρατία!
Τα πράγματα είναι απλά.
Ή ο Κοντοπυράκης λέει ψέματα, οπότε «στα κάτεργα», ή λέει αλήθεια, οπότε προκύπτει μέγιστο πολιτικό ζήτημα και για τον «τσάρο» και για την κυβέρνηση!
Λοιπόν;
Τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού, μετά τους ψευτοπανηγυρισμούς της προηγούμενης εβδομάδας!
Πιθανο να μην κατάλαβαν τι έγινε, τι γίνεται και τι πρόκειται να γίνει!
«Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών» δήλωνε χθες ο Παπακωνσταντίνου και σήμερα έτρεχε να κρυφτεί μόλις είδε ότι το Δημόσιο δανείστηκε 5 δις ευρώ στη δημοπρασία των 7ετών ομολόγων με επιτόκιο πάνω από 6%!
Μια τρύπα στο νερό κατάφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου και τίποτα παραπάνω. 
Όπως είχαμε γράψει και το πρωί, το Δημόσιο ζήτησε 5 δις ευρώ, προσφέρθηκαν περίπου 6,5 δις ευρώ και έκλεισε το βιβλίο προσφορών προτού μπουν μέσα τα αμερικανικά κερδοσκοπικά κεφάλαια.
Θυμίζουμε ότι ο Παπανδρέου άνοιγε σαμπάνιες στις Βρυξέλλες την περασμένη Πέμπτη και ο Σαμαράς έλεγε ότι τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα.
Το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη από την πρώτη στιγμή, είχε αναφέρει ότι οι αγορές θα «κεφαλαιοποιήσουν» τα … κέρδη της Συνόδου σε μία ημέρα και μετά η χώρα θα πέσει πάλι στην ανυποληψία τους.
Κι αυτό δυστυχώς έγινε.

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:58

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου. Παρά το γεγονός ότι το επιτόκιο για το 7ετές έκλεισε οριακά κάτω από το ψυχολογικό -για το οικονομικό επιτελείο- όριο του 6%, και συγκεκριμένα στοπ 5,9%, το περιθώριο των 310 μονάδων βάσης πάνω από τα mid swaps στο οποίο πραγματοποιήθηκε η άντληση 5 δισ. ευρώ από τη σημερινή έκδοση του ομολόγου δείχνει ότι οι αγορές εξακολουθούν να πωλούν ακριβά τη στήριξη προς την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές προσέγγισαν τα…
7 δισ. ευρώ. Στελέχη του ΟΔΔΗΧ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το ύψος του επιτοκίου και δη σε σχέση με το υψηλό επιτόκιο της προηγουμένης έκδοσης.

Επίσης εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα κεφάλαια, όπως ασφαλιστικές εταιρείες και κεντρικές τράπεζες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έντονο ήταν το ενδιαφέρον από γαλλικές τράπεζες.

Για την έκδοση ορίστηκαν ως κύριοι ανάδοχοι τα εξής τραπεζικά ιδρύματα: Alpha Bank, Bank of America Merrill Lynch, Emporiki Bank, ING Groep NV και Societe Generale SA.

Σημειώνεται ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας είναι “A2″ από την Moody΄s Investors Service Inc., “BBB+” από την Standard & Poor΄s Corp. και “BBB+” από την Fitch Ratings.

Ακολουθούν οι όροι της έκδοσης:

Εκδότης: Ελληνική Δημοκρατία
Ποσό έκδοσης: 5 δισ. ευρώ
Λήξη: 20 Απριλίου 2017
Τοκομερίδιο: 5,90%
Τιμή: 99,428
Περιθώριο: +310 μβ vs mid-swaps, ισοδύναμο με 334,3 μβ vs DBR 3.75% Ιανουαρίου 2017
Ημερ. Διακανονισμού: 7 Απριλίου 2010
Κύριοι ανάδοχοι: ALPHA BANK, EMPORIKI, ING, BofA-ML, SG CIB
Πιστοληπτική ικανότητα: A2 (Moody’s), ΒΒΒ+ (S&P), ΒΒΒ+ (Fitch), Α-(R&I)
Τόπος εισαγωγής: Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
Πολλαπλότητα: 1.000
Προμήθεια: 0,17%
Νομοθεσία: Ελληνική

πηγή: capital.gr