Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η μεσαία τάξη θα απαντήσει στη κάλπη

Πριν από μερικούς μήνες, η Κυβέρνηση είχε περίπου υποσχεθεί ότι με το Μνημόνιο η μεσαία τάξη θα πάει στον παράδεισο. 
Αν και δεν είχε διευκρινίσει ποιόν παράδεισο εννοούσε, εν τούτοις όλοι υποθέσαμε ότι δεν αναφερόταν στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Τότε, αν δεν με απατά η μνήμη μου, δεν ήταν λίγοι όσοι εμφάνιζαν όλους όσοι αντιδρούσαν ως γραφικούς. 
Ακόμα και μια μεγάλη μερίδα του τύπου, αλλά και πολιτικών της κεντροδεξιάς, παρουσίαζαν το Μνημόνιο ότι είναι ‘αναγκαίο κακό’.
Όπως αποδεικνύεται ήταν σίγουρα κακό, αλλά σίγουρα δεν ήταν αναγκαίο.
Η μεσαία τάξη αντί να πάει στον παράδεισο έχει πάρει το δρόμο για την κόλαση, ενώ όλοι αυτοί που λοιδορούσαν την... αντιπολίτευση, κυρίως τον Αντώνη Σαμαρά, τώρα επιχειρούν να κρατήσουν αποστάσεις.
Από τη μια η ύφεση, και από την άλλη η φορολογική πίεση, σε συνδυασμό με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οδηγούν πλέον την οικονομία και τη μεσαία τάξη, που αποτελεί τον κύριο ‘αιμοδότη’ της, στην ολοκληρωτική καταστροφή. Μέχρι και το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο, του οποίου ο πρόεδρος παρείχε διακριτική στήριξη στην Κυβέρνηση, ζητάει τώρα την απεμπλοκή ή την αλλαγή όρων του Μνημονίου!
Δηλαδή, αυτά που ζητούσε τότε ο Σαμαράς, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση με χρονοδιάγραμμα εξόδου, έρχονται να τα πουν αυτοί που τα στήριξαν προσφέροντας άλλοθι στην Κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας, καλείται τώρα να πληρώσει τη μεγάλη ‘απάτη’ που διέπραξαν σε βάρος της πολιτικοί, εκδοτικά συγκροτήματα και κυβέρνηση.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο, από το να τους ‘πληρώσει’ με το ίδιο νόμισμα. Να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, και συναισθανόμενη τη δύναμή της, να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Κάποιοι θα πουν, και σωστά, ότι δεν είναι σωστό να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα. Είχα κι εγώ την ίδια άποψη. Θεωρώ, όμως, ότι όταν σε πολεμούν, το λιγότερο που έχεις να κάνεις, είναι να αντισταθείς. Γιατί αν παραδοθούμε, ίσως και να πιστέψουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας!
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: