Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Πως να αποτύχετε κ. Αντώνη Σαμαρά..!

Εδώ ένας σύντομος οδηγός κυβερνητικής αποτυχίας για τον Αντώνη Σαμαρά.
1. Ανάπτυξη, Ανάπτυξη, Ανάπτυξη
Βρείτε την μαγική λέξη που σε όλους ακούγεται θετικά, έστω και αν ο καθένας την καταλαβαίνει διαφορετικά.
Μια γενική και αόριστη προγραμματικά λέξη που θα σας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα όταν θα χρειαστεί να κάνετε πολύ συγκεκριμένα πράγματα αν εκλεγείτε.
Βασιστείτε εδώ στην κλασσική πολιτικάντικη τακτική όπου οι εκλογές είναι αποκλειστικά και μόνο η διαδικασία με την οποία παίρνουμε πλειοψηφία στην Βουλή και όχι επιπροσθέτως ο τρόπος με τον οποίο πείθουμε τους Έλληνες πολίτες για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν την επομένη των εκλογών...

Οι αλλαγές που χρειάζεται να κάνετε είναι τόσο μεγάλες που προϋποθέτουν μεγάλες δεξαμενές πολιτικής και εκλογικής νομιμοποίησης, που η λέξη ανάπτυξη δεν σας την δίνει.
2. Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Ο ξύλινος πολιτικός λόγος πρέπει να πηγαίνει πιο πέρα από την λέξη ανάπτυξη. Νέα Ελλάδα, Νέα Μεταπολίτευση, Ελπίδα και όλα αυτά που ακούμε τις τελευταίες δεκαετίες.
Όλα αυτά δεν είναι απαραιτήτως ξύλινη γλώσσα, αλλά η έλλειψη πολιτικού περιεχομένου και βάσης τα μετατρέπει σε ξύλινη γλώσσα. 
Πολιτευθείτε σαν να είναι 2000 ή 2004 και η μετεκλογική αποτυχία είναι σίγουρη.
Αποφύγετε πάση θυσία την δημιουργία ενός νέου αφηγήματος για το πως φτάσαμε στην σημερινή κρίση. 
Ασχοληθείτε με το ΠΑΣΟΚ του 2012 που είναι αντιδημοφιλές και μισητό και αφήστε το ΠΑΣΟΚ του 81 στις δάφνες του
Κάθε νέα εποχή προϋποθέτει μια νέα ανάγνωση του παρελθόντος. 
Εσείς μείνετε όμως με τα κλισέ της εποχής της δανειακής φούσκας που τόσο αγαπήσαμε.

3.  Πρόγραμμα, τι πρόγραμμα;

Αυτά είναι για τους κουτόφραγκους. Εμείς εδώ βλέποντας και κάνοντας. 
Γιατί να πείτε στους Έλληνες βρισκόμαστε στο σημείο Α, θέλουμε να πάμε στο σημείο Β που προϋποθέτει τα Γ,Δ και Ε, και θέλω την ψήφο σας; 
Αργότερα αυτά. Εξάλλου ποιος χρειάζεται μια λαϊκή πλειοψηφία με συνείδηση για το τι πρέπει να γίνει την επαύριο των εκλογών;

4.  Σταματήστε την κριτική στην Αριστερά

Και τα πηγαίνατε τόσο καλά μέχρι τώρα ακολουθώντας όλα τα παραπάνω σημεία, αλλά τελευταία η κριτική σας στην αριστερά μας χαλάει κάπως το σχέδιο αποτυχίας σας. 
Η αριστερά είναι υπεράνω. 
Ουδείς δικαιούται να την κριτικάρει. Είναι η πηγή ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης στην Ελλάδα και κριτικάροντας την προβάλετε την γύμνια, αν όχι την απίστευτη ανοησία και επικινδυνότητα, των πολιτικών της ιδεών.  
Αυτό είναι μέγα μεταπολιτευτικό σφάλμα που σας ενδυναμώνει πολιτικά και για πρώτη φορά δημιουργεί κάποιες από τις συνθήκες για μια ουσιαστική ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση που θα ήταν προϋπόθεση μιας μετεκλογικής επιτυχίας.

5.  Βάλτε το χθες στο σήμερα

Βλέποντας την κατά τα άλλα καλή σας ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος την Κυριακή, παρατήρησα τα πρόσωπα που έλαμψαν κατά την διάρκεια της κυβερνητικής τους παρουσίας στην πρόσφατη πενταετία Καραμανλή. 
Άτομα όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος, που οι δηλώσεις του όπως το ευχαριστούμε του λαθρομετανάστες που επιλέγουν την Ελλάδα και το «Περισσότερα είναι τα κτίρια που δεν καίγονται από εκείνα που καίγονται» το 2008 όταν γινόταν χαλασμός στην Αθήνα, χαρακτήρισαν επακριβώς το κυβερνητικό του έργο και τα πολιτικά του πιστεύω.
Άτομα του κομματικού σωλήνα, χωρίς ικανότητες πέρα των δημοσίων σχέσεων και της κενολογίας, που γαλουχήθηκαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης στον κρατισμό, με έντονα ενοχικά σύνδρομα και κόμπλεξ κατωτερότητας προς στα αριστερά, που θα μπορούσαν να πουν πάρα πολλά πριν πουν το Είμαι δεξιός.
Τέτοια άτομα χρειαζόσαστε, ώστε και εσείς να γίνετε ένας από τους πρωθυπουργούς της κρίσης, που πέρασαν σύντομα, δεν άλλαξαν τίποτα και η Ελλάδα συνέχισε σε μια μακρά περίοδο παρακμής και διάλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: