Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

«Πουλήστε και απολύστε».. το γράφει το Μνημόνιο !

Με δραστικά μέτρα περικοπής δημοσίων δαπανών, ξεκινώντας από υπαλλήλους στις δημόσιες υπηρεσίες έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι.
Στην τοποθέτησή του είπε ότι σύντομα αναμένονται αξιολογήσεις της απόδοσης των υπαλλήλων, οι οποίες θα συνοδεύονται με απολύσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.
Μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και από την αναλογία 1 προς 5, ο αριθμός των υπαλλήλων μειώνεται και θα συνεχίσει να μειώνεται τα επόμενα χρόνια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν προκύψει ανάγκη, η αναλογία αυτή να αλλάξει σε 1 προς 7.
Ακόμη τόνισε ότι η...
ενσωμάτωση επιδομάτων στο βασικό μισθό δε σημαίνει μείωση των μισθών.
«Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε αύξηση αλλά ούτε και σε μείωση των μισθών».
Επίσης ετοιμάζεται, νομοθετική πρωτοβουλία μέχρι τον Ιούνιο που θα αφορά στις στρεβλώσεις των μισθών στο δημόσιο, επισημαίνοντας πως στόχος του ενιαίου μισθολογίου θα είναι η εξομοίωση των μισθών εργαζομένων που έχουν τα ίδια προσόντα. Υπογράμμισε όσοι δεν πιάνουν τους στόχους θα απομακρύνονται, ενώ τόνισε ότι οργανισμοί και υπηρεσίες που δεν προσφέρουν έργο θα κλείσουν.
«Όλοι θεωρούσαν κεκτημένο δικαίωμα να μην αξιολογούνται. Είναι παράλογο. Αξιολογείται ο καθένας με βάση τα επιτεύγματα των στόχων», είπε.
Επίσης προανήγγειλε και το κλείσιμο οργανισμών που δεν αποδίδουν ή δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς για τους οποίους συστάθηκαν.
parapolitika 

Σχόλιο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.:Και για να μην ξεχνάμε δείτε το video:



Δεν υπάρχουν σχόλια: