Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο «Άτυχος Επενδυτής» του... «Γκαντέμη» Γιώργου Παπανδρέου!


Παπανδρέου- Καντάφι στην τέντα. Ο λίβυος ηγέτης υποδέχθηκε τον κ. Παπανδρέου φορώντας λευκό κοστούμι και μία λινή  παραδοσιακή αμπάγια στο χρώμα της άμμου. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι στέκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού και ότι ακολουθεί τις  ίδιες αρχές που είχε θεσπίσει η χώρα του «με τον αείμνηστο πατέρα σας», όπως είπε χαρακτηριστικά στον Γιώργο

Υπόσχεται βροχή επενδύσεων

 
Ο Καντάφι πρόθυμος για συνεργασία σε όλους τους τομείς. 
Δυόμισι ώρες η συνάντηση με Γιώργο 
Ρεπορτάζ από "Τα Νέα" (10-6-2010)

Λέτε ο  «Διάδοχος του Καντάφι» να σεβαστεί το «Μνημόνιο Συνεργασίας» που υπέγραψε ο Δικτάτορας της Λιβύης με τον ... Δικό μας; 

Ας το ψάξει λίγο ο κ. Παπαχρήστος είναι αμαρτία τέτοιο «μνημειακό ρεπορτάζ» στα "ΝΕΑ" να πάει ...χαμένο! 

Δεν πέρασαν ούτε δέκα (10) μήνες...

Απολαύστε το...

 

ΤΑ ΝΕΑ - ΛΙΒΥΗ , ΑΠΟΣΤΟΛΗ: , Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010
Με ένα σημαντικό μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Λιβύης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μουαμάρ Καντάφι επισφράγισαν χθες τη συνάντησή τους, η οποία διήρκεσε δυόμισι ώρες και πραγματοποιήθηκε στην τέντα του λίβυου ηγέτη, εντός περίκλειστης στρατοκρατούμενης έκτασης στην Τρίπολη.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λιβύη εντάσσεται στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα μας αλλά και στην επιβεβαίωση των παραδοσιακών σχέσεων των δύο κρατών.
Η τελευταία επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού στη Λιβύη έγινε το 1986 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου σπάζοντας τον διεθνή αποκλεισμό της Δημοκρατίας της Τζαμαχιρίας συνάντησε τον νεαρό τότε συνταγματάρχη Καντάφι. 
Χθες ο Γιώργος Παπανδρέου άκουσε εντυπωσιασμένος τον Μουαμάρ Καντάφι να εμφανίζεται πρόθυμος για συνεργασία σε όλους τους τομείς, αλλά και τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Μαχμούντι που επισκέφθηκε προσφάτως την Ελλάδα να μιλάει για «πραγματικά εταιρική συνεργασία» των δύο χωρών. 
Η κυβέρνηση της Λιβύης διαθέτει 200 δισ. δολάρια για επενδύσεις και ο κ. Μαχμούντι κάλεσε την Ελλάδα να πάρει μερίδιο από αυτά, με την επισήμανση ότι θα έχουν προτεραιότητα τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι έλληνες εργαζόμενοι.

Το μνημόνιο
Από το μνημόνιο που υπέγραψαν χθες οι δύο πλευρές προκύπτει ότι συμφώνησαν για συνεργασία στους οικονομικό, τραπεζικό, αγροτικό, ενεργειακό, πολιτισμικό και αγροτικό κλάδους.

Θα προωθηθεί άμεσα η υποβρύχια σύνδεση Λιβύης- Ελλάδας με πόντιση οπτικών ινών στη Μεσόγειο, που θα διευκολύνει τις τηλεπικοινωνίες. Την κατασκευή του έργου θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου ελληνικές εταιρείες.

Σε μεταγενέστερο χρόνο θα υπάρξει ενεργειακή σύνδεση Ελλάδας- Λιβύης με τη μεταφορά ηλιακής ενέργειας από τη Σαχάρα στην Ευρώπη, μέσω Κρήτης- Πελοποννήσου- Στερεάς Ελλάδας και το επόμενο στάδιο προβλέπει σύνδεση με αγωγό φυσικού αερίου από Λιβύη σε Ευρώπη μέσω της χώρας μας. Η Λιβύη θα συμμετέχει στις αποκρατικοποιήσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Θα προωθηθούν κοινές επιχειρηματικές δράσεις και συνεργασίες στον τουριστικό τομέα με επίκεντρο την Κρήτη, λόγω εγγύτητας.

Συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε έργα στη Λιβύη.

Εξαγωγές κατασκευαστικών υλικών (π.χ. μαρμάρου) από την Ελλάδα. Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην περιφέρεια της χώρας, κυρίως σε περιοχές με υψηλούς δείκτες ανεργίας όπως η Μακεδονία.

Συμφωνία για διευκολύνσεις τόσο στη διπλή φορολόγηση όσο και στη χορήγηση θεωρήσεων μεταξύ των δύο κρατών, ώστε να διευκολυνθεί και η μετακίνηση.

Είπαν για όλα
Η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον λίβυο ηγέτη έγινε σε πολύ θερμό κλίμα. Ο κ. Καντάφι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση στην Ελλάδα και κατά τις συνομιλίες του μετά γεύματος με τον έλληνα πρωθυπουργό αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίθεση εναντίον της ανθρωπιστικής νηοπομπής έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, τη στάση του Ισραήλ, το Παλαιστινιακό, το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην οικονομική κρίση. Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Λιβύης και μαζί αναχώρησαν για να συναντήσουν τον συνταγματάρχη Καντάφι.


Ο ΛΙΒΥΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
κάλεσε την Ελλάδα να πάρει μερίδιο από τα 200 δισ. δολάρια που διαθέτει η Λιβύη για επενδύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: