Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Το ΠαΣοΚ επιθυμεί Σαμαρά;






Αξίζει να διαβάσουμε ένα αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Γιώργου Παπαχρήστου στα "ΝΕΑ" το οποίο δικαιολογεί γιατί το ΠαΣοΚ το συμφέρει πολιτικά η εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας! 

Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι όσοι "κυνήγησαν" τον Καραμανλή στις τελευταίες εκλογές, υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Σαμαρά!
Η βάση της Νέας Δημοκρατίας θα ακολουθήσει τις επιλογές αυτών που "έριξαν, με τον τρόπο τους, τον Καραμανλή και την Νέα Δημοκρατία" από την εξουσία ή θα επιλέξουν την ηγεσία που τους συμφέρει, ως κόμμα εξουσίας; 
Αυτό είναι και το μεγάλο ερώτημα και διακύβευμα στις εκλογές της 29 Νοεμβρίου!

Κατά την δική μας άποψη, Κόμμα ή Παράταξη που αγνοεί την Ιστορία της και δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον! 
Θα καταντήσει να μετατραπεί σ' ένα κόμμα διαμαρτυρίας! Πολύ μακριά από την εξουσία!
Είναι τυχαίο ότι σήμερα όλα τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, υποστηρίζουν τον κ. Σαμαρά;
Ανακάλυψαν ξαφνικά την αγάπη τους για την Νέα Δημοκρατία ή ενδιαφέρονται για τα δικά τους συμφέροντα;
Με την επιλογή τους αυτή, υποστήριξη Σαμαρά, εξασφαλίζουν μία άνετη επικράτηση και εξασφάλιση των συμφερόντων τους από τον Γιώργο Παπανδρέου!
Και την Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση μόνιμα, να "βράζει στο ζουμί της"! 
Αυτή ειναι και η επιδίωξη - στόχος τους!
Θα τους ακολουθήσει η "βάση" της Νέας Δημοκρατίας;


Διαβάστε το άρθρο του κ. Παπαχρήστου:
 

" Το ΠαΣοΚ άραγε τι θέλει; 
Ποιος θέλει να νικήσει στις 29 Νοεμβρίου; 
Η Ντόρα ή ο Σαμαράς; 
Πρέπει να πω ότι ακούω από στελέχη τις πιο ακραίες απόψεις.
Ένας σου λέει την Ντόρα, άλλος τον Σαμαρά και ο καθένας σού αραδιάζει από πέντε λόγους να ΄χεις να πορεύεσαι. 

Εγώ πάντως αν ήμουν Γιώργος (αν λέμε...), θα ήθελα να κερδίσει ο Σαμαράς. 
Όχι γιατί είναι φίλος μου (μέναμε ως γνωστόν μαζί στο ίδιο δωμάτιο στο πανεπιστήμιο στην Αμερική για 4 χρόνια), αλλά γιατί θεωρώ ότι είναι πιο ξεκάθαρος πολιτικά. 
Είναι δεξιός, το λέει ο άνθρωπος, απευθύνεται στις ηθικές και τις αξίες της παράταξής του, κάνει τον σταυρό του, μιλάει για πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια και βασικά θα μαντρώσει πολύ κόσμο και από τον Καρατζαφέρη. 
Επίσης, μπορεί να βρω και ένα πεδίο συνεννόησης μαζί του, ειδικά στα εθνικά θέματα. 

Η Ντόρα, από την άλλη, είναι βέβαιο ότι θα μετακινήσει το κόμμα της προς το κέντρο, θα έρθει δηλαδή πιο κοντά σε μένα, προκειμένου να μαζέψει κόσμο από τη μεγάλη δεξαμενή του μεσαίου χώρου. 
Επίσης είναι απρόβλεπτη, προφανώς πιο έμπειρη πολιτικά από τον Σαμαρά και επιπλέον έχει στο γονιδίωμά της και αρκετό μητσοτακισμό- δεν σου λέω πολύ, αλλά όπως και να το κάνουμε, έχει. Άρα; Άδικο έχω να θέλω Σαμαρά; "

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4546034

1 σχόλιο:

emily είπε...

Και εγώ διάβασα ένα άλλο άρθρο,άλλου Πασόκου δημοσιογράφου,που λέει τα αντίθετα.

Απο εφ. ΕΘΝΟΣ( Γιώργος Δελαστίκ) Αντικειμενικά, χωρίς αυτό να το εκφράζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το κυβερνών κόμμα θα είχε ίσως λιγότερες δυσκολίες αν εκλεγόταν πρόεδρος η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο λόγος είναι ότι στα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα η Ντόρα θα πιέζει τον Γιώργο Παπανδρέου - λόγω των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών της πεποιθήσεων που οδηγούν σε κοινωνική αναλγησία - διαρκώς και μόνο από τα δεξιά. Θα τον πιέζει δηλαδή να εφαρμόσει πιο αντιλαϊκή πολιτική, θα τον κατηγορεί ότι δεν υιοθετεί επαρκώς σκληρά μέτρα κ.λπ.

Για ένα κόμμα όμως όπως το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, μια τέτοια αντιπολιτευτική τακτική συνιστά μάλλον... βοήθεια παρά αντιπολίτευση! Ακόμη και τα όποια αντιδημοφιλή μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα εμφανίζονται στα μάτια των πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων ως «το μικρότερο κακό», αφού η ΝΔ της Ντόρας θα ζητά σκληρότερα. Ο κόσμος μπορεί να αισθάνεται ένα αποπνικτικό πολιτικό αδιέξοδο σε μια τέτοια περίπτωση, σίγουρα όμως αποκλείεται να εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ για να πάει στη ΝΔ.

Αντιθέτως, με τον Αντώνη Σαμαρά η κυβέρνηση δεν θα έχει τέτοια άνεση. Υιοθετώντας τις αρχές και τη γραμμή της «λαϊκής Δεξιάς», η ΝΔ του Σαμαρά δεν θα διστάζει να πλαγιοκοπεί το ΠΑΣΟΚ από αριστερά, με φιλολαϊκότερα αιτήματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι διαφορές γίνονται ακόμη μεγαλύτερες στον τομέα των μεγάλων ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής - στο όνομα των Σκοπίων, στο Κυπριακό, στα Ελληνοτουρκικά. Στα θέματα αυτά η Ντόρα είναι όχι μόνο ενδεχομένως απρόθυμη, αλλά και σίγουρα αναξιόπιστη για να ασκήσει κριτική, αν ο Γ. Παπανδρέου επιχειρήσει να ακολουθήσει «ενδοτική» πολιτική.

Ως ανέκδοτο του συνεδρίου της ΝΔ θεωρήθηκε ο
ισχυρισμός της Ντόρας, ο οποίος προκάλεσε καγχασμούς, όταν είπε «στάθηκα δίπλα στον πρόεδρό μας σε σημαντικές επιτυχίες, στη μεγάλη εθνική νίκη του Βουκουρεστίου (σ.σ.: βέτο κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ), την πολιτική που εισηγήθηκα και υλοποίησα ως αρμόδια υπουργός Εξωτερικών».
15 Νοέμβριος 2009 9:09 μμ