Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Να η πρώτη " μεταγραφή "...του Αβραμόπουλου !


Εχουν κοινά χαρακτηριστικά: 
Και οι δύο τους έκαναν δικά τους κόμματα, τα οποία ως γνωστό δεν είχαν καμία τύχη!
Και οι δύο καθυστέρησαν την Νέα Δημοκρατία να έρθει στην εξουσία!

Δίδαγμα στην πολιτική:
...άν θέλεις να έχεις μέλλον, πρέπει να κάνεις...ζημιές !


«Στέγη» στον Σαμαρά φαίνεται ότι βρήκε τελικά ο Αβραμόπουλος ο οποίος στη 1 το μεσημέρι στο King George στο Σύνταγμα, ανακοινώνει τη στήριξή του, άμεσα ή έμμεσα , στον Μεσσήνιο πολιτικό.

Κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε διάχυτη η εντύπωση ότι πήγαινε προς τη Ντόρα, τελικά το ... γύρισε εξασφαλίζοντας - κατά τα φαινόμενα - υψηλή θέση στη Ρηγίλλης σε περίπτωση που «ο πρόεδρος Αντώνης» εκλεγεί πρόεδρος.
Η Ντόρα πάντως, είχε κάποια επικοινωνία μαζί του, όσο ήταν υποψήφιος, αλλά τίποτα παραπάνω και τούτο γιατί έβλεπε πως τα ποσοστά του έπεφταν κατακόρυφα και κατρακυλούσαν σε μονοψήφιο αριθμό.

Ο Αβραμόπουλος πιστεύει ότι διαθέτει μια συμπαγή βάση μερικών χιλιάδων ψηφοφόρων στην Α΄ Αθήνας και στην Αρκαδία, οι οποίοι μπορεί να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι οριακό. Δεν μπόρεσε να χωνέψει το άδειασμα από τον Καραμανλή , πριν από δύο Σάββατα, στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. όταν ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της Ντόρας , λέγοντας ότι τα μέλη και μόνο αυτά , μπορούν να εκλέξουν τον επόμενο αρχηγό της παράταξης.

Η Μπακογιάννη από την πλευρά της, όχι μόνο δεν τηρεί στάση αναμονής, αλλά επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι η μπάλα παίζεται στα αλώνια και όχι στα σαλόνια, περιοδεύει ανά την Ελλάδα και το ίδιο κάνουν και οι χιλιάδες δικοί της σε κάθε χωριό και πόλη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τοπίο, επιτέλους, ξεκαθαρίζει: Από τη μια οι Αποστάτες (όλοι μαζί και… χέρι-χέρι!) και από την άλλη η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και την προοπτική της Παράταξης, η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»… Δεν εξηγείται αλλιώς η νέα μεγάλη στρατηγική γκάφα του Σαμαρά, να σχηματίσει «κοινό μέτωπο» με τον έτερο των Αποστατών, παρέχοντάς του γενναιόδωρα «ανταλλάγματα» στην περίπτωση τελικής επικράτησης του Αντωνάκη! Και ποια είναι αυτά; Θέση… «αντιπροέδρου» στο Κόμμα!!!
Δηλαδή, Δημήτρη μου, να λέγεσαι «πρόεδρος» και ας είσαι η… «γλάστρα» του Αντώνη!!!
Δυστυχώς ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαιώνει τραγικά όλους εκείνους που χρόνια τώρα τον αποκαλούν «ο κύριος Τίποτα» ή ο «κύριος τα πάντα όλα»!
Φαίνεται τελικά ότι το κοινό «βρώμικο» παρελθόν των δύο Αποστατών μέτρησε περισσότερο από το συμφέρον και το μέλλον της Παράταξης!
Μόνο μια επισήμανση προς τον Δημήτρη, που έφαγε τον κόσμο για το περίφημο «άνοιγμα στην κοινωνία»: Μοιράζοντας καρέκλες και οφφίτσια δεν ανοίγεσαι στην Κοινωνία, κ. Δημήτρη μας, αλλά κλείνεσαι και ραδιουργεί στις… σκοτεινές «γιάφκες» του Κολωνακίου!

Ανώνυμος είπε...

Αντιπροεδρία ζήτησε και πήρε ο Αβραμόπουλος από τον Αντώνη;
Η Ντόρα δεν δεσμεύθηκε, όπως κάνει γενικώς με όσους παζαρεύουν θέσεις για υποσήριξη.

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγική Νίκη της Ντόρας: Εκείνη με το Λαό, ο Αντώνης με τους αποτυχημένους και φυγάδες «βαρώνους»!!!
Η υποστήριξη του Αποστάτη Αβραμόπουλου στον έτερο των Αποστατών Σαμαρά αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τη Ντόρα Μπακογιάννη, να αποδείξει, ότι -παρά την περί του αντιθέτου σπερμολογία- εκείνη πραγματικά στηρίζεται στις πηγαίες και άδολες δυνάμεις της λαϊκής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ οι αντίπαλοί της αναζητούν «συμμαχίες κορυφής», με μοναδικό συνεκτικό παράγοντα το μοίρασμα της εσωκομματικής «κουτάλας» και τις καρέκλες!
Η Ντόρα θα μπορούσε να έχει προσεταιρισθεί τον κ. Αβραμόπουλο, αφού σ’ εκείνην «απευθύνθηκε» πρώτα ο «κύριος τα Πάντα Όλα»… Ήξερε, όμως, πως μια τέτοια κίνηση θα την απέκοπτε από την ειλικρινή και απροσχημάτιστη πορεία προς τη Βάση του Κόμματος, εμφανίζοντάς την να δουλεύει με σκοτεινούς παρασκηνιακούς «μηχανισμούς» που δεν έχουν πλέον καμία αξία και βαρύτητα, αφού το παιχνίδι θα κριθεί από τους απλούς πολίτες!
Η Ντόρα δεν θα μπορούσε να διακινδυνεύσει την μακρόχρονη σχέση της με τους Νεοδημοκράτες, ερχόμενη σε άνομες παρασκηνιακές συμφωνίες με μοναδικό περιεχόμενο το παζάρεμα θέσεων εσωκομματικής επιρροής!
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τους περισσότερους Βουλευτές που τον είχαν στηρίξει ως υποψήφιο να έχουν ήδη ταχθεί με την Ντόρα μετά την αποχώρησή του, διαθέτει πλέον μόνο τη… δική του ΜΙΑ ψήφο! Και αυτή υπό… όρους! Γιατί ο «κύριος Ανεμοδείκτης», μπορεί μέχρι τις 29 Νοεμβρίου να… αλλάξει στάση! Τον έχουμε για όλα ικανό! Αν διαπιστώσει, προϊόντος του χρόνου, ότι το «ντέρμπι» καθαρίζει υπέρ της Ντόρας, μπορεί να τον δούμε να τρέχει στην Ψηλή και να υποβάλλει… δηλώσεις μετανοίας… «Διπλωμάτης» ήταν, ξέρει απ’ αυτά… Μόνο που στην πολιτική ισχύουν άλλοι κανόνες, από τη στιγμή που τελικός κριτής είναι ο Λαός!
Ο κ. Αβραμόπουλος αποχώρησε με την ουρά στα σκέλια από την κούρσα διαδοχής, εισπράττοντας την απόρριψη της Βάσης του Κόμματος στο πρόσωπό του! Με ποιο ηθικό ανάστημα πιστεύει σήμερα πως θα βοηθήσει τον Σαμαρά;
Με τους νέους όρους, το παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο σκληρό και ενδιαφέρον. Και η τελική Νίκη της Ντόρας ακόμη πιο σημαντική και αδιαμφισβήτητη, αφού με συμμάχους εμάς τους απλούς Νεοδημοκράτες θα συντρίψει το Άνομο Μέτωπο των Αποστατών και των μηχανισμών τους!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ!!