Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Βούλιαξε» χτες το Σύνταγμα από τους «αγανακτισμένους»



«Βούλιαξε» χτες το Σύνταγμα από τους «Αγανακτισμένους» που έδωσαν για πέμπτη ημέρα το παρόν σε μια συγκέντρωση χωρίς προηγούμενο. 
Ένα πολύχρωμο πλήθος όλων των ηλικιών έχει πλημμυρίσει το Σύνταγμα, ξεπερνώντας το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, γεμίζοντας και τη Φιλελλήνων. 
Οι διαδηλωτές φαίνεται να έφτασαν τις 100.000...

Η πρόσβαση στο κέντρο ήταν αδύνατη. Μια ειρηνική λαοθάλασσα, χωρίς επεισόδια διαμαρτυρόταν κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, που μαστίζουν όλη την Ευρώπη. Η μουσική από κρουστά ηχούσε σε όλο το κέντρο της Αθήνας με το κύριο σύνθημα να είναι: «Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια».
Στη Θεσσαλονίκη, η βροχή δεν πτόησε τους «Αγανακτισμένους» πολίτες οι οποίοι συνέχισαν την κινητοποίηση τους κατά των μέτρων λιτότητας για πέμπτη μέρα στον Λευκό Πύργο. Παράλληλα, συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας (καθαρισμού, περιφρούρησης, κατασκευών, διαδικτύου κλπ) καθώς και θεματικές ομάδες ανέργων-συμβασιούχων, ανεργίας, παιδείας και γενικών προτάσεων.
Η κινητοποίηση της Κυριακής ήταν πανευρωπαϊκή και χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε 26 χώρες και 100 διαφορετικές πόλεις.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: