Τι λέει στην επιστολή της προς τους περιφερειάρχες η αρμόδια υπουργός, Τασία Χριστοδουλοπούλου, που συγκρίνει την δαπάνη με το κονδύλι για τους ανέργους !
Αίσθηση είχε προκαλέσει η πρόσφατη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ότι οι μετανάστες βγαίνουν στις πλατείες για να λιαστούν.
Μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί ωστόσο...
η επιστολή της προς τους Περιφερειάρχες, σύμφωνα με την οποία αποκαλύπτεται ο σχεδιασμός που μεθοδεύεται και προβλέπει πρόγραμμα «υιοθεσίας» 2.238 παράνομων μεταναστών.
η επιστολή της προς τους Περιφερειάρχες, σύμφωνα με την οποία αποκαλύπτεται ο σχεδιασμός που μεθοδεύεται και προβλέπει πρόγραμμα «υιοθεσίας» 2.238 παράνομων μεταναστών.
Η επιστολή εστάλη στις 18 Απριλίου και σύμφωνα με αυτή η υπουργός προτείνει την «υιοθέτηση» 2.238 μεταναστών μέχρι το 2020, με εγκατάστασή τους σε «αυτόνομα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα», «την παροχή ειδών ένδυσης και υπόδησης», «τη χορήγηση μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών με τα μαζικά μέσα μεταφοράς» και «την ένταξη των επωφελούμενων σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας υλοποιούμενα από φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Ο χρόνος έναρξης του προγράμματος προσδιορίζεται στην επιστολή ως «σύντομα», ενώ σε αυτή υπολογίζεται και το κόστος που θα έχει το εν λόγω πρόγραμμα.
Όπως σημειώνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσω του ΕΣΠΑ υπολογίζεται ότι την περίοδο 2014-2020 θα εκταμιευθούν 49 εκατ. ευρώ ή 22.082 ανά θέση και συμβουλεύει τις Περιφέρειες ότι κάθε μια μπορεί να προσφέρει «το 6% του συνολικού πιστωμένου προϋπολογισμού» παραθέτοντας και σχετικό πίνακα.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για να δικαιολογήσει το κόστος του προγράμματος δεν διστάζει να συγκρίνει τα λεφτά που θα δοθούν κατ’ άτομο (11 ευρώ) με αυτό του επιδόματος ανεργίας!
Επίσης ξενίζει το γεγονός ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου ουσιαστικά, μέσα από αυτό το έγγραφο αυτοακυρώνει τη μέχρι σήμερα τακτική μεταφοράς των μεταναστών στα κέντρα των πόλεων της ηπειρωτικής Ελλάδας, αφού παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα ασφαλείας.
«Το ΥΠΕΣ επιθυμεί να εφαρμόσει μια πολιτική όπου ούτε θα ”φυτρώνουν” τεράστιες δομές εν μια νυκτί χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ούτε θα αφήνονται οι μετανάστες άστεγοι στα κέντρα των πόλεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το αίσθημα ασφάλειας και την ασφάλεια των ίδιων και των κατοίκων», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου