Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη: Σε κίνδυνο τα Εθνικά μας Θέματα με το ΠαΣοΚ

Απο το Πολιτικό Γραφείο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη πήραμε Δελτίο Τύπου που αναφέρεται στις  δυσάρεστες εξελίξεις στα Εθνικά μας θέματα και αφορούν την υφαλοκρυπίδα της χώρας μας με την Αλβανία! 

Διαβάστε τις σχετικές αναρτήσεις, πριν διαβάσετε το Δελτίο Τύπου της κ. Μπακογιάννη, και που αφορούν την συμφωνία:

Συμφωνία με την Αλβανία για την υφαλοκρηπίδα

και την προσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας:Το Δελτίο Τύπου του γραφείου της κ. Μπακογιάννη έχει ως εξής:
Mετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, που έκρινε άκυρη την συμφωνία των χωρών μας για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, η βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λυπούμαι ιδιαιτέρως για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας που έκρινε άκυρη την συμφωνία των δύο χωρών μας, την οποία υπογράψαμε στις 27 Απριλίου 2009, για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, λόγω δήθεν «λανθασμένων διαδικασιών» στην κατάρτισή της.
Η ακύρωση αυτή έγινε κατόπιν των αντιδράσεων εθνικιστικών οργανώσεων και της προσφυγής του Προέδρου του Αλβανικού Σοσιαλιστικού κόμματος κυρίου Ράμα, που την ανακοίνωσε στις 15 Οκτωβρίου. Ουδεμία διαδικασία έπασχε και τα πάντα έγιναν σύμφωνα με τους διεθνείς  κανόνες, όπως τους προβλέπει ο ΟΗΕ.

Δεν γνωρίζω αν το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ενημερώσει το αδελφό του σοσιαλιστικό κόμμα για τα οφέλη της συμφωνίας όταν πληροφορήθηκε ότι το τελευταίο πρόκειται να την υπονομεύσει.

Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι, ενώ ο κ. Ράμα ανακοίνωσε τις προθέσεις του στα μέσα Οκτωβρίου, ουδεμία σπουδή επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση να φέρει τη Συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, που άνοιξε λίγες μέρες μετά, ώστε να δημιουργήσει μια θετική δυναμική,  για τη διαφύλαξή της, όπως και για τη διαφύλαξη του υψηλού επιπέδου στο οποίο πετύχαμε να φέρουμε τις ελληνο – αλβανικές σχέσεις.»

Ερώτηση δική μας: 
Η Νέα Δημοκρατία δεν ασχολείται με αυτά τα θέματα;
Δεν το πληροφορήθηκε;

Δεν έχει υπεύθυνο Εθνικών Θεμάτων και εξωτερικής πολιτικής; 
Γιατί δεν πήρε θέση σ' ένα τόσο σοβαρό Εθνικό θέμα;

Αλήθεια πότε θα κάνει αντιπολίτευση; 
Έχει σοβαρότερα θέματα ν' ασχοληθεί;
Γιατί η κ. Μπακογιάννη έκανε δήλωση; 
Έχει κάποια υπευθυνη θέση στη ΝΔ;
Μήπως πρέπει να διαγραφεί:


Διαβάστε την ανάρτηση μας με την συμφωνία της 28ης Απριλίου 2009 που υπέγραψε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

Συμφωνία με την Αλβανία για την υφαλοκρηπίδαΥπεγράφη στα Τίρανα η συμφωνία για το καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών και της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, κατά την επίσκεψη του κ.Κ.Καραμανλή στα Τίρανα. Τη συμφωνία, η οποία καταρτίστηκε στην βάση των κανόνων του δικαίου της θάλασσας, υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Λουλζιμ Μπάσα και σε δηλώσεις τους αμέσως μετά οι δυο πρωθυπουργοί την χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντική.

Οι κ.κ.Καραμανλής και Μπερίσα αναφερόμενοι στις διμερείς σχέσεις υπογράμμισαν τη σημαντική και ποιοτική, όπως την χαρακτήρισαν, πρόοδο που αυτές έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια.

"Και οι δυο χώρες έχουν κάνει αξιοσημείωτα βήματα για την δημιουργία ενός κλίματος κατανόησης και εμπιστοσύνης και σε αυτό το πνεύμα η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί έναν ισχυρό δεσμό ζωτικής σημασίας μεταξύ των δυο χωρών μας", πρόσθεσε επ' αυτού ο κ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής, που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα, συνεχάρη τον κ. Μπερίσα για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και ο αλβανός πρωθυπουργός από την πλευρά του τον ευχαρίστησε για την ελληνική βοήθεια στη διαδρομή προς την Ατλαντική Συμμαχία αλλά και στην προσπάθεια για ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαίκή Ενωση.

"Υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Συζητήσαμε με τον κ. Μπερίσα σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αλβανία έναντι της ΕΕ. Η εφαρμογή των κριτηρίων και των προαπαιτούμενων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες θα διευκολύνει την προσέγγιση με την ευρωπαϊκή οικογένεια. Η διεξαγωγή εκλογών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, το κράτος δικαίου, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, ο σεβασμός των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων είναι πολύ σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση", ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής.

Ο Σαλί Μπερίσα αναφερόμενος στην ελληνική μειονότητα είπε ότι η κυβέρνησή του βοηθάει για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής της κάτι που, όπως είπε, θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Η συνάντηση των δυο πρωθυπουργών διήρκησε μισή ώρα και συζητήθηκε όλο το φάσμα των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Αμέσως μετά ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με την πρόεδρο της βουλής κ.Κόμπα Τοπαλι και στη συνέχεια με τον προεδρο της Δημοκρατίας Μπαμιρ Τόπι. Σε λόγο που εκφώνησε σε πανηγυρική συνεδρίαση του αλβανικού κοινοβουλίου, υπό το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών, διαβεβαίωσε τους γείτονες ότι "η Ελλάδα θα παραμείνει καλός γείτονας, έμπιστος φίλος, στενός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και", όπως είπε, "ελπίζουμε σύντομα μελλοντικός εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ευνοϊκό πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις έχει πολύ θετικές επιπτώσεις και στον οικονομικό τομέα, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται στον όγκο των ελληνικών επενδύσεων στη χώρα και τόνισε: "Η δυναμική παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και - το τονίζω - θα εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται στην Αλβανία παρά την δύσκολη και περίπλοκη παγκόσμια συγκυρία, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της αλβανικής οικονομίας"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πείραν όλοι χαμπάρι των εθνοπροδώτη GAP και τους άνοιξε η όρεξη.