Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστοί στις προγραμματικές τους δηλώσεις, υλοποιούν με συνέπεια το εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα για το οποίο έχουν ρητή εντολή από τον ελληνικό λαό.
Με την ψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με την αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου αλλά και την δυνατότητα εγκατάστασης παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων στην χώρα, η κυβέρνηση προχωρά σε μία ριζική τομή στην εκπαίδευση...
Ήδη από το 1987, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είχαν εισαγάγει πρώτες στον δημόσιο διάλογο, την πρόταση σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα. Ιδεοληψίες και αστοχίες του παρελθόντος κατάφεραν να κρατήσουν την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, δέσμια για χρόνια. Με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου λοιπόν, έρχεται η δικαίωση για τους διαχρονικούς αγώνες γενεών στελεχών και η τομή που συντελείται στην ανώτατη εκπαίδευση αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές στιγμές.
Κι ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά συνεπής μεταξύ λόγων και έργων, η αντιπολίτευση είναι σταθερά κατώτερη των περιστάσεων. Όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί τον ριζικό μεταρρυθμιστή ενός κράτους βραδυκίνητου, κάποιοι υπηρετούν πιστά ιδεοληψίες μίας άλλης εποχής, κάποιοι άγονται και φέρονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ενώ άλλοι εμμένουν σε σεξιστικά σχόλια, από τα έδρανα της Βουλής έως τα αμφιθέατρα. Εξάλλου, δεν έχει καμία διαφορά ο σεξιστικός λόγος του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, από τους τραμπουκισμούς και τις βιαιότητες των στελεχών της φοιτητικής τους παράταξης, εντός των Πανεπιστημίων.
Με την ψήφιση του νόμου το Δημόσιο Πανεπιστήμιο αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται. Γίνεται πιο βιώσιμο, λειτουργικό και ανταγωνιστικό, γίνεται το Πανεπιστήμιο που αξίζει στους φοιτητές του. Με την ψήφιση του νόμου όμως, παρέχονται πλέον ίσες ακαδημαϊκές ευκαιρίες σε όλους. Κάθε νέα και νέος, εφόσον το επιθυμεί, θα μπορεί να σπουδάσει αυτό που ονειρεύεται στη χώρα του. Αρκετοί νέοι επιστήμονες θα μπορούν να εργαστούν με αξιώσεις στην Ελλάδα, ενώ σταδιακά η χώρα μας θα μπορέσει να γίνει πόλος έλξης φοιτητών από άλλες χώρες.
Οι επόμενες γενιές που έρχονται θα έχουν πλέον περισσότερες ευκαιρίες και ακαδημαϊκές δυνατότητες.
Η ουσία της γνώσης δεν βρίσκεται στην απουσία προοπτικών αλλά στην παρουσία επιλογών.
Κι επειδή θέλουμε ένα κράτος σύγχρονο, ένα εκπαιδευτικό σύστημα ανταγωνιστικό και ωφέλιμο προς φοιτητές και σπουδαστές, θέλουμε οι νέοι να μένουν στη χώρα και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.
Το πρώτο βήμα έγινε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου