Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πρόκληση - απάντηση του Γ.Παπανδρέου: "Ο λαός δέχτηκε τα μέτρα"

"Ο λαός δέχθηκε τα μέτρα παρά τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν", δήλωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε "πως έχουν γίνει επώδυνες περικοπές και πως έτσι μονο θα μπορούσε η κυβέρνηση να αποπληρώσει τα χρέη"
Συμπλήρωσε δε πως "έτσι γίνεται ανταγωνιστικότερη η οικονομία και πως οι περισσότεροι Έλληνες αυτό περιμένουν".
Επιπλέον, έριξε την ευθύνη για τα επώδυνα μέτρα στον κίνδυνο της κρατικής χρεοκοπίας και σημείωσε χαρακτηριστικά:... "μολονότι υπάρχουν διαμαρτυρίες, ο κόσμος δέχτηκε αυτά τα μέτρα, γιατί αναγνωρίζει ότι ήταν αναγκαίο να ληφθούν".
Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη μεγάλη διαφορά των επιτοκίων στα δάνεια για τις γερμανικές και τις ελληνικές επιχειρήσεις, διαφώνησε στο να ισχύσουν ενιαία επιτόκια στην Ευρώπη αν και δήλωσε -σχετικά με τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε γερμανικά και ελληνικά επιτόκια- πως "αυτό δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο".
Τέλος, παρουσίαστηκε αισιόδοξος πως "θα βρεθεί ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο θα ισχύουν στην Ευρωζώνη διαφορετικά επιτόκια, ανάλογα με την οικονομική ισχύ των κρατών, αλλά τα spreads, οι διαφορές, δεν θα είναι πλέον τόσο μεγάλες όπως τώρα, 11% έναντι 2%".
Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: