Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Εύλογα ερωτήματα για το πόσο σοβαροί είμαστε...



Με δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o Γερμανός δικηγόρος του Μ.Χριστοφοράκου χαρακτηρίζει «γελοίο» το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό διατυπώθηκε στην επιστολή του Γ.Ραγκούση, για παροχή στοιχείων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο Χριστοφοράκος του και αφορούν στο ΠαΣοΚ.

Ο κ. Stefan Kursawe ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ότι «το αίτημα αυτό είναι γελοίο και ποτέ δεν θα μπορούσαν να δοθούν αυτά τα στοιχεία, ειδικά όταν έχουμε μία υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τόσο καιρό».

Εκτός από το προφανώς απαράδεκτο του τρόπου και του ύφους των απαντήσεων, από το όλο ζήτημα των δηλώσεων προκύπτει και ένα ακόμα θέμα:..

Δεν μπορεί ένα ελληνικό κόμμα να συνδιαλέγεται με κάποιον, ο οποίος βαρύνεται με τόσο σοβαρές κατηγορίες και εξαιτίας δικονομικών .. «λύσεων» καταφέρνει να βρίσκεται εκτός Ελλάδος.

Η προσπάθεια για συνεννόηση, ακόμα και με τις πιο αγνές προθέσεις, οδηγεί σε τέτοιες απαντήσεις, οι οποίες προσβάλλουν το σύνολο του ελληνικού λαού, τον πολιτισμό, την ιστορία μας και κυρίως την σοβαρότητα μας ...;
Η όποια κίνηση πολιτικού ηγέτη ή κόμματος διεθνώς, έχει αντίκτυπο στο σύνολο της χώρας και του λαού μας!

Εκτός από το ατόπημα αυτό του ΠαΣοΚ, να αλληλογραφεί με (φυγόδικο) κατηγορούμενο ο οποίος προσπαθεί "δικονομικά" να αποφύγει την έλευση του στην χώρα μας και την Ελληνική Δικαιοσύνη, που όπως είπαμε μας προσβάλλει συνολικά, δημιουργούνται και άλλα ερωτήματα τα οποία πολύ εύστοχα παραθέτει σε ανάρτηση του ο exastal!
Δεν θέλω να αναφερθώ αναλυτικά σε αρθρογραφίες και επίσημες θέσεις εφημερίδων και Blogs, για το πόσο σωστή ήταν η κίνηση του ΠαΣοΚ "για την αποστολή της επιστολής στον υπόλογο στην Δικαιοσύνη κατηγορούμενο κ. Χριστοφοράκο"
Πιστεύω σήμερα να αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι "για το φτύσιμο" που δέχθηκαν!

Τα υπόλοιπα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται και εκθέτουν το ΠαΣοΚ, είναι:

α)
Αλήθεια, τι περίμεναν, εκτός από την γελοιοποίηση, το ΠαΣοΚ και ο Αρχηγός του όταν έκαναν συνομιλητή τους έναν υπόλογο - φυγόδικο στην Δικαιοσύνη - κατηγορούμενο;
Το πρόβλημα είναι άν πραγματικά πίστευαν ότι θα πάρουν απάντηση ή το έκαναν για εντυπωσιασμό εκθέτοντας το επίπεδο μας:


β) Γιατί άραγε το ΠαΣοΚ απευθύνει ερωτήματα στον εν λόγω κατηγορούμενο;
Δεν εμπιστεύεται το βασικό του στέλεχος, πρώην Υπουργό, ταμία τους και σημερινό Βουλευτή τους κ. Γείτονα;
Μήπως τάχα δεν ήξερε από πριν τι απάντηση θα πάρει;


γ) Και αν έχει στοιχεία ο υπόλογος κατηγορούμενος και όποιος κατηγορούμενος σε άλλη περίπτωση, πριν από την Δίκη, θα τα δώσει στο ΠαΣοΚ –ομολογώντας έτσι τα ανομήματά του και αυτοενοχοποιούμενος;

δ) Γιατί δεν ρωτά το ΠαΣοΚ και για τον κ. Τσουκάτο;
Το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο
που έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» για να τα δώσει στο κόμμα του, το ΠαΣοΚ ».

ε) Και κάτι ακόμα τελευταίο: Ξέρουν κάτι περισσότερο σχετικά με τα όσα υπαινίσσεται στην αρνητική του απάντηση ο συνήγορος του κατηγορουμένου με τον οποίον επιδιώκουν αγωνιωδώς να έχουν διάλογο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: