Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Το τραγελαφικό 6μηνο Βαρουφάκη-ΣΥΡΙΖΑ και τα διεθνή εύσημα για την Οικονομία

Οι εξελίξεις στην οικονομία αναμένεται να αναζωπυρώσουν τις φωτιές στο πολιτικό σκηνικό.
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε καθημερινή βάση καθώς αντιλαμβάνονται ότι ο συγκεκριμένος τομέας παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση κλίματος στην κοινή γνώμη.
Ταυτόχρονα, σ΄ αυτό το πίνγκ πονγκ εκατέρωθεν ανακοινώσεων μπαίνει και το όνομα του κ. Βαρουφάκη, για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία είχε επανειλημμένα τονίσει την... ανάγκη ενδελεχούς διερεύνησης για τα όσα διαδραματίστηκαν το 2015.
Από τη μία πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να υπερασπιστεί τα δύο τελευταία χρόνια της οικονομικής του πολιτικής και να πάρει αποστάσεις από την καταστροφική περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015 όταν οι κ.κ Τσίπρας και Βαρουφάκης βρίσκονταν στο ίδιο κάδρο.

Τα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία και τα εύσημα που παίρνει η Κυβέρνηση από τους ευρωπαίους εταίρους έχουν θορυβήσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία σπεύδει να διαχειριστεί πολιτικά την ικανοποίηση των πολιτών σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα προσπαθεί μάλιστα να σηκώσει το θέμα των κόκκινων δανείων και της πρώτης κατοικίας στοχοποιώντας συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη.

Στην αντίπερα όχθη, η Κυβέρνηση πορεύεται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που συνδέεται με την πορεία των πραγμάτων σε οικονομικό επίπεδο, επιχειρώντας πλέον με στρατηγικές κινήσεις να καταλάβει το επόμενο ύψωμα που ονομάζεται «πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος».
Μία θετική εξέλιξη μέσα στο 2020 θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και θα δώσει μία επιπρόσθετη δυναμική στο κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση φόρων και στην ενίσχυση της ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, ο πρωταγωνιστής των αρνητικών εξελίξεων του 2015 Γιάννης Βαρουφάκης έρχεται πάλι στο προσκήνιο μετά την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με την πρόθεση του να καταθέσει επισήμως στη Βουλή σε στικάκι τα όσα είχαν ειπωθεί κεκλεισμένων των θυρών στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup.
Το κατηγορηματικό όχι που εισέπραξε ο ίδιος από τον Πρόεδρο της Βουλής συνιστά αποδοκιμασία στις πρακτικές του, ενώ πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συζητούν κατ΄ιδίαν το ενδεχόμενο να προχωρήσει η διερεύνηση του τι ακριβώς συνέβη την περίοδο που η χώρα βρέθηκε ένα βήμα πριν από τον γκρεμό μέσα από τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: