Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Συνεχίζεται ο πόλεμος στη ΔΗΜΑΡ: Κριτική σε Κουβέλη από 174 στελέχη

Μαίνεται ο πόλεμος στη ΔΗΜΑΡ: 174 στελέχη ασκούν κριτική σε Κουβέλη και ανησυχού

Μαίνεται η εσωκομματική μάχη στη Δημοκρατική Αριστερά 

η οποία πυροδοτήθηκε από την έντονη διαφωνία του Φώτη Κουβέλη στο θέμα της ΕΡΤ και την απόφασή του για αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση.
Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής 174 στελέχη του κόμματος, προερχόμενα από διάφορες βαθμίδες, κατέθεσαν κείμενο με το οποίο καταγράφουν τη διαφωνία τους με την απόφαση να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ενώ σημειώνουν και την αντίθεσή τους στην πορεία που διαγράφει τις τελευταίες εβδομάδες η παράταξη...

«Πάμε μπροστά για τη δημοκρατική μεταρρυθμιστική αριστερά ή επιστρέφουμε στην πεπατημένη της «προγραμματικής αντιπολίτευσης»;», αναρωτιούνται ρητορικά και τονίζουν ότι «πριν από ένα χρόνο, το κόμμα μας, η Δημοκρατική Αριστερά, έκανε ένα μεγάλο βήμα, ...., και αποφάσισε τη συμμετοχή της σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας για τη σωτηρία αλλά και την ανασυγκρότηση σε υγιείς βάσεις της χώρας. Η επιλογή αυτή αποκάλυπτε υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, συνιστούσε το πρώτο απτό δείγμα γραφής μιας κυβερνώσας Αριστεράς και έριχνε το σπόρο για την αλλαγή κουλτούρας της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με την αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας».
Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που προέρχονται απ΄ όλες τις βαθμίδες του κόμματος δηλώνουν ότι η συμμετοχή στην κυβέρνηση συνιστά σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο οφείλεται να διαφυλαχθεί και σημειώνουν ότι η απόφασή να «εγκαταλείψει το καράβι» εμφανίζεται ότι κάνει ένα άλμα στο κενό. Ασκείται ακόμη κριτική για αδικαιολόγητη μεγέθυνση της διαφωνίας ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση,και εκφράζεται ο φόβος πώς γίνεται επίκληση του αδιαμφισβήτητου πολιτικού τυχοδιωκτισμού της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών.
Για την επόμενη της ΔΗΜΑΡ προτείνουν: «να δυναμώσουμε και να κάνουμε πιο ευδιάκριτο το πολιτικό μας στίγμα, εκείνο που από την ίδρυσή μας προσδιορίσαμε, ως φιλοευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική αριστερά. Να αναζητήσουμε σχέδιο και στρατηγική, να επαναλάβουμε την άρνησή μας και την αντίθεσή μας στον στείρο αντιπολιτευτισμό και στις επικίνδυνες πρακτικές του λαϊκισμού.Για την ανασυγκρότηση της χώρας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων».

iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: