Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Η Ελλάδα αναζητά τα ίχνη του μεγάλου κερδοσκόπου που χτυπάει τα ομόλογα μέσω 4 αμερικανικών τραπεζών


Εδώ και εβδομάδες έχει παρατηρηθεί ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο.
Κάθε φορά που προκύπτει μια θετική είδηση κάθε φορά που η Ελλάδα προσπαθεί να ανακάμψει εμφανίζονται στα ομόλογα η τετράδα των αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών Citigroup, Morgan Stanley, J P Morgan και Goldman Sachs και πουλάνε με συστηματικό τρόπο ελληνικά ομόλογα εκτινάσσοντας το spread και χαλώντας κάθε προσπάθεια βελτίωσης του κλίματος.
Στην αρχή είχαν πιστέψει ότι αποτελούσε σύμπτωση αλλά η συχνότητα και η επιμονή ορισμένων επενδυτών έβαλε σε σοβαρές υποψίες το ελληνικό δημόσιο.
Οι 4 αμερικανικές τράπεζες εξυπηρετούν κάποιο μεγάλο πελάτη.
Ποιος μπορεί να είναι όμως αυτός καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις οι 4 αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες μάλλον εκτελούν εντολές.
Το ελληνικό δημόσιο άρχισε να...
διερευνά το θέμα ωστόσο είναι προφανές όπως αναφέρει στέλεχος της RBS ότι για να βρεθεί ένα ίχνος κερδοσκοπικής κίνησης είναι πολύ δύσκολο.
Ένα μεγάλο hedge funds για να καλύπτει τα ίχνη του αλλάζει τις τράπεζες που συναλλάσσεται ενώ ορισμένες φορές μπορεί και να θολώνει τα νερά με μια επενδυτική τράπεζα να αγοράζει και με μια άλλη να πουλάει.
Ποιος όμως θα μπορούσε να κρύβετε πίσω από το συστηματοποιημένο κερδοσκοπικό παιχνίδι στην Ελλάδα;
πηγή
Ο Soros ή ο Paulson. 
Με δεδομένο όμως ότι ο Soros διατηρεί σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου δύσκολα θα σόρταρε την αγορά αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το οτιδήποτε.
Πάντως όλες οι υποψίες καθώς μόνο ως υποψίες μπορούν να αναφερθούν συγκλίνουν στο fund του Paulson που μπορεί να δηλώνει ότι ήταν στην ελληνική αγορά αλλά ρευστοποίησε αλλά ίσως , πιθανών να θολώνει τα νερά.
Το ελληνικό δημόσιο ψάχνει τα ίχνη του μεγάλου κερδοσκόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: