“08 Oct, 2009”
Πρόεδρος της κυβέρνησης: Γιώργος Παπανδρέου
• Αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα συντονισμού των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων ΚΥΣΕΑ και Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής: Θεόδωρος Πάγκαλος
• Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, υφυπουργοί, Ντίνος Ρόβλιας, Θεοδώρα Τζάκρη (με έδρα τη Θεσσαλονίκη)
• Υπουργείο Οικονομικών...
Υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης
• Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αναπληρωτής υπουργός Δημ. Δρούτσας, υφυπουργός Σπύρος Κουβέλης
• Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναπληρωτής Πάνος Μπεγλίτης
• Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας
Υπουργός, Λούκα Κατσέλη, υφυπουργοί Σταύρος Αρναουτάκης, Μάρκος Μπόλαρης (με έδρα τη Θεσσαλονίκη)
• Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, Γιάννης Μανιάτης, Θάνος Μωραϊτης
• Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός, Αννα Διαμαντοπούλου, υφυπουργοί Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Πανάρετος
• Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός, Δημ. Ρέππας, υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, Νίκος Σηφουνάκης
• Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης
• Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υφυπουργός Φώφη Γεννηματά
• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή, υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης
• Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός, Χάρης Καστανίδης, υφυπουργός Απόστολος Κατσιφάρας
• Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υφυπουργός Σπύρος Βούγιας
• Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός, Παύλος Γερουλάνος, υφυπουργός Αγγελική Γκερέκου
• Υπουργείο Επικρατείας
Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ, Χάρης Παμπούκης, υφυπουργός με αρμοδιότητα κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργος Πεταλωτής.
Ο Δημήτρης Π. Δρούτσας γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 5 Αυγούστου 1968. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης, όπου συνέγραψε και την Διδακτορική Διατριβή του με θέμα την «Ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ξεκίνησε, το 1994, την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης («Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien»).
Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, διετέλεσε, από το 1998, νομικός σύμβουλος στο επιτελείο του Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Καγκελάριου της Αυστρίας, Wolfgang Schüssel. Toν Σεπτέμβριο 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με ιδιαίτερο αντικείμενο την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κυπριακό, την πολιτική προσέγγισης της Ελλάδας με την Τουρκία, καθώς και τα μεγάλα θεσμικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τον Μάρτιο 2004 είναι ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου. Τον Μάρτιο 2008 ανέλαβε και χρέη Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τα διεθνή ΜΜΕ και ως προς τις δραστηριότητες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τον Μάιο 2008 ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ.
Μιλά Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ρώσικα. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Φαίη Καραβίτη.
Τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από την Ευρωζώνη, αποκλείει ο Έλληνας πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν ευρωβουλευτής Δημήτρης Δρούτσας σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως δεν υπάρχει κάποιο «Σχέδιο Β» στα μέτρα διάσωσης, από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις σχεδιαζόμενες περικοπές.(04/11/2011 19:22).
Δεν προλαβαίνουν να τούς διαψεύδουν, τα ίδια τα γεγονότα!!!
Ο κ. Δρούτσας, ο οποίος συμμετείχε σήμερα σε ημερίδα της Διπλωματικής Ακαδημίας Βιέννης με θέμα την «οικονομική πολιτική της ΕΕ», απέρριψε την εκδοχή να επιδιώξει εκ νέου κάποιο κυβερνητικό αξίωμα στην Ελλάδα.
"Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα. Η Ελλάδα διατηρεί όλα τα δικαιώματά της που απορρέουν και κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα το Δίκαιο της Θάλασσας", υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δρούτσας από τη Ρώμη, όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη στη Ρώμη.
“Και αυτό αφορά βεβαίως και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)", διεκρίνισε ο κ. Δρούτσας, προσθέτοντας ότι η χώρα μας "αποφασίζει ως κυρίαρχο κράτος πότε και πώς θα τα εξασκήσει. Να είμαστε σαφείς και να μην το αμφισβητεί κανείς αυτό".
Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, με αφορμή τις δηλώσεις του περί αλλαγής της εικόνας του βουλευτή ως καθεστώτος και περί προνομίων των βουλευτών που πρέπει να κοπούν…
Ως και η `διπλή του υπηκοότητα` έπεσε στο τραπέζι, με αφορμή τις πληροφορίες περί αυστριακής καταγωγής της μητέρας του, με το υπουργείο Εξωτερικών πάντως, να διαψεύδει κάθετα, δηλώνοντας πως έχει μία υπηκοότητα, την ελληνική και ένα διαβατήριο, επίσης ελληνικό. Τα πυρά εναντίον του πάντως, συνεχίστηκαν χθες εκ του σύνεγγης, με πληροφορίες να θέλουν τη δημιουργία `κινήματος` εναντίον του από πάνω από 40 βουλευτές που ετοίμαζαν ερώτηση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό, τα έξοδά του εκεί και τα προνόμια που ο ίδιος απολαμβάνει.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάντως δεν του χαρίστηκαν στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής. Πρώτος και καλύτερος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που κατηγόρησε τον -επί δεκαετία συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου- κ.Δρούτσα για λαϊκισμό και απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινωνίας.
«Αυτός ο άνθρωπος σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και ενώ συμμετέχει σε όλες τις κλειστές συσκέψεις για το μέλλον της χώρας, αντί να δει πώς θα σωθεί η πατρίδα,επέλεξε το δρόμο του λαϊκισμού.
Στο ίδιο κλίμα ο Μιχάλης Κατρίνης, που υποστήριξε πως «οι δηλώσεις του κ.Δρούτσα ρίχνουν λάδι στη φωτιά, δεν βοηθούν στο κλίμα ομοψυχίας και εθνικής ενότητας», αναγκάζοντας την Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου –που πήγε αντ`αυτού στην Επιτροπή- να επιχειρεί να κρατήσει ισορροπίες.
«Ο υπουργός έχει την ευθύνη των όσων λέει», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ντίνος Βρεττός, ενώ ο μόνος που βρέθηκε να τον υποστηρίξει ήταν ο Οδυσσέας Βουδούρης.
Για λαϊκισμό και `προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης`, κατηγόρησε τον υπουργό και ο Δημήτρης Λιντζέρης μιλώντας στο Βήμα FM. Ο ίδιος δήλωσε πως θα ήταν `πολύ δυσαρεστημένος και προβληματισμένος ως Έλληνας πολίτης αν ο υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας, κάνει τέτοιου είδους αξιολογήσεις και στην εξωτερική πολιτική"
Τις δηλώσεις Δρούτσα αρνήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι έχει `πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθεί` και επικεντρώνοντας τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, στην αντιπαραγωγική οικονομία και στο πελατειακό κράτος, κάτι που υπονόησε και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στον Real FM. O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής πάντως επανέλαβε ότι ο κ.Δρούτσας εξέφρασε αποκλειστικά προσωπικές του απόψεις, υπερασπιζόμενος όμως τον υπουργό με την φράση «δεν είναι φίλος του πρωθυπουργού, είναι υπουργός Εξωτερικών».
Ευθεία βολή κατά του πρωθυπουργού ερμηνεύεται εντός της κυβέρνησης το αιφνίδιο ξέσπασμα (02/06/2011) του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
"Αν κάποιοι ζητούν 200 αντί για 300 βουλευτές, μετά από 30 χρόνια θητεία, εγώ τους λέω να είναι 55" είπε υποννοώντας τον κ. Δ.Ρέππα χαρακτηρίζοντάς τον και “λαγό”.
Ο Παπανδρέου θεωρεί ότι η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα αφού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί το PSI ούτε έχει εκταμιευτεί η 6η δόση και πιστεύει ότι μια εσωκομματική σύγκρουση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είχε καταστροφικές συνέπειες.
Οι βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θεωρούν μάλιστα ότι το θέμα της αποχώρησης Παπανδρέου είναι αποφασισμένο από τον ίδιο και δεν θέλουν να πιστέψουν ότι η "αμφίσημη στάση" που κρατά την ώρα αυτή συνδέεται με ενδόμυχες σκέψεις και σχεδιασμούς για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.
Στελέχη, που γνωρίζουν τις εμμονές αλλά και το πολιτικό “υπερεγώ” του που προκύπτει από τη ιδιοκτησιακή σχέση του με την μεγαλύτερη πολιτική δυναστεία της χώρας, επιμένουν ότι το πρόβλημα της αποχώρησής του δεν έχει ξεκαθαριστεί. Αντιθέτως, πιστεύουν ότι ο Γιώργος θα διαπραγματευτεί και ενδεχομένως θα εκβιάσει την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφού δεν θέλει να φύγει ταπεινωμένος και κυρίως ψάχνει απεγνωσμένα για ένα είδος δικαίωσης που θα δικαιολογήσει την αντιφατική, αναποτελεσματική και εν πολλοίς καταστροφική διακυβέρνησή του.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι η πολιτική του Γιώργου τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα υπήρξε αντιδημοκρατική και αυταρχική.Ο Γιώργος και το επιτελείο του είχαν απομονώσει όλα σχεδόν τα στελέχη, μόνον οι “πιστοί” ή οι “κηπουροί” του, είχαν δικαίωμα στην εσωκομματική εξουσία.
Οι «κηπουροί» του Γιώργου με νηπιακή πολιτική εμπειρία και σοβαρά ελλείμματα “management” και συχνά πολιτικής αντίληψης, κατέλαβαν κορυφαία υπουργεία, πράγμα το οποίο, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν θα έβλεπαν ούτε κάν στον ύπνο τους.
Η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη η οποία αφού εκτοξεύτηκε από “λογογράφος” του ΓΑΠ στη θέση της υπουργού Περιβάλλοντος και απέτυχε παταγωδώς, στη συνέχεια τοποθετήθηκε “πρέσβειρα” της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ με έδρα το Παρίσι, με απολαβές και προνόμια που θα ζήλευαν κορυφαίοι μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα, με την εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία" και όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, τα "έξοδα μετεγκατάστασης" της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, πιο απλά από τους Έλληνες πολίτες.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Γ. Παπανδρέου δεν ήθελε να αφήσει κάποιους "πολύ δικούς του ανθρώπους" ξεκρέμαστους.
Έτσι, ο Δ. Δρούτσας πήγε στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής, ενώ η Τίνα Μπιρμπίλη μετακόμισε στην "πόλη του φωτός", όπως λέγεται.
Διορίστηκε βάση προεδρικού διατάγματος στη "Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης".
Τυπικά ανέλαβε τα καθήκοντα της στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Στις 14 Νοεμβρίου όμως, ούτε ένα μήνα μετά, φτάνει και ο λογαριασμός, ο οποίος αναλύεται ως ακολούθως: Ο μισθός της κ. Μπιρμπίλη ανέρχεται στα 12.000 ευρώ.
Προσθέτουμε τον οδηγό της, καθώς και την ιδιόκτητη κατοικία εις το Παρίσι και φτάνουμε στα συνολικά 35.272 ευρώ και 16 λεπτά.
Με το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 48810/ΔΙΟ 8897, η Διεύθυνση Οικονομικού του υπουργείου Ανάπτυξης, βλέπε Χρυσοχοϊδης, "εγκρίνει τη δαπάνη 6.233, 92 ευρώ" ως έξοδα μετεγκατάστασης της πρώην υπουργού στο Παρίσι.
Στο τέλος του εγγράφου επισημαίνεται ότι το "υπόλοιπο προς ανάληψη" είναι 29.138,24 ευρώ.
Να σημειωθεί πως η κ. Μπιρμπίλη δεν είχε κάποιον θεσμικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ ούτε είχε εκλεγεί από κάποιο όργανό του πριν γίνει υπουργός.
Ήταν όμως “σύμβουλος” του Γ. Παπανδρέου από το 2004.
Οι κ.κ. Δρούτσας και Λαμπρινίδης οι οποίοι ουδέποτε διεκδίκησαν την ψήφο του Ελληνικού λαού αλλά βρέθηκαν να διευθύνουν “ελέω” της φιλίας τους με τον ΓΑΠ, την εξωτερική πολιτική της χώρας και να διαχειρίζονται “εν λευκώ” τα μυστικά κονδύλια.
Ο Παύλος Γερουλάνος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και Βουλευτής Επικρατείας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Ιστορία στο Williams College. Το 1994 απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Harvard και από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT.
Πριν και κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής για την Photoelectron Corporation, καθώς και στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays. Υπήρξε συνεργάτης του κ. Greville Janner, βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Hellenic Resources Institute στις ΗΠΑ.
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στα "Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς" (για αυτά θα επανέλθουμε), ως οικονομικός διευθυντής και υπεύθυνος προγράμματος αναδιοργάνωσης της εταιρείας από το 1994 έως το 1998.
Τη περίοδο 1999 - 2004, διετέλεσε διαδοχικά ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εξωτερικών σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού και Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού.
Από το 2004 έως το 2006 ήταν σύμβουλος για θέματα διοίκησης προσωπικού στην εταιρεία Egon Zehnder International.
Τον Ιανουάριο του 2006 ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως το 8ο Συνέδριο. Από τον Μάρτιο του 2008 είναι Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος.
Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένος με την Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου και έχει δύο παιδιά, την Τατιάνα και την Αλεξάνδρα.
Ο πατέρας του Μαρίνος Γερουλάνος υπήρξε μεταπολιτευτικά γενικός γραμματέας του υπουργείου Συντονισμού επί υπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι επίσης δισέγγονος του Κεφαλλονίτη γιατρού που ίδρυσε το Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, Μαρίνου Γερουλάνου.
Η μητέρα του Παύλου Γερουλάνου, Αιμιλία Γερουλάνου, αρχαιολόγος με ειδικότητα στα βυζαντινά, είναι πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Η αδελφή του Ειρήνη Γερουλάνου υπήρξε επί χρόνια και παραμένει το δεξί χέρι του Άγγελου Δεληβοριά. Διευθύνει το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, είναι μια ευγενική, δυναμική γυναίκα, αφανής από πεποίθηση και σύζυγος του Πλάτωνα Μαυρομούστακου, καθηγητή Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από τη μεριά της μητέρας του, είναι δισέγγονος του Αντώνη Μπενάκη που διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών του Ελευθέριου Βενιζέλου και ίδρυσε το γνωστό Μουσείο Μπενάκη. Κάτι που δεν ξέρουν επίσης πολλοί είναι ότι ο προπάππους του Παύλου Γερουλάνου, Αντώνης Μπενάκης, ήταν αδελφός της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα, η οποία ήταν και προγιαγιά του Αντώνη Σαμαρά. Με άλλα λόγια, Σαμαράς και Γερουλάνος είναι δεύτερα εξαδέλφια.
Ο Σταύρος Λαμπρινίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Άμχερστ (πτυχίο B.A., Amherst College, 1984) των ΗΠΑ, καθώς και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Γέιλ (πτυχίο J.D., Yale Law School, 1988). Τον Ιούνιο του 2004 εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και από τον Απρίλιο του 2005 μέχρι σήμερα είναι Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον Ιούλιο του 2009 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Από το 1988 ως το 1993 εργάστηκε ως δικηγόρος στη νομική εταιρία Wilmer, Cutler & Pickering στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, με εξειδίκευση στο διεθνές εμπόριο και τις διεθνείς διαιτησίες. Το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Από το 1994 μέχρι το 1996 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του υφυπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα υπουργού Παιδείας Γιώργου Παπανδρέου. Tο 1996 έγινε διευθυντής του επιτελείου του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό (1996-1999), Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας (1999-2004) και Γενικός Διευθυντής του «Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας» (2000-2004).
Ο κ. Λαμπρινίδης, μιλώντας για την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, έκανε λόγο για «Ιφιγένεια» και για θυσία απαραίτητη για να προχωρήσει μπροστά η χώρα: «Η παραίτηση από την πρωθυπουργία ενός λαοφιλούς και εκλεγμένου πριν από δύο χρόνια πρωθυπουργού σε οποιαδήποτε χώρα είναι μια σημαντική πολιτική κίνηση και πολιτική αλλαγή».
Οι προκλητικές δηλώσεις του, φανερώνουν την απόσταση αντίληψης, που υπάρχει μεταξύ αυτού και της Ελληνικής κοινωνίας, οι άνθρωποι λές και δέν ζούν στην Ελλάδα, ιδού οι δηλώσεις του, “Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν είναι ευχαριστημένοι και κάποιοι απ αυτούς είναι στους δρόμους σήμερα, καταλαβαίνουν ότι τα μέτρα αν και τρομακτικά δύσκολα…είναι απαραίτητα και θα εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τις οικογένειές τους”.
Ο κ. Λαμπρινίδης σε άλλες δηλώσεις του, έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της Ελλάδος, επισημαίνοντας τα πάντα επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα της εθνικής μας επετείου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους «κοινούς αγώνες» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών για ελευθερία και ανεξαρτησία, τονίζοντας τον «εξαιρετικά σημαντικό και βοηθητικό ρόλο» που έχει διαδραματίσει η αμερικανική κυβέρνηση αυτή την περίοδο για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στην Ευρώπη!!!
Οι διεκδικητές του “θρόνου” στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν ότι «θα ήταν υποτιμητικό να ξανασυγκρουστούμε με τον ΓΑΠ και τον “αρρωστημένο μηχανισμό” του, που τον στηρίζει και να συνυπογράψουμε τη συλλογική αυτοκτονία της Κεντροαριστεράς και της χώρας».
Μυρίζει άλλο κόμμα υπό τον κ. Λ.Παπαδήμο ή κάτι άλλο ;;
Έπεται συνέχεια ...
Λάζαρος Ελευθεριάδης
Πρόεδρος της κυβέρνησης: Γιώργος Παπανδρέου
• Αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα συντονισμού των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων ΚΥΣΕΑ και Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής: Θεόδωρος Πάγκαλος
• Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, υφυπουργοί, Ντίνος Ρόβλιας, Θεοδώρα Τζάκρη (με έδρα τη Θεσσαλονίκη)
• Υπουργείο Οικονομικών...
Υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης
• Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αναπληρωτής υπουργός Δημ. Δρούτσας, υφυπουργός Σπύρος Κουβέλης
• Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναπληρωτής Πάνος Μπεγλίτης
• Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας
Υπουργός, Λούκα Κατσέλη, υφυπουργοί Σταύρος Αρναουτάκης, Μάρκος Μπόλαρης (με έδρα τη Θεσσαλονίκη)
• Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, Γιάννης Μανιάτης, Θάνος Μωραϊτης
• Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός, Αννα Διαμαντοπούλου, υφυπουργοί Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Πανάρετος
• Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός, Δημ. Ρέππας, υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, Νίκος Σηφουνάκης
• Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης
• Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υφυπουργός Φώφη Γεννηματά
• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή, υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης
• Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός, Χάρης Καστανίδης, υφυπουργός Απόστολος Κατσιφάρας
• Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υφυπουργός Σπύρος Βούγιας
• Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός, Παύλος Γερουλάνος, υφυπουργός Αγγελική Γκερέκου
• Υπουργείο Επικρατείας
Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ, Χάρης Παμπούκης, υφυπουργός με αρμοδιότητα κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργος Πεταλωτής.
Ο Δημήτρης Π. Δρούτσας γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 5 Αυγούστου 1968. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης, όπου συνέγραψε και την Διδακτορική Διατριβή του με θέμα την «Ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ξεκίνησε, το 1994, την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης («Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien»).
Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, διετέλεσε, από το 1998, νομικός σύμβουλος στο επιτελείο του Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Καγκελάριου της Αυστρίας, Wolfgang Schüssel. Toν Σεπτέμβριο 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με ιδιαίτερο αντικείμενο την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κυπριακό, την πολιτική προσέγγισης της Ελλάδας με την Τουρκία, καθώς και τα μεγάλα θεσμικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τον Μάρτιο 2004 είναι ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου. Τον Μάρτιο 2008 ανέλαβε και χρέη Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τα διεθνή ΜΜΕ και ως προς τις δραστηριότητες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τον Μάιο 2008 ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ.
Μιλά Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ρώσικα. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Φαίη Καραβίτη.
Τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από την Ευρωζώνη, αποκλείει ο Έλληνας πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν ευρωβουλευτής Δημήτρης Δρούτσας σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως δεν υπάρχει κάποιο «Σχέδιο Β» στα μέτρα διάσωσης, από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις σχεδιαζόμενες περικοπές.(04/11/2011 19:22).
Δεν προλαβαίνουν να τούς διαψεύδουν, τα ίδια τα γεγονότα!!!
Ο κ. Δρούτσας, ο οποίος συμμετείχε σήμερα σε ημερίδα της Διπλωματικής Ακαδημίας Βιέννης με θέμα την «οικονομική πολιτική της ΕΕ», απέρριψε την εκδοχή να επιδιώξει εκ νέου κάποιο κυβερνητικό αξίωμα στην Ελλάδα.
"Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα. Η Ελλάδα διατηρεί όλα τα δικαιώματά της που απορρέουν και κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα το Δίκαιο της Θάλασσας", υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δρούτσας από τη Ρώμη, όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη στη Ρώμη.
“Και αυτό αφορά βεβαίως και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)", διεκρίνισε ο κ. Δρούτσας, προσθέτοντας ότι η χώρα μας "αποφασίζει ως κυρίαρχο κράτος πότε και πώς θα τα εξασκήσει. Να είμαστε σαφείς και να μην το αμφισβητεί κανείς αυτό".
Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, με αφορμή τις δηλώσεις του περί αλλαγής της εικόνας του βουλευτή ως καθεστώτος και περί προνομίων των βουλευτών που πρέπει να κοπούν…
Ως και η `διπλή του υπηκοότητα` έπεσε στο τραπέζι, με αφορμή τις πληροφορίες περί αυστριακής καταγωγής της μητέρας του, με το υπουργείο Εξωτερικών πάντως, να διαψεύδει κάθετα, δηλώνοντας πως έχει μία υπηκοότητα, την ελληνική και ένα διαβατήριο, επίσης ελληνικό. Τα πυρά εναντίον του πάντως, συνεχίστηκαν χθες εκ του σύνεγγης, με πληροφορίες να θέλουν τη δημιουργία `κινήματος` εναντίον του από πάνω από 40 βουλευτές που ετοίμαζαν ερώτηση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό, τα έξοδά του εκεί και τα προνόμια που ο ίδιος απολαμβάνει.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάντως δεν του χαρίστηκαν στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής. Πρώτος και καλύτερος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που κατηγόρησε τον -επί δεκαετία συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου- κ.Δρούτσα για λαϊκισμό και απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινωνίας.
«Αυτός ο άνθρωπος σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και ενώ συμμετέχει σε όλες τις κλειστές συσκέψεις για το μέλλον της χώρας, αντί να δει πώς θα σωθεί η πατρίδα,επέλεξε το δρόμο του λαϊκισμού.
Στο ίδιο κλίμα ο Μιχάλης Κατρίνης, που υποστήριξε πως «οι δηλώσεις του κ.Δρούτσα ρίχνουν λάδι στη φωτιά, δεν βοηθούν στο κλίμα ομοψυχίας και εθνικής ενότητας», αναγκάζοντας την Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου –που πήγε αντ`αυτού στην Επιτροπή- να επιχειρεί να κρατήσει ισορροπίες.
«Ο υπουργός έχει την ευθύνη των όσων λέει», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ντίνος Βρεττός, ενώ ο μόνος που βρέθηκε να τον υποστηρίξει ήταν ο Οδυσσέας Βουδούρης.
Για λαϊκισμό και `προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης`, κατηγόρησε τον υπουργό και ο Δημήτρης Λιντζέρης μιλώντας στο Βήμα FM. Ο ίδιος δήλωσε πως θα ήταν `πολύ δυσαρεστημένος και προβληματισμένος ως Έλληνας πολίτης αν ο υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας, κάνει τέτοιου είδους αξιολογήσεις και στην εξωτερική πολιτική"
Τις δηλώσεις Δρούτσα αρνήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι έχει `πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθεί` και επικεντρώνοντας τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, στην αντιπαραγωγική οικονομία και στο πελατειακό κράτος, κάτι που υπονόησε και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στον Real FM. O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής πάντως επανέλαβε ότι ο κ.Δρούτσας εξέφρασε αποκλειστικά προσωπικές του απόψεις, υπερασπιζόμενος όμως τον υπουργό με την φράση «δεν είναι φίλος του πρωθυπουργού, είναι υπουργός Εξωτερικών».
Ευθεία βολή κατά του πρωθυπουργού ερμηνεύεται εντός της κυβέρνησης το αιφνίδιο ξέσπασμα (02/06/2011) του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
"Αν κάποιοι ζητούν 200 αντί για 300 βουλευτές, μετά από 30 χρόνια θητεία, εγώ τους λέω να είναι 55" είπε υποννοώντας τον κ. Δ.Ρέππα χαρακτηρίζοντάς τον και “λαγό”.
Ο Παπανδρέου θεωρεί ότι η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα αφού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί το PSI ούτε έχει εκταμιευτεί η 6η δόση και πιστεύει ότι μια εσωκομματική σύγκρουση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είχε καταστροφικές συνέπειες.
Οι βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θεωρούν μάλιστα ότι το θέμα της αποχώρησης Παπανδρέου είναι αποφασισμένο από τον ίδιο και δεν θέλουν να πιστέψουν ότι η "αμφίσημη στάση" που κρατά την ώρα αυτή συνδέεται με ενδόμυχες σκέψεις και σχεδιασμούς για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.
Στελέχη, που γνωρίζουν τις εμμονές αλλά και το πολιτικό “υπερεγώ” του που προκύπτει από τη ιδιοκτησιακή σχέση του με την μεγαλύτερη πολιτική δυναστεία της χώρας, επιμένουν ότι το πρόβλημα της αποχώρησής του δεν έχει ξεκαθαριστεί. Αντιθέτως, πιστεύουν ότι ο Γιώργος θα διαπραγματευτεί και ενδεχομένως θα εκβιάσει την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφού δεν θέλει να φύγει ταπεινωμένος και κυρίως ψάχνει απεγνωσμένα για ένα είδος δικαίωσης που θα δικαιολογήσει την αντιφατική, αναποτελεσματική και εν πολλοίς καταστροφική διακυβέρνησή του.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι η πολιτική του Γιώργου τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα υπήρξε αντιδημοκρατική και αυταρχική.Ο Γιώργος και το επιτελείο του είχαν απομονώσει όλα σχεδόν τα στελέχη, μόνον οι “πιστοί” ή οι “κηπουροί” του, είχαν δικαίωμα στην εσωκομματική εξουσία.
Οι «κηπουροί» του Γιώργου με νηπιακή πολιτική εμπειρία και σοβαρά ελλείμματα “management” και συχνά πολιτικής αντίληψης, κατέλαβαν κορυφαία υπουργεία, πράγμα το οποίο, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν θα έβλεπαν ούτε κάν στον ύπνο τους.
Η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη η οποία αφού εκτοξεύτηκε από “λογογράφος” του ΓΑΠ στη θέση της υπουργού Περιβάλλοντος και απέτυχε παταγωδώς, στη συνέχεια τοποθετήθηκε “πρέσβειρα” της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ με έδρα το Παρίσι, με απολαβές και προνόμια που θα ζήλευαν κορυφαίοι μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα, με την εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία" και όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, τα "έξοδα μετεγκατάστασης" της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, πιο απλά από τους Έλληνες πολίτες.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Γ. Παπανδρέου δεν ήθελε να αφήσει κάποιους "πολύ δικούς του ανθρώπους" ξεκρέμαστους.
Έτσι, ο Δ. Δρούτσας πήγε στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής, ενώ η Τίνα Μπιρμπίλη μετακόμισε στην "πόλη του φωτός", όπως λέγεται.
Διορίστηκε βάση προεδρικού διατάγματος στη "Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης".
Τυπικά ανέλαβε τα καθήκοντα της στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Στις 14 Νοεμβρίου όμως, ούτε ένα μήνα μετά, φτάνει και ο λογαριασμός, ο οποίος αναλύεται ως ακολούθως: Ο μισθός της κ. Μπιρμπίλη ανέρχεται στα 12.000 ευρώ.
Προσθέτουμε τον οδηγό της, καθώς και την ιδιόκτητη κατοικία εις το Παρίσι και φτάνουμε στα συνολικά 35.272 ευρώ και 16 λεπτά.
Με το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 48810/ΔΙΟ 8897, η Διεύθυνση Οικονομικού του υπουργείου Ανάπτυξης, βλέπε Χρυσοχοϊδης, "εγκρίνει τη δαπάνη 6.233, 92 ευρώ" ως έξοδα μετεγκατάστασης της πρώην υπουργού στο Παρίσι.
Στο τέλος του εγγράφου επισημαίνεται ότι το "υπόλοιπο προς ανάληψη" είναι 29.138,24 ευρώ.
Να σημειωθεί πως η κ. Μπιρμπίλη δεν είχε κάποιον θεσμικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ ούτε είχε εκλεγεί από κάποιο όργανό του πριν γίνει υπουργός.
Ήταν όμως “σύμβουλος” του Γ. Παπανδρέου από το 2004.
Οι κ.κ. Δρούτσας και Λαμπρινίδης οι οποίοι ουδέποτε διεκδίκησαν την ψήφο του Ελληνικού λαού αλλά βρέθηκαν να διευθύνουν “ελέω” της φιλίας τους με τον ΓΑΠ, την εξωτερική πολιτική της χώρας και να διαχειρίζονται “εν λευκώ” τα μυστικά κονδύλια.
Ο Παύλος Γερουλάνος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και Βουλευτής Επικρατείας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Ιστορία στο Williams College. Το 1994 απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Harvard και από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT.
Πριν και κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής για την Photoelectron Corporation, καθώς και στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays. Υπήρξε συνεργάτης του κ. Greville Janner, βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Hellenic Resources Institute στις ΗΠΑ.
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στα "Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς" (για αυτά θα επανέλθουμε), ως οικονομικός διευθυντής και υπεύθυνος προγράμματος αναδιοργάνωσης της εταιρείας από το 1994 έως το 1998.
Τη περίοδο 1999 - 2004, διετέλεσε διαδοχικά ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εξωτερικών σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού και Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού.
Από το 2004 έως το 2006 ήταν σύμβουλος για θέματα διοίκησης προσωπικού στην εταιρεία Egon Zehnder International.
Τον Ιανουάριο του 2006 ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως το 8ο Συνέδριο. Από τον Μάρτιο του 2008 είναι Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος.
Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένος με την Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου και έχει δύο παιδιά, την Τατιάνα και την Αλεξάνδρα.
Ο πατέρας του Μαρίνος Γερουλάνος υπήρξε μεταπολιτευτικά γενικός γραμματέας του υπουργείου Συντονισμού επί υπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι επίσης δισέγγονος του Κεφαλλονίτη γιατρού που ίδρυσε το Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, Μαρίνου Γερουλάνου.
Η μητέρα του Παύλου Γερουλάνου, Αιμιλία Γερουλάνου, αρχαιολόγος με ειδικότητα στα βυζαντινά, είναι πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Η αδελφή του Ειρήνη Γερουλάνου υπήρξε επί χρόνια και παραμένει το δεξί χέρι του Άγγελου Δεληβοριά. Διευθύνει το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, είναι μια ευγενική, δυναμική γυναίκα, αφανής από πεποίθηση και σύζυγος του Πλάτωνα Μαυρομούστακου, καθηγητή Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από τη μεριά της μητέρας του, είναι δισέγγονος του Αντώνη Μπενάκη που διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών του Ελευθέριου Βενιζέλου και ίδρυσε το γνωστό Μουσείο Μπενάκη. Κάτι που δεν ξέρουν επίσης πολλοί είναι ότι ο προπάππους του Παύλου Γερουλάνου, Αντώνης Μπενάκης, ήταν αδελφός της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα, η οποία ήταν και προγιαγιά του Αντώνη Σαμαρά. Με άλλα λόγια, Σαμαράς και Γερουλάνος είναι δεύτερα εξαδέλφια.
Ο Σταύρος Λαμπρινίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Άμχερστ (πτυχίο B.A., Amherst College, 1984) των ΗΠΑ, καθώς και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Γέιλ (πτυχίο J.D., Yale Law School, 1988). Τον Ιούνιο του 2004 εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και από τον Απρίλιο του 2005 μέχρι σήμερα είναι Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον Ιούλιο του 2009 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Από το 1988 ως το 1993 εργάστηκε ως δικηγόρος στη νομική εταιρία Wilmer, Cutler & Pickering στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, με εξειδίκευση στο διεθνές εμπόριο και τις διεθνείς διαιτησίες. Το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Από το 1994 μέχρι το 1996 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του υφυπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα υπουργού Παιδείας Γιώργου Παπανδρέου. Tο 1996 έγινε διευθυντής του επιτελείου του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό (1996-1999), Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας (1999-2004) και Γενικός Διευθυντής του «Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας» (2000-2004).
Ο κ. Λαμπρινίδης, μιλώντας για την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, έκανε λόγο για «Ιφιγένεια» και για θυσία απαραίτητη για να προχωρήσει μπροστά η χώρα: «Η παραίτηση από την πρωθυπουργία ενός λαοφιλούς και εκλεγμένου πριν από δύο χρόνια πρωθυπουργού σε οποιαδήποτε χώρα είναι μια σημαντική πολιτική κίνηση και πολιτική αλλαγή».
Οι προκλητικές δηλώσεις του, φανερώνουν την απόσταση αντίληψης, που υπάρχει μεταξύ αυτού και της Ελληνικής κοινωνίας, οι άνθρωποι λές και δέν ζούν στην Ελλάδα, ιδού οι δηλώσεις του, “Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν είναι ευχαριστημένοι και κάποιοι απ αυτούς είναι στους δρόμους σήμερα, καταλαβαίνουν ότι τα μέτρα αν και τρομακτικά δύσκολα…είναι απαραίτητα και θα εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τις οικογένειές τους”.
Ο κ. Λαμπρινίδης σε άλλες δηλώσεις του, έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της Ελλάδος, επισημαίνοντας τα πάντα επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα της εθνικής μας επετείου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους «κοινούς αγώνες» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών για ελευθερία και ανεξαρτησία, τονίζοντας τον «εξαιρετικά σημαντικό και βοηθητικό ρόλο» που έχει διαδραματίσει η αμερικανική κυβέρνηση αυτή την περίοδο για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στην Ευρώπη!!!
Οι διεκδικητές του “θρόνου” στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν ότι «θα ήταν υποτιμητικό να ξανασυγκρουστούμε με τον ΓΑΠ και τον “αρρωστημένο μηχανισμό” του, που τον στηρίζει και να συνυπογράψουμε τη συλλογική αυτοκτονία της Κεντροαριστεράς και της χώρας».
Μυρίζει άλλο κόμμα υπό τον κ. Λ.Παπαδήμο ή κάτι άλλο ;;
Έπεται συνέχεια ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου