Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Λύση στο Κυπριακό χωρίς παρεμβάσεις τρίτων


«Η Λευκωσία πρέπει επιτέλους να πάψει να είναι η τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης», σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, σε μήνυμά του προς το Δ. Χριστόφια με αφορμή την 49η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η οριστική επανένωση του νησιού, στο πλαίσιο μίας αμοιβαία αποδεκτής, δίκαιης, συνολικής και μόνιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, παραμένει ο αναλλοίωτος και σταθερός κοινός μας στόχος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπούλιας υπογραμμίζει ότι «η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να βασίζεται στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


«Να είναι το αποτέλεσμα μιας καθαρά κυπριακής διαδικασίας, χωρίς παρεμβάσεις τρίτων και τεχνητά χρονοδιαγράμματα», προσθέτει. Επισημαίνει ακόμη την «σταθερή και αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία» η οποία «συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας στο κορυφαίο εθνικό μας θέμα».


Διαβεβαιώνει τέλος τον πρόεδρο Χριστόφια ότι «δεν θα φεισθούμε καμίας προσπάθειας για την οριστική και πλήρη δικαίωση των κοινών μας αγώνων. Το οφείλουμε στους αδικοχαμένους συμπατριώτες μας και στις μελλοντικές γενιές».


Δεν υπάρχουν σχόλια: