Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Με σημαία τον Καραμανλή


Σε πρόγραμμα με χαρακτήρα προεκλογικής καμπάνιας για εθνικές εκλογές μπαίνει από το Σάββατο ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο στόχος είναι η μείωση της διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ όσο είναι δυνατό στις ευρωεκλογές, ώστε ακόμα και σε περίπτωση ήττας η διαφορά να έχει το μαγικό αριθμό 2 μπροστά.

Με το ταξίδι του στην Πράγα αλλά και την επίσκεψη στη Σουηδία τη Δευτέρα (όπου αντικείμενο είναι η διερεύνηση των προθέσεων της σουηδικής προεδρίας για θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως το Κυπριακό, το Σκοπιανό, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τα Ελληνοτουρκικά) ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στη διεθνή παρουσία της χώρας και ταυτοχρόνως στην ενίσχυση του προσωπικού του προφίλ.


Το Σάββατο όμως ουσιαστικά θα εγκαινιάσει από τη Θεσσαλονίκη την προεκλογική περίοδο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Σύμφωνα με τους στενούς του συνεργάτες ο κ. Καραμανλής θα προχωρήσει σε ολομέτωπη και οξύτατη επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο θα κατηγορήσει μεταξύ άλλων ότι συντηρεί εν μέσω διεθνούς κρίσης ένα κλίμα σκανδαλολογίας για μικροκομματικές σκοπιμότητες, ότι διακατέχεται από βουλιμία για εξουσία και ότι βάζει το συμφέρον του κόμματος πάνω από εκείνο της χώρας.


Ο κ. Καραμανλής θα επιδιώξει να δημιουργήσει κλίμα όσο το δυνατόν μεγαλύτερης πόλωσης ώστε να αυξήσει τη συσπείρωση της βάσης της Ν.Δ. Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι αν επιτευχθεί αυτό οι ευρωεκλογές μπορούν να μετατραπούν ακόμα και σε ντέρμπι, καθώς η συσπείρωση των οπαδών της Ν.Δ. είναι πολύ χαμηλή.

Σε κλίμα πολεμικό



Λένε μάλιστα ότι αυτό υπονοούσε η χθεσινή δήλωση του Αρη Σπηλιωτόπουλου, ότι η Ν.Δ. θα τα πάει καλύτερα απ’ ό,τι αναμένεται στις ευρωεκλογές. Πάντως, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, επειδή η Κεντρική Επιτροπή θα έχει χαρακτήρα πολεμικό και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν προς τα έξω στο Μαξίμου, μάλλον δεν πρόκειται να γίνουν σε αυτήν ανακοινώσεις για το ευρωψηφοδέλτιο. Ο κ. Καραμανλής έχει καιρό για αυτές τις ανακοινώσεις ως τις 17 Μαΐου.


Βασικό στοιχείο της κυβερνητικής στρατηγικής είναι ότι το βάρος της καμπάνιας θα το αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.



Οπως επισημαίνει κορυφαίος υπουργός, δεν είναι μόνον ο καλύτερος που διαθέτει η Ν.Δ. αλλά είναι και μια ενασχόληση η οποία του αρέσει. Οι εξορμήσεις του κ. Καραμανλή σε έργα και συγκεντρώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να πυκνώσουν σημαντικά και ήδη έχουν προγραμματιστεί ορισμένοι σταθμοί: το επόμενο Σαββατοκύριακο ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί έργα της Εγνατίας οδού, με σκοπό να προβάλει την ουσιαστική δουλειά της κυβέρνησης.



Μια εβδομάδα αργότερα έχει προγραμματίσει επίσκεψη στη Χίο, ενώ την Παρασκευή το απόγευμα, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε μεγάλη κομματική συγκέντρωση στην Αθήνα. Μάλιστα, επειδή την ίδια ημέρα θα πρέπει να παραστεί στη Διαβαλκανική Σύνοδο Κορυφής που γίνεται στο Κιζινάου της Μολδαβίας, ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει αμέσως μετά την παρέμβασή του, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στην Αθήνα για τη συγκέντρωση.


ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: