Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Καθαρές κουβέντες από τον Μητσοτάκη !

Γιατί τώρα η παρέμβαση του Κώστα Μητσοτάκη;



Ηχηρή η παρέμβαση του Μητσοτάκη, με πολλαπλά πολιτικά μηνύματα προς την κυβέρνηση αλλά και το κόμμα της ΝΔ.
Ο πρώην πρωθυπουργός, μετά από τρεις μήνες σιωπής καθώς δεν είχε εμπλακεί ούτε στην εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στη Ν.Δ., κάλεσε σήμερα το πρωί την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στους πολίτες για την κατάσταση της οικονομίας και να λάβει τα αναγκαία μέτρα - όσο σκληρά κι επώδυνα κι αν είναι - προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολιάζοντας πικρά τη δήλωση Μητσοτάκη, αναφέρουν ότι ρίχνει νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ και ...
προετοιμάζει το έδαφος για τις απογευματινές ανακοινώσεις του Παπανδρέου.
Προβλέπει μάλιστα ότι: «Χωρίς αυτή την έντιμη και ειλικρινή εξήγηση, την οποία δυστυχώς κανένα κόμμα, μέχρι σήμερα, δεν επεχείρησε, τα επώδυνα μέτρα -που ούτως ή άλλως υπό την πίεση της ανάγκης θα ληφθούν- θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες κοινωνικές αναταράξεις».
Όπως και να «διαβάζουν» το μήνυμα του στη Ρηγίλλης, δεν πρέπει να λησμονούν ότι ο Μητσοτάκης είναι πρώην πρωθυπουργός και η ζώσα πολιτική ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας.
Και καλύτερα είναι να σταθούν στο σημείο εκείνο της δήλωσής του όπου προβλέπει πως αν η κυβέρνηση ανεχτεί το «παιχνίδι» των μειοψηφιών, τότε θα επέλθουν σοβαρά πολιτικά δεινά και παραπέμπει στην περίοδο της ανόδου της Χούντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: