Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Έτσι υπερασπίζεται τη χώρα;

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στη γαλλική Εφημερίδα FIGARO, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, εντάσσεται και αυτή στην ίδια λογική του εξευτελισμού της χώρας του στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης.

Αντί να είναι πιο σεμνός, αντί να παρασύρεται από το διεθνοποιημένο προφίλ του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός όφειλε μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης και αισθητής μείωσης του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε σύγκριση με τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, να είναι πιο συναινετικός, πιο συνθετικός, πιο «εθνικός», πιο προστατευτικός διαχρονικά για την Ελλάδα, της οποίας ως Πρωθυπουργός υποτίθεται ότι διαφυλάττει το κύρος και την εικόνα.
Τίποτε από όλα αυτά. ...
Μεταφυσικός, εξωπραγματικός και χωρίς αυτογνωσία για το παρελθόν του κόμματός του ο Έλληνας Πρωθυπουργός τα είπε έξω από τα δόντια: 
«Πρέπει να καταλάβουμε, ότι δύο δάχτυλα μας χώριζαν από την χρεοκοπία (σ.σ. θυμηθείτε τι έλεγα το πρώτο οκτάμηνο της θητείας του). 
Λόγω μιας καταστροφικής διαχείρισης όλου του δημόσιου τομέα, κράτος, υπουργεία, δημόσιες επιχειρήσεις, αυτοδιοικητικές μονάδες, υγεία, πληρώναμε το λογαριασμό της διαφθοράς, της σπατάλης, των πελατειακών πρακτικών.
Ακόμη και αλήθεια να είναι, δεν είναι λόγια για έναν Πρωθυπουργό.  
Εκτός αν με τη φίλη του, Άγκελα Μέρκελ, αποφάσισαν να εκθέσουν τις χώρες τους, ανεξαρτήτως κόστους, εξού και η Γερμανίδα Καγκελάριος χαρακτήρισε «ανεύθυνο» τον προκάτοχό της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, επειδή στήριξε την ένταξη της Ελλάδος στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ευρώ), επί εποχής ΠΑΣΟΚ, με υπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για τις πολιτικές σχέσεις με την Ευρώπη τον Γιώργο Παπανδρέου. 
Τι αφορούσε η κατηγορία αυτή; 
Τα «greek statistics».
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ,

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε, ότι όταν οι ευνούχοι πουλάνε τσαμπουκά, μενάρουν.