Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ο θεσμικός τους ρόλος είναι η συναίνεση !

By Factorx March 10, 2009

Στην Ελλάδα καίγεται το σύμπαν από ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία… και οι οργανισμοί εξουσίας με τα επιτελεία τους αναλύουν πότε θα κάνουν εκλογές και αν οι μονάδες των σφυγμομετρήσεων θα τους πάνε με σιγουριά στην «καρέκλα».
Η οικονομική περιπέτεια στην οποία μπήκε η χώρα μας, ο κίνδυνος να μεγαλώσει η κοινωνία των περιθωριοποιημένων πολιτών γίνεται επικοινωνιακό παιχνίδι για την εξουσία της δόξας και του χρήματος.


Ακόμη και η επίκληση της συναίνεσης αξιοποιείται ρητορικά μόνον και μόνον για να στριμωχθεί ο αντίπαλος, όπως και η άρνηση για συναίνεση από τον αντίπαλο με το βαρετό και μονότονο να γίνουν τώρα εκλογές.
Ανούσιος αγώνας από τους μπλε να παραμείνουν στην εξουσία και πληκτικά επαναλαμβανόμενος αγώνας από τους πράσινους να νικήσουν ξανά αυτοί.
Ξεχνούν ότι ο λαός τους έδωσε εντολή και ρόλους.
Στην κυβέρνηση να κυβερνήσει λύνοντας προβλήματα και στην αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγχει, να ασκεί κριτική και να προτείνει.
Δεν χρειάζονται χοντρά λόγια για συναίνεση, ούτε αφορισμοί και ξόρκια αντι-συναίνεσης με θυμιατό τις εκλογές.
Αρκεί η θεσμική συναίνεση. Αρκεί να σεβαστούν το ρόλο τους. Και ο λαός την ώρα των εκλογών θα αξιολογήσει και θα επιλέξει…
ΠΑΝ. ΠΑΠ

emprosdrama.blogspot.com από Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: