Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Τό σεμνά καί ταπεινά δέν τηρήθηκε αλλά καί το ΠΑΣΟΚ δέν πείθει....

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=2235

"Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε το συλλογικό συμφέρον...χωρίς έπαρση, χωρίς αλαζονεία. Με ταπεινότητα και σεμνότητα. Και στο σημείο αυτό αποδίδω τεράστια, κεφαλαιώδη σημασία." Κώστας Καραμανλής, Μαρτιος 2004.

Το περίφημο «Σεμνά και Ταπεινά», η οδηγία που έδωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το 2004 στους βουλευτές και τους υπουργούς του, έμεινε γράμμα κενό.

Αυτό τουλάχιστον πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB η οποία διενεργήθηκε αποκλειστικά για λογαριασμό τoυ νέου διαδικτυακού «τόπου» ενημέρωσης και ανάλυσης newstime.gr.

Το 81,6% της Κοινής Γνώμης θεωρεί ότι το "Σεμνά και Ταπεινά" εφαρμόστηκε μόνο από τη μειοψηφία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Επιπλέον, αίσθηση προκαλεί πως απαντά στην ερώτηση η κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας: 68,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ συμμερίζεται την άποψη ότι μόνο μια μειοψηφία των στελεχών της ΝΔ πορεύτηκε σεμνά και ταπεινά. Αυτό ίσως εξηγεί, πιο καθαρά από κάθε άλλη φορά, τόσο τον θυμό αυτών των ψηφοφόρων της ΝΔ για την απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος της παράταξης έναντι του ΠΑΣΟΚ, όσο και την αποσυσπείρωση των οπαδών του κυβερνώντος κόμματος.

Πάντως σε ότι αφορά στις επικείμενες εκλογές η πλειοψηφία (62,4%) εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πείσει πως αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 34,7%.

Το 70,9 των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως σίγουρα και μάλλον έχει πείσει, όμως ένα 25,9% απαντά πως δεν έχει πείσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: