Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Με βασικό ζητούμενο η έκδοση κοινών αποτελεσμάτων


Η έκδοση κοινών αποτελεσμάτων αποτελεί για μια ακόμα χρονιά, το βασικό ζητούμενο για τις φοιτητικές εκλογές που θα διεξαχθούν σήμερα.

Παράλληλα, στοίχημα φαίνεται να αποτελεί το ποσοστό συμμετοχής, που πέρσι ήταν κάτω από το 60%, ενώ φέτος αναμένεται νέα πτώση, λόγω και της περιόδου κατά την οποία διενεργούνται οι εκλογές.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ΔΑΠ δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση, αλλά αναμένεται να έχει απώλειες. Η ΠΑΣΠ είναι περισσότερο αισιόδοξη, λόγω του ευνοϊκού για το ΠΑΣΟΚ κλίματος. Στις αριστερές παρατάξεις αναμένονται μικρές αυξομειώσεις.


«Οι φετινές φοιτητικές εκλογές βρίσκουν το πανεπιστήμιο σε μια κρίσιμη, όσο και μεταβατική φάση. Οι προκλήσεις του μέλλοντος είναι μπροστά» τόνισε, ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος στο μήνυμά του για τις εκλογές.


«Οι στόχοι μας για την ανώτατη εκπαίδευση είναι γνωστοί, σαφείς και φιλόδοξοι» επεσήμανε ο υπουργός: «Αποφασιστική άνοδος της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της χώρας, σε ένα πλαίσιο κατοχυρωμένης αυτονομίας και άνθησης της ακαδημαϊκής ελευθερίας για όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Είμαι βέβαιος πως οι φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές θα αποτελέσουν μια μεγάλη δημοκρατική γιορτή για το πανεπιστήμιο και τα αποτελέσματά τους θα συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της ενιαίας θεσμικής εκπροσώπησης των φοιτητών με πλουραλισμό, δημοκρατικές αξίες, προωθητικούς στόχους και οράματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: