Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Εξέλιξη της ανεργίας στην χώρα μας και την Ευρώπη


τα "ψέματα Πασόκ" για την ανεργία
By exastal
Ξέρουμε πολύ καλά ότι το ψέμα πάει σύννεφο στο Πασόκ.
Η όλη συμπεριφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ότι περιστοιχίζεται από επικίνδυνους συμβούλους και ανεύθυνους πολιτικούς συντρόφους που διακατέχονται από ακόρεστη βουλιμία για εξουσία.
Στο σχεδιάγραμμα(είναι από τη "Ναυτεμπορική") βλέπετε την εξέλιξη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, το τέταρτο τρίμηνο κάθε έτους.
Παρά ταύτα στο Πασόκ επιμένουν στα ψέματα επειδή δεν έχουν ούτε σχέδιο, ούτε θέσεις, ούτε προτάσεις:... η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την αύξηση των ανέργων τον περασμένο Δεκέμβριο
Για άλλη µία φορά, το ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίµα πανικού. Το ποσοστό ανεργίας το Δεκέµβριο του 2008 ήταν 8,9%, παραµένοντας στα ίδια επίπεδα µε το Δεκέµβριο του 2007 (8,9%).
Η άνοδος των ανέργων κατά 50.000 και του δείκτη ανεργίας από 7,8% τον Νοέµβριο σε 8,9% τον Δεκέµβριο αποτυπώνει αναμενόμενη εποχική διακύµανση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2007, και κατά την αντίστοιχη περίοδο (από τον Νοέµβριο στο Δεκέµβριο), είχαµε αύξηση των ανέργων κατά 65.000, µε το ποσοστό ανεργίας να αυξάνεται από 7,6% στο 8,9%.
Σημειώνεται ότι οι άνεργοι εν µέσω οικονοµικής κρίσης, τον Δεκέµβριο 2008 είναι 4.000 λιγότεροι από τον Δεκέμβριο 2007.... ότι η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε η ανεργία δεν θα µμειώνονταν συνεχώς από 11,3% το πρώτο τρίµηνο του 2004, στο 7,9% το τέταρτο τρίµηνο του 2008, εν µέσω διεθνούς οικονοµικής κρίσης.
Είναι το µμικρότερο ποσοστό ανεργίας για το τέταρτο τρίµηνο του έτους από το 1998, έτος από το οποίο η Έρευνα Εργατικού Δυναµικού άρχισε να διεξάγεται σε τριμηνιαία βάση. Η κυβερνητική πολιτική έχει συνέχεια, συνέπεια, µεορατά αποτελέσµατα.... ότι η Κυβέρνηση κατεβάζει το ποσοστό της ανεργίας µε τη µερική απασχόληση και τα Stage.
Οι απασχολούµενοι σε προγράµµατα stage δεν ξεπερνούν τους 20.000. Ο αριθµός αυτός επηρεάζει την ανεργία σε ποσοστό 0,3%, εποµένως η µείωση της ανεργίας δεν οφείλεται σε αυτά τα προγράµµατα.Το ποσοστό µερικής απασχόλησης είναι ιδιαίτερο χαµηλό και ανέρχεται στο 5,7% του συνόλου των απασχολουµένων. Μάλιστα, από το σύνολο αυτών των εργαζοµένων, µόνο το 43% έκανε αυτή την επιλογή διότι δεν µπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό µερικής απασχόλησης στην ΕΕ-27 ανέρχεται στο 18,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: