Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Πόσο σοβαροί είστε; Επιτέλους σοβαρευτείτε !

Επιτέλους σοβαρευτείτε.
By politis-gr

Τον λαϊκισμό που είχε επικρατήσει στον πολιτικό βίο την αλήστου μνήμης περίοδο 80'-90' τον πληρώσαμε ακριβά.
Ίσως τον πληρώνουμε και μέχρι σήμερα.
Τον λαϊκισμό του ζιβάγκο, τον διαδέχτηκε ο λαϊκισμός της γραβάτας, μετεξελίχθηκε και φόρεσε διανοουμενίστικο αμπέχονο , έφθασε δε να εισβάλει και στα μέχρι τότε καλά κλειδωμένα ερμάρια που φιλοξενούσαν τις ακαδημαϊκές τηβέννους.
Το χειρότερο όλων είναι ότι πέρασε και στον λαό. Φυτεύτηκε, ποτίστηκε ,καλλιεργήθηκε εντέχνως και εκτρέφοντας στερεότυπα κρατά σε διαρκή νάρκωση τους πολίτες.
Φτάσαμε στο σημείο η αλήθεια να είναι κάτι σαν μεταφυσική έννοια και όχι το σύνολο των υπαρκτών δεδομένων.
Πάρτε παράδειγμα την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Eυρωδικαστηρίου για εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο.
Το θέμα εξίσωσης ορίων ηλικίας μεταξύ αντρών και γυναικών είχε τεθεί και στην έκθεση της επιτροπής Σπράου, που είχε ορισθεί από τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ.
Πολλά στελέχη των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ εκείνη την εποχή είχαν στηρίξει αυτές τις απόψεις της Επιτροπής .
Μεταξύ αυτών και η σημερινή ηγεσία του κόμματος υπό τον κ. Γ.Παπανδρέου, αλλά και η αυριανή ηγεσία του κόμματος. Η κα. Άννα Διαμαντοπούλου.
Και όμως, .... ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν τα πράγματα και ποια είναι η αλήθεια, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κομματικά την καταδικαστική απόφαση του Eυρωδικαστηρίου.
Ανέβηκαν στα κεραμίδια και άρχισαν να επικρίνουν την κυβέρνηση γιατί..... «δεν επιχειρηματολόγησε όσο εξελισσόταν η υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έτσι ώστε να .....μην καταδικαστεί η χώρα», και ανεβάζοντας σε υπερμεγέθη τόνους τον λαϊκισμό απαντούν στο ερώτημα εάν πρέπει το ΠαΣοκ να κάνει αυτοκριτική , ότι :«λέμε καθαρά πως πρέπει να προστατευθεί η εργαζόμενη γυναίκα ελλείψει ενός σοβαρού κοινωνικού κράτους».
Τρία πουλάκια κάθονταν....
Δηλαδή για να καταλάβουμε, ...το ΠαΣοΚ επικρίνει την κυβέρνηση ότι δεν είναι ικανή να κοροϊδέψει τους «κουτόφραγκους» και να διεκδικήσει την ...«διαφορετικότητα» μέσα στους κόλπους της Ε.Ε .
Δεν είναι ικανή να διεκδικήσει τα ... «δικά μας , δικά μας και τα δικά σας ....και αυτά δικά μας».
Ίσως να κάνω λάθος , ίσως να ζω σε παράλληλο σύμπαν , ίσως κάτι να μου διέφυγε και να μην το κατάλαβα, αλλά έχω την εντύπωση ότι κανείς δεν μας πίεσε να μπούμε στην Ε.Ε.
Με την θέληση μας μπήκαμε στην Ε.Ε.
Με την θέληση μας...εισπράττουμε επιχορηγήσεις, ευρωπαϊκά προγράμματα και «πακέτα» δισεκατομμυρίων ευρώ.
Με την θέληση μας τα πρώτα παραδείγματα και τα
μυστικά μονοπάτια, στρωμένα με ...καλαμπόκια, τα αποδεχτήκαμε από την τότε ...επίσημη πολιτεία.

Με την θέληση μας, σαν καλοί μαθητές που είμαστε και τα ...«αρπάζουμε» αμέσως, τα μετατρέψαμε σε εξοχικά, ακριβά αυτοκίνητα, μεγάλη ζωή , πανάκριβα γούστα.
Με την θέληση τους υπέγραψαν ,όλοι αυτοί που έχουν ανέβει τώρα στα κεραμίδια και ...λαϊκίζουν, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και
όλες τις σχετικές ευρωπαϊκές συνθήκες. Με την θέληση μας μπήκαμε και στην ΟΝΕ αξιοποιώντας όλες της συνταγές των Αλχημιστών αφού μέχρι τότε οι «κουτόφραγκοι» δεν ....τις γνώριζαν.


Όμως.... όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος.
Μια του κλέφτη , δύο του κλέφτη , τρεις και το κακό συναπάντημα .... με τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα.
Ας καταλάβουμε επιτέλους δύο πράγματα:
α) Ως μέλη της Ε.Ε έχουμε μια σειρά υποχρεώσεις.
Με σημαντικότερη από όλες την εφαρμογή των κανόνων της Ένωσης.Αυτή η ιστορία με το συνταξιοδοτικό των γυναικών πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες επί μια 10ετια. Όλες οι γνωμοδοτήσεις ήταν αρνητικές.
'Όλοι συμφωνούσαν στις μεταξύ τους συζητήσεις (και η λαϊκίζουσα, ανεβασμένη τώρα στα κεραμίδια, ηγεσία του ΠαΣοΚ) ότι πρόκειται για καραμπινάτη παραβίαση των κοινοτικών κανόνων.
β) Δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία και επιλογές, χωρίς ορθή κρίση.
Αυτή πάλι βασίζεται στην σωστή πληροφορία.
Ο λαϊκισμός όμως καταλύει την ορθή πληροφόρηση.
Καλλιεργεί εφήμερες ψευδαισθήσεις και απάτες.

Ας μην ξεχνάμε ότι πολλές δικτατορίες στηρίχτηκαν περισσότερο ....στο λαϊκισμό παρά στα όπλα.
Τα υπόλοιπα είναι ......«ιστορίες για αγρίους».
Επιτέλους σοβαρευτείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: