Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Το κλειδί...



Ακόμα και σήμερα - μετά τις λεηλασίες του περασμένου Δεκεμβρίου και μετά τους αναίτιους βανδαλισμούς καταστημάτων της περασμένης εβδομάδας – δεν μπορούν να καταλήξουν σε πολιτική απόφαση για την κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που ονομάζεται «Πανεπιστημιακό άσυλο»…
Όπως καταλαβαίνουν όλοι πλέον, δεν πρόκειται για άσυλο ιδεών. Αυτό έχει προ πολλού καταργηθεί. Πρόκειται για «άβατο» προστασίας κακουργηματικών πράξεων.
Κι όμως! Κυβέρνηση και μείζων Αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι ο νόμος που υπάρχει είναι «επαρκής», μια που προβλέπει ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας μπορούν να μπουν σε Πανεπιστημιακούς χώρους ασύλου, όταν συντελείται αυτόφωρο κακούργημα».
Συνεπώς χρειάζεται εφαρμογή του νόμου, όχι αλλαγή νομοθεσίας…
Τέτοιες ανοησίες…
Προφανώς τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά:
* Διότι για να διαπιστωθεί ότι «συντελείται κακούργημα» σε ένα χώρο, πρέπει να είναι παρόντες οι αστυνομικοί και οι εισαγγελείς.
Όταν απαγορεύεται να είναι παρόντες, πως μπορούν να διαπιστώσουν από μακριά ότι συντελείται (ή δεν συντελείται) κακούργημα;
Όταν σε μια πανεπιστημιακή αίθουσα ξυλοκοπούνται φοιτητές ή καθηγητές, όταν λεηλατείται η περιουσία του δημοσίου, ποιος θα το διαπιστώσει για να παρέμβει η αστυνομία εγκαίρως;
Αν οι κακούργοι μπορούν να μπαίνουν (με ή χωρίς κουκούλες) στους Πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά η αστυνομία δεν μπορεί να μπαίνει, τότε ποιος θα τους καταγγείλει;
Ποιος θα απαλλάξει την πανεπιστημιακή κοινότητα από την τρομοκρατία που της ασκούν κι από την ομηρεία στην οποία βρίσκεται;Δεν καταλαβαίνουν ότι «διαπίστωση αδικήματος» δεν μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως;
Ο βλακώδης νόμος τους δεν εφαρμόζεται – ούτε πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ – γιατί απλούστατα είναι πρακτικά ανεφάρμοστος.
* Επί πλέον, δεν καλύπτει την περίπτωση που κάποιοι διαπράττουν κακούργημα εκτός ασύλου, κι ύστερα τους κυνηγά η Αστυνομία και βρίσκουν καταφύγιο μέσα στο «άσυλο». Όπως ανέφερε ο ανεκδιήγητος Πρύτανης προχθές – για να… «δικαιολογηθεί» υποτίθεται – οι κουκουλοφόροι δεν μπήκαν στο άσυλο της Νομικής στη Σόλωνος, απλώς «διήλθαν» από το άσυλο της Νομικής, αφότου κατέστρεψαν το Κολονάκι. Εκείνο που δεν κατάλαβε ο κ. Πρύτανης είναι ότι το «άσυλο» λειτουργεί ως «καταφύγιο» των κακοποιών, ακόμα κι όταν διαπράττουν τα αδικήματά τους αλλού. Κι ότι δένει τα χέρια της αστυνομίας. Κι ότι δεν τους κυνηγά η αστυνομία, διότι μπορούν πάντα να μπουν στο «άσυλο», να βγάλουν τις κουκούλες να αφήσουν τα «εξαρτήματά» τους και να της ξεφύγουν «με το νόμο».
Κι ύστερα ήλθε ο συμπαθής εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κι άρχισε τις… «εξυπνάδες»: Ότι λέει, η Σκουφά κι η Σόλωνος δεν καλύπτεται από το χώρο του ασύλου.
Τι θέλει να πει ο «ποιητής»; Ότι αφού το αδίκημα διαπράχθηκε εκτός ασύλου, τι τους φταίει το άσυλο και ζητούν την κατάργησή του;
Είναι πολύ απλό, κύριε εκπρόσωπε: Όταν υπάρχουν «νησίδες άβατου» για την αστυνομία, όταν υπάρχουν περιοχές όπου ισχύει το ακαταδίωκτο πάσης παρανομίας (εν ονόματι της… «ασυλίας ιδεών»), τότε ακόμα κι όταν διαπράττονται αδικήματα εκτός «ασύλου» οι παράνομοι μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο μέσα στο «άσυλο». Όταν υπάρχουν μέσα στην πόλη «νησίδες» όπου δεν ισχύουν οι νόμοι και δεν κυνηγιούνται οι παράνομοι, αυτό οδηγεί σε γενικευμένη ανομία: όχι μόνο σε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά παντού!
* Κι έρχονται «αρμόδια χείλη» να υποστηρίξουν ότι «αν καταλύονταν το άσυλο, θα καιγόταν η Αθήνα»…
Δηλαδή, ομολογούν ότι ολόκληρη η κοινωνία και η Πολιτεία είναι όμηροι σε μια ομάδα κουκουλοφόρων τραμπούκων. Και για να μη τους «εξοργίσει» ανέχεται την τρομοκρατία που ασκούν και τις καταστροφές που διαπράττουν, όποτε τους καπνίσει…
Όχι κύριοι, κάνετε λάθος:
-- Πρώτον, η Αθήνα ήδη κάηκε (το Δεκέμβρη) επειδή η αστυνομία αρνήθηκε να κυνηγήσει τις συμμορίες των κακούργων…
-- Δεύτερον, η Αθήνα θα ξανακαεί πολύ σύντομα, αυτή τη φορά από τις ανεξέλεγκτες πράξεις αυτοδικίας των καταστηματαρχών.
-- Τρίτον, αν η Αστυνομία κάνει σοβαρή επιχείρηση αστυνόμευσης εντός κι εκτός ασύλου, τότε δεν θα καεί τίποτε, απλώς θα καθαρίσει ο τόπος. Κι ο κόσμος θα ζητωκραυγάζει, ακόμα κι αν υπάρξουν κάποιες «ζημιές».
Ενώ σήμερα αναθεματίζει γιατί καταστρέφουν τα πάντα και δεν πιάνεται κανείς…
Ας το καταλάβουν: Το άσυλο θα καταργηθεί, έτσι κι αλλιώς.
Γιατί δεν έχει νόημα πια (δεν διώκεται κανείς για τις ιδέες του, πουθενά, έτσι κι αλλιώς). Γιατί δεν στέκει άλλο.
Και γιατί η αγανάκτηση του κόσμου έχει ξεπεράσει το «σημείο βρασμού».
Το ερώτημα είναι, αν αυτό θα γίνει πριν αρχίσουν να σκοτώνονται στους δρόμους - κουκουλοφόροι με απλούς πολίτες - ή αν θα γίνει αφότου ξεκινήσει το αιματοκύλισμα.
Η κατάργηση του ασύλου και η επιβολή της τάξης είναι το «κλειδί» για να αλλάξει το πολιτικό και οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, άμεσα και σύντομα.Και το «κλειδί» αυτό το κρατά στα χέρια της η τωρινή Κυβέρνηση.
Η οποία, για την ώρα, δεν ξέρει τι να το κάνει…
ΔΙΚΤΥΟ 21

Δεν υπάρχουν σχόλια: